FreeDOS laptop key girmeden etkinleşti

• Konuyu başlatan stutu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 1.507
Kıyak yapmıyor Microsoft. Ben kaç tane FreeDOS laptop ve desktop bilgisayara Windows girip hesap girilişi yaptım Windows etkinleştirmeden Windows'un bazı özelliklerinden yararlanamadım. Arkadaşın bilgisayarına daha önce Windows kurulmuş ve iade edilmiş cihaz. Hatta daha önce kaç kere başka bilgisayara Windows etkinleştirilen hesapla Windows hesabı girildi fakat etkinleştirmedi mecburdan yeni bilgisayarda key girip etkinleştirdik.

Şayet iade edildiyse daha önce alan adam MAS kullanarak ücretsiz etkinleştirme yapmıştır. Key girmiş olsaydı lisansı sorguladığında generic keyle karşılaşmazdı.

Yani elinize iade laptop geçmiş olabilir diyorsunuz. Doğru mu düşünüyorum?

Güçlü bir ihtimal. Ama lisanstan yana endişeniz olmasın, bir sıkıntı çıkarmaz.

Bu lisansı elde edebilmek için aşağıdaki yöntemi uyguluyoruz normalde. Sizin uğraşmanıza gerek kalmamış.

Şayet iade edildiyse daha önce alan adam MAS kullanarak ücretsiz etkinleştirme yapmıştır. Key girmiş olsaydı lisansı sorguladığında generic keyle karşılaşmazdı.

Güçlü bir ihtimal. Ama lisanstan yana endişeniz olmasın, bir sıkıntı çıkarmaz.
Hocam çok teşekkürler destek için.

edit: Son düzenlemenizi yeni gördüm. Sağ olun.

Hocam çok teşekkürler destek için. Son olarak iade olması dışında bu durum sıkıntı bir durum mu? Yeniden lisanslasam daha mı uygun olur, virüs vs sıkıntı olur mu?

Mesajı güncelledim, bu lisansın normalde nasıl elde edildiğinden bahsediyor attığım konuda. Güvenlikten yana bir risk bulunmuyor. Zaten format atmışsınız.

Retail keyler de mi anakarta gömülüyor?
Arkadaş gerekli cevabı vermiş, evet mümkün olabiliyor.

Konuya gerçek bilgili arkadaşlar gelince çözüme kavuşuyor arkadaş daha iyi açıklamış, benimde açıklamaya gerek kalmamış. Biraz daha örneklerle anlatmak lazım sanırım anlaşılması için.

Büyük ihtimal teşhir ürünü bir laptoptu aldığınız ürün. yeniden paketlerken format atılıp size teslim etmişlerdir. fakat daha önceki yüklü işletim sisteminden kalma key anakarta gömülü olduğu için siz kurulum yaptığınızda yeniden aktive olmuştur.

Ürünün üzerinde kontrol bandı yoksa teşhir olduğunu tespit etmek zor. Crystaldiskinfo yazılımıyla harddiske ne kadar veri yazılmış kontrol edin isterseniz. Sıfırdan Windows kurulumunda ortalama 30 GB veri yazılıyor. Ekstra bir şey kurmadıysanız güncelleme dahil en fazla 50 GB bir şey yazılır. Çok fazla miktarda veri gözüküyorsa daha önceden işletim sistemi kurulduğu ihtimalini yükseltir. Ayrıca SSD çalışma süresi ve kaç kez çalıştırıldığı gözüküyor. Oradan da çıkarım yapılabilir belki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı