Öncelikle merhaba. Yeni aldığım bilgisayar FreeDOS olarak elime geçti. Technopat videosuna göre UEFI belleği hazırladım. Yine Technopat videosuna göre kurulumu yapıyordum. Ayarlamaları yaptıktan sonra kurulumun başlaması gerektiği yerde boş bir mavi ekran alıyorum. Bu mavi ekran bir dakika boyunca kalıyor ve bilgisayar kendini kapatıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sorun bilgisayarda mıdır? USB bellekte midir?
BIOS ayarları bu şekilde, Fast Boot açık.
ISO'yu Media Creation Tool ile indirdim. @Recep Baltaş
Redditte aynı sorunu yaşayan bir arkadaş başka bir USB'ye yazarak sorunu çözmüş ben de öyle yapıyorum. Sonucu göreceğiz.
Sorun USB imiş. Başka bir USB ile denediğimde sorun çözüldü. Konu kilit .
Öncelikle merhaba. Yeni aldığım bilgisayar FreeDOS olarak elime geçti. Technopat videosuna göre UEFI belleği hazırladım. Yine Technopat videosuna göre kurulumu yapıyordum. Ayarlamaları yaptıktan sonra kurulumun başlaması gerektiği yerde boş bir mavi ekran alıyorum. Bu mavi ekran bir dakika boyunca kalıyor ve bilgisayar kendini kapatıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sorun bilgisayarda mıdır? USB bellekte midir?
Daha geçen gün arkadaşa Windows 8.1 kurarken aynı şey ile karşılaştık fakat yaklaşık 5 dk sonra kurulum ekranı geliyordu. Beklemenizi öneririm. Düzelme olmazsa yeniden yazın USB'yi.
Bios ayarlarını sıfırlayın, uefi kurulum yapacaksanız biosta uefi seçeneğini seçin. Yine sorun yaşamanız halinde orjinal kaynaktan iso indirip usb yi yeniden yazdırın. Baktım demişsiniz, yine de hatırlatma;
Tam olarak metni okumadım bilgisayarın kendini kapattığını yeni gördüm. Rufus ile iso yu yazarken ayarların doğru olduğundan bir daha emin olun. ISO Dosyası bozuk inmiş olabilir tekrar indirip her şeyi baştan yapmayı deneyin.
Eğer usb den boot edildiğinde Windows yüklenme logosu geliyor ise Secure Boot un açık olacağını sanmıyorum fakat @timekiller boot sekmesini yine de paylaşmanızda fayda var. Bir ayar gözden kaçıyor olabilir.
Bios ayarlarını sıfırlayın, uefi kurulum yapacaksanız biosta uefi seçeneğini seçin. Yine sorun yaşamanız halinde orjinal kaynaktan iso indirip usb yi yeniden yazdırın. Baktım demişsiniz, yine de hatırlatma;
BIOS ayarları bu şekilde, Fast Boot açık.
ISO'yu Media Creation Tool ile indirdim. @Recep Baltaş
Redditte aynı sorunu yaşayan bir arkadaş başka bir USB'ye yazarak sorunu çözmüş ben de öyle yapıyorum. Sonucu göreceğiz.
Sorun USB imiş. Başka bir USB ile denediğimde sorun çözüldü. Konu kilit .