FreeDOS laptopa Windows 11 kurmaya çalışırken farklı sıkıntılar yaşandı

huseynyigit

Kilopat
Katılım
9 Ağustos 2017
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Bugün MSI Katana B12VGK adlı laptopu aldım. Sonrasında bu FreeDOS laptop için windowsmediacreationtool ile Windows 11 USB'si hazırladım. Kurulum vaktine gelince kurulum yaparken SSD görmedi yaygın bir sorun daha önce Technopat YouTube kanalında görmüştüm yapayım dedim. İlk başta sürücüleri tanımaya yarayan dosyayı USB'ye atıp sürücü taratmaya çalıştım fakat sürücünün içinde VMD Controller gözükmüyordu, sadece managed Controller vardı. MSI sitesine gidip driverlardan Intel Rapid Storage Technology kısmındaki dosyayı indirip USB'ye attığımda bu sefer gördü fakat Technopat videosundaki dosya ile adı birebir değildi, başta şüphelendim fakat devam ettim. Windows 11 kurulum aşamasındayken Wi-Fi çalışmadığını fark ettim ve kablo bağladım. Sonrasında kurulumları yaparken birkaç defa daha bağlantım koptu ve başa attı.

Her neyse her şeyi hallettim ve sonunda Windows açıldı fakat her şey çok garipti. Ses çalışmıyor, ekranım 144Hz olmasına rağmen 64Hz çalışıyordu, MSI Center yükledim bilgisayarı yeniden başlattım bu sorunlar çözüldü. Fakat şu anda da 16 GB RAM'den 15, 7GB'si kullanılabilir gözüküyor (Bazı arkadaşlraımda aynı olaya denk gelmiştim fakat kendim hiç yaşamadım, şu anki masaüstümde de yok.) Sorunu nasıl çözebileceğimi bilmiyorum. Onun haricinde de şu an fark ettiğim başka bir problem ise işlemcim 2, 3GHz ile çalışıyor 4, 70GHz olmasına rağmen.

Bilgisayar ile aram teknik düzeyde çok üst seviye değil, elimden gelenleri çözdüm fakat bunlar için yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Fakat şu anda da 16 GB RAM'den 15, 7GB'si kullanılabilir gözüküyor (bazı arkadaşlraımda aynı olaya denk gelmiştim fakat kendim hiç yaşamadım, şu anki masaüstümde de yok.) Sorunu nasıl çözebileceğimi bilmiyorum.

Böyle gözükebiliyor. Örneğin bende de 15,9 GB gözüküyor. Bir sorun yok yani.

Onun haricinde de şu an fark ettiğim başka bir problem ise işlemcim 2, 3GHz ile çalışıyor 4, 70GHz olmasına rağmen.

Kullanımına göre 4,70 GHz'e çıkacaktır.

Bir sorun yok yani rahatlıkla kullanabilirsin.
 
Böyle gözükebiliyor. Örneğin bende de 15,9 GB gözüküyor. Bir sorun yok yani.



Kullanımına göre 4,70 GHz'e çıkacaktır.

Bir sorun yok yani rahatlıkla kullanabilirsin.
15,7 engelleyebileceğim bir kayıp değil mi yani bir çözümü yok mu?

Oyun oynarken ya da render yaparken kısaca işlemciye yük binince mi otomatik Ghz yükselecek?
 

Geri
Yukarı