FreeSync Açıkken Kasma Oluyor

Hocam senin ekran kartın Freesync desteklemiyor ki sen G-Sync destekli bir monitör alman lazım yada Nvidia son günceleme ile Bazı monitörlere Freesync desteği vermişti eğer monitör destekliyorsa onu açman lazım.
Zaten o şekilde açtım hocam. NVIDIA denetim masasından G-Sync ayarlarını açtım sürücüleri güncelleyip.

Zaten o şekilde açtım hocam. NVIDIA denetim masasından G-Sync ayarlarını açtım sürücüleri güncelleyip.
Nvidia sitesinden Gsync demosu indirin. Sallanan sarkaç animasyonunda G-Sync aktif mi değil mi anlarsınız. Aktif değilse monitör G-sync compatible değil demektir. Her freesync monitör G-sync desteklemeyebiliyor. DP kablosu ile bağlıyorsunuzdur inşallah zira G-sync sadece dp ile çalışıyor. Bir de nvidia denetim masasından G-sync'i ve monitör üzerinden freesync'i kapatarak deneseniz 144hz'e ayarlayarak çıkışı. Aynı sorunları yaşıyor musunuz tüm sync ayarlarını kapatınca. Monitör G-sync destekli değilse belki senkronizasyon uyumsuzluğu bu soruna sebep oluyordur.(Bunu ben salladım böyle bir uyumsuzluk duymadım hiç ama olur mu olur)

Nvidia sitesinden Gsync demosu indirin. Sallanan sarkaç animasyonunda G-Sync aktif mi değil mi anlarsınız. Aktif değilse monitör G-sync compatible değil demektir. Her freesync monitör G-sync desteklemeyebiliyor. DP kablosu ile bağlıyorsunuzdur inşallah zira G-sync sadece dp ile çalışıyor. Bir de nvidia denetim masasından G-sync'i ve monitör üzerinden freesync'i kapatarak deneseniz 144hz'e ayarlayarak çıkışı. Aynı sorunları yaşıyor musunuz tüm sync ayarlarını kapatınca. Monitör G-sync destekli değilse belki senkronizasyon uyumsuzluğu bu soruna sebep oluyordur.(Bunu ben salladım böyle bir uyumsuzluk duymadım hiç ama olur mu olur)
Dediğiniz uygulamadan denedim evet g-sync aktif. Evet DP kablosu ile bağladım. Bir deneyeyim G-SYNC kapatıp.
Hocam denedim dediğini. Gene çok sık olmasa da bi anlık takılıp giden bi olay var. Ayrıca o FreeSync'deki tatlı akıcılık gidiyo gibi geldi bana.

Son düzenleme:
Hocam eğer 100 Fps üstünü görüpte akıcılık olmuyorsa benim görüşüm monitör ile Ekran Kartı arasında bir uyuşmazlık sorunu var yani ben Freesync desteki bir monitörün yazılımla G-Sync tam şekilde destekleyeceğini düşünmüyorum.

Hocam eğer 100 Fps üstünü görüpte akıcılık olmuyorsa benim görüşüm monitör ile Ekran Kartı arasında bir uyuşmazlık sorunu var yani ben Freesync desteki bir monitörün yazılımla G-Sync tam şekilde destekleyeceğini düşünmüyorum.
Akıcılıkta belki size normal gelecek olan şey bana yetersizdir. Belki ben fazlasını istiyorumdur bilmiyorum ama monitör ve ekran kartının suçu değil gibi. Önceki monitörde de takılma yapıyordu yani saçma bir durum anlayamadım gitti. Acaba ramlerde falan ne bileyim buna sebep olabilecek parçalarda mı sorun var...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı