FreeSync Açıkken Titreme

Aynı sorun bendede var kısa araştırma sonucu bu sorunun ana kaynağını buldum tamamen oyunla alakalı oynadığınız oyun 60 fpsden fazlasını desteklemiyorsa örnek metin2 pupg mobile emulator vs amd freesync açarsanız ekranda ara ara titremeler olur kapatırsanız bu sorun ortadan kalkar

Aynı sorun bende de var kısa araştırma sonucu bu sorunun ana kaynağını buldum tamamen oyunla alakalı oynadığınız oyun 60 FPS'den fazlasını desteklemiyorsa örnek Metin2 PUBG Mobile emulator vs AMD FreeSync açarsanız ekranda ara ara titremeler olur kapatırsanız bu sorun ortadan kalkar.

Aynı sorun bende de mevcut fakat işin ilginç yanı bende oyunda değil normal ekranda da mevcut. Siyah ve tonları renk gördümü başlıyor titremeye. Ara ara geliyor ara ara gidiyor. Monitör bozuluyor herhalde diye düşünüyordum fakat konuyu okuduğumda monitörle alakasız olduğunu anladım. Yarın bir FreeSync kapatayım bakalım ne olacak.

Aynı sorun bende de mevcut fakat işin ilginç yanı bende oyunda değil normal ekranda da mevcut. Siyah ve tonları renk gördümü başlıyor titremeye. Ara ara geliyor ara ara gidiyor. Monitör bozuluyor herhalde diye düşünüyordum fakat konuyu okuduğumda monitörle alakasız olduğunu anladım. Yarın bir FreeSync kapatayım bakalım ne olacak.
Eski ekran kartımda freesync özelliği yoktu aktif edemiyodum böyle bi problem yoktu yeni ekran kartı aldım rx6600 xt otomatik freesync aktif oldu bende kapatmadım öyle devam ediyordum kart sağlammı diye test ettim stress testi yüksek grafikli oyunlara girdim assassin creed walhalla gibi hiç bi sorun yoktu bugun metin2 ye girdim ara ara ekrana bişeyler geliş gittiğini bazı yerlerde titrediğini farkettim sebebi tamamen freesync kaynaklı freesync desteklemeyen oyunlarda freesync aktif etmek ekranda böyle şeylerin olmasına neden oluyor yarın dene yorumunu bekliyorum :)

Merhaba. Hala ekranda çizgi sorunu yaşayanlar var ise bir yol var, titreme için de deneyin derim, çünkü bazılarında ikisi birden oluyor bu sync teknolojileri yüzünden. Ben de Acer Predator marka gerçek modül G-Sync olan monitör var ve ekran kartım NVIDIA. Ekran kartı, monitör Hz degerinin altında FPS verirse çizgilenmeler oluşuyormuş. Maksimum kare hızını, oyununa göre aldıgım FPS kadar ayarlarladığımda (garanti olsun diye bir kaç fps altı olabilir) çizgilenmeler kayboldu. NVIDIA Denetim Masası 3D ayarların yönetilmesi kısmından ayarladım ben, ama örnegin gerars 5 oyununda oyun menüsünden de Max. FPS ayarlayabiliyorsunuz (30,60,90 gibi). AMD ekran kartının oyunlarda Max FPS hızı nasıl ayarlanır ya da başka programlar kullanarak ayarlanır mı bilmiyorum, ama bu konuyu araştırıp deneyebilirsiniz. Radeon Chill her oyunda desteklenmiyor fpsayarlamak için bu kullanacaksanız. Bu arada ekran milisaniye hızı, monitör menüsünden bir tık düşürülmeli, eger görüntü bozuksa. G-SYNC'ya da FreeSync kapatıp V-Sync ile sabitleyince de çizgilenmeler kayboluyor, ama akıcılık gidiyor sanki.

Son düzenleme:
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. ASUS VG249Q IPS monitör ile RX 6750XT ekran kartı kullanıyorum. Sorunu şimdilik FreeSync özelliğini monitör üzerinden kapatarak giderdim.

22.8.1 sürücü çıktı. Giderilen sorunlar içinde yazıyor. İşteyim deneyemedim. Deneyen olursa yorum bekliyoruz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı