Freesync Desteği Bugün Gelecek mi?

Bu yenilik tam olarak nedir? Nvidia ekran kartıyla Freesync kullanmak gibi bir şey mi biraz açar mısınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

11. dakikaya bakınız.

Henüz gelmedi. Heyecanlı bekleyiş devam ediyor
Arkadaşlar driver geldi. Monitörüm listede olmamasına rağmen el ile açmak için nvidia denetim masasını açtığımda G-Sync ayarı açık haldeydi. Yani açmama gerek kalmadı. Sanırım 12 monitörün sayısı artmış. Ya da aynı teknolojiyi barındıran test edilmemiş monitörler var. Zira listede çok fazla Acer monitör vardı ve benim monitörümde Acer. Bu da bir ihtimal. Yakında deneyip sonucu yazarım.

Son düzenleme:
Ekran kartı modeliniz nedir? Bende 1050Ti var suan G-Sync ayarı gelmedi.

Aynen Freesync monitörlerin hepsinde Gsync monitörlerde olduğu gibi Nvidia logosu gelmiş. Aşağıda testi geçen 12 monitörden olmadığını yazıyor ancak yine de açılabiliyor. Yaptığım testlerde yırtılmaya rastlamadım. Ancak 35-40 FPS dolaylarında seyreden sahnelerde kapalı olduğu zamanlarda olan kadar olmasa da hafif stuttering(eskinin 1/3'ü kadar) problemi var. Ancak eskiye nazaran çok daha kabul edilebilir düzeyde. Hiç yoktan iyidir. Belki zamanla daha iyi olur. Herkese hayırlı olsun.

Ek olarak gerekli ayarları yaptıktan sonra oynadığınız oyunda FPS limitini monitörünüzün yenileme hızından 1 düşük seçerseniz aldığınız FPS monitörünüzün Freesync Range'inden çıkmadığı sürece(örneğin benimki "30-144 Hz") Gsync aktif oluyor. Bunu monitörünüzün Freesync Range'i içerisinde FPS alıyorken monitörün üzerindeki butonlar vasıtasıyla monitör ayarlarına girip yenileme hızına baktığınızda görebilirsiniz. Her açışınızda farklı değer ile karşılaşacaksınız ki bu da değişken yenileme hızının yani Gsync'in aktif olduğunu gösterir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…