FreeSync için RX 480 Alınır mı?

Tuncay2222

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba herkese. 3-4 gün önce Vatan Bilgisayar'dan MSI GTX 1060 GAMING X 6 GB modelini satın aldım.
Ancak bildiğiniz üzere G-sync monitörler pahalı. Sizce sırf Free-Sync için RX 480 almalı mıydım ? Değiştirme imkanım varsa değiştireyim mi ? Sizce ne yapayım... Daha ortada monitör yok. Bir sorum daha var: FreeSync'ı kullanırken FPS düşüşü oluyor mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Freesync kullanırken Fps düşüşü söz konusu değil alakası yok, Gtx 1060 aldıysan yoluna güzel bir IPS monitör alarak devam et zira 1060 rx 480 den daha güçlü bir kart, eğer kartı almamış olsaydın rx 480 almanı önerirdim fakat şuan elindeki kart seni fazlasıyla mutlu edecektir merak etme.

Değmez bence aldığınız kart güzel yolunuza devam edin. 144Hz farkını bile kimse anlayamıyor CS:GO dışında. FreeSync / G-Sync'in şişirme bir özellik olduğunu düşünüyorum. Parası olan alır ama aradaki farkı hak etmiyor.

Vsync ile o kartın 70 FPS yerine 30 FPS oynarım sorun değil diyorsan 400 500 TL civarı bir monitör bulabilirsin.Onun dışında kart gayet iyi keşke daha önce konu açsaydınız.Eğer Freesync kullanacağım illa diyorsan VX2257 gayet güzel bir seçenek olacaktır.

Değmez bence aldığınız kart güzel yolunuza devam edin. 144Hz farkını bile kimse anlayamıyor CS:GO dışında. FreeSync / G-Sync'in şişirme bir özellik olduğunu düşünüyorum. Parası olan alır ama aradaki farkı hak etmiyor.

144 Hz de freesync de farkediyor farketmez mi hiç. Hele de 144 Hz. Normal kullanımda, masaüstünde bile farkediyor. Tamam 1060 daha güzel kart ama g-sync konusunda çok masraflı. Freesync destekleyebileceği halde kasten desteklemiyor. Bu durumda arada çok da fark olmadığı için rx 480 mantıklı hale geliyor.

144 Hz de freesync de farkediyor farketmez mi hiç. Hele de 144 Hz. Normal kullanımda, masaüstünde bile farkediyor. Tamam 1060 daha güzel kart ama g-sync konusunda çok masraflı. Freesync destekleyebileceği halde kasten desteklemiyor. Bu durumda arada çok da fark olmadığı için rx 480 mantıklı hale geliyor.

Hocam başka bir konuda da yazdım masaüstü ve cs:go dışında fark göremedim. Bür süre Asus Rog Swift 2K 144Hz G-Sync monitör kullandım. Dediğim gibi ahım şahım fark yok. Fark yok dediğim monitör 2009 lardan kalma Samsung 241 FullHD 60Hz monitör. Benim gözlemim budur.

Aldığın kart gayet iyi bir kart aynı çelişkiye düşmüştüm ama gittim içime sinerek beğenerek MSİ GTX 1060 Gaming X modelini aldım. RX480 çok geçikti bir problem olduğunu düşünüyorum kendimce. Ben monitör olarak yine VX2457-MHD almayı düşünüyorum. Fiyat ve özellik olarak al beni diyen bir monitör. Sadece Free Sync kullanamayacaksın. Daha önce Free Sync ile ilgili bir deneyimim yok. Benim için olsa da olur, olmasa da.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı