FreeSync Monitörde G-Sync Açma ve G-Sync Teknolojisinin Yararları

yigitrocks

Kilopat
Katılım
2 Nisan 2018
Mesajlar
2.294
Çözümler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
FreeSync bir monitörüm var. NVIDIA ekran kartı kullanıyorum. Normalde bu monitörde G-Sync yok ama, FreeSync açınca NVIDIA Denetim Masası'nda G-Sync sekmesi açılıyor. Bu G-Sync tam olarak bana nasıl bir yarar sağlıyor? Genel olarak küçük çaplı FPS oyunları oynuyorum. Monitörüm 165Hz ama Sea of Thieves, Rust vs. gibi oyunlarda ultra ayarlarda bu FPS değerlerini almak sahip olduğum sistemle imkansız. Bu teknolojiyi kullanmadan 60 saat kadar Sea of Thieves ve Rust oynadım ama bir eksiğini hissetmedim. Bu teknoloji bana nasıl yararlar sağlıyor?
 
eğer oyunu oynarken bilgisayarın monitörün gösterebileceğinden daha fazla ya da daha az fps alıyorsan yırtılmalar oluşur ve g sync bunu önler. Yırtılmalara internetten bakabilirsin
 
Yırtılmaları engelliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Konuyu açmadan önce atlaya atlaya izliyeyim dedim ama çok uzun üşendim :D
Arkadaşlar bu yırtılmalara örnek fotoğraf veya video varsa link atar mısınız?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_8.jpg
    Screenshot_8.jpg
    48,2 KB · Görüntüleme: 174
Hiç böyle bir durumla karşılaşmadım bahsettiğim oyunları oynarken. Kesin yırtılma olur mu yoksa sadece ihtimali mi var? Ben mi görmüyorum yoksa yırtıldığını?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet memnunum. Isınmaması, gücü, ayrıca tasarımı ve RGB efektleri beni benden alıyor :D ayrıca MSI'ın Dragon Center yazılımı acayip güzel, (markayı ilk defa kullanıyorum, özel bir hayranlığım yok) istediğin her şeyi ayarlayabiliyorsun. Kullanıcı modlarından performans modu, sessiz mod, dengeli mod ve özelleştirilmiş modlar var. Performans modunda ekran kartına stabil bir şekilde OC yapıyor ve gerçekten sanki 2060'la oynuyorsunuz gibi performans veriyor. Bunu yaparken de ısınmıyor. Genel olarak LoL'de CS:GO'da fanları dönmüyor, yani ısınmıyor. Ben performansından oldukça memnunum. Alabilirseniz super modelini alın. Ben uygun fiyata geldiği için normalini aldım.
Hiç böyle bir durumla karşılaşmadım bahsettiğim oyunları oynarken. Kesin yırtılma olur mu yoksa sadece ihtimali mi var? Ben mi görmüyorum yoksa yırtıldığını?
Oyun içi V-Sync ayarı yada FPS sabitleme ayarı da aynı işi görür. O ayarlar açıksa yırtılma olmaz. Ama o ayarlar bilgisayarı biraz yoruyor. G-Sync'in hiçbir zararı yok. Bence kesinlikle açmalısınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı