FreeSync monitörde G-Sync nasıl aktifleştilir?

Makaleler
1
Monitörüm FreeSync destekliyor ve DisplayPort'da mevcut. Sıkıntı şu ki laptopumda yalnızca HDMI girişi var. Type-C girişi de mevcut fakat herhangi bir şekilde görüntü alınması mümkün değil o porttan.

HDMI girişinden laptopu monitöre bağladığım zaman entegre grafik üzerinden bağlantı sağlanıyor. Başka bir portum olmadığı için de harici GPU üzerinden monitöre bağlanmam mümkün değil.

Bu bilgiler ışığında, DP to HDMI bir adaptör yahut kablo alsam, ve bu kablo ile laptop-monitör arası bağlantı sağlasam G-Sync etkinleştirmem mümkün olur mu? Yoksa laptopta DisplayPort olmadıktan sonra monitörde olmasının bir anlamı yok mu? Şimdiden teşekkürler.

Sistem güçlüyse G-Sync veya FreeSync gerek duyulmaz. Bu donanımlar 60 FPS altına düştüğü zaman kare hızını koruma mantığıyla çalıştığını söylersek doğru olur.

Son düzenleme:
Sistem güçlüyse G-Sync veya FreeSync gerek duyulmaz. Bu yazılımlar 60 FPS altına düştüğü zaman kare hızını koruma mantığıyla çalıştığını söylersek doğru olur.

Hocam siz olayı bambaşka anlamışsınız galiba ilk olarak G-Sync bir yazılım değildir donanımdır FreeSync ise yazılımdır, bu teknolojiler monitörün yenileme hızından fazla FPS değerlerinde görüntüde olan yırtılmayı engeller. Kısacası asıl olarak güçlü donanımlı sistemlerde bu yazılımlara ihtiyaç var.

HDMI ile G-Sync açamazsın dostum.

Hayır açılabilir HDMI 2.1 ile bu mümkün.

Son düzenleme:
Üsttekilere ek monitörünüzde resmi olarak NVIDIA G-SYNC desteği yoksa açamazsınız.

Hocam siz olayı bambaşka anlamışsınız galiba ilk olarak G-Sync bir yazılım değildir donanımdır, bu teknolojiler monitörün yenileme hızından fazla FPS değerlerinde görüntüde olan yırtılmayı engeller. Kısacası asıl olarak güçlü donanımlı sistemlerde bu yazılımlara ihtiyaç var.

Hayır açılabilir HDMI 2.1 ile bu mümkün.
FreeSync yazılımsal bir şey, olması gerekende fazla FPS aldığında ise yırtılma yaşamazsın düşüğe nazaran. HDMI 2.1 monitörü olanın elinde zaten DP vardır, 2.1'i konsoluna saklar.

Anladığım kadarıyla laptopta DP girişi olmadıkça bunu halletmem mümkün değil. Monitörde de HDMI 1.4 var sanırım, 2.1 yok. Bir umut HDMI-DP kablosuyla halledebilir miyim dedim ama olmuyor herhalde. Laptopta DP olmaması harbiden zulümmüş.

Herkese teşekkürler.

Anladığım kadarıyla laptopta DP girişi olmadıkça bunu halletmem mümkün değil. Monitörde de HDMI 1.4 var sanırım, 2.1 yok. Bir umut HDMI-DP kablosuyla halledebilir miyim dedim ama olmuyor herhalde. Laptopta DP olmaması harbiden zulümmüş.

Herkese teşekkürler.
DP destekli Type-C ile de olması lazım sanırsam. Laptoplarda genelde DP girişini Type-C üzerinden hallediyorlar.(ya da ben öyle düşünüyorum)

Herkese teşekkürler.
HDMI ile kullanabilmen için cihazın G-SYNC olmazı lazım. Sizin üründe ki G-SYNC Uyumlu (Compatible) o yüzden DP port olmadan G-SYNC açamazsınız maalesef. Laptop marka model nedir "thunderbolt" özelliği var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı