Cümleten selamünaleyküm. Bilindiği üzere FreeSync'li monitör de G-Sync açılabiliyor. Peki ne kadar randımanlı oluyor. Yani G-Sync'li monitöre göre ne oranda performans veriyor?
G-Sync performansa etki etmez. Monitörünüzün desteklediği Hz altında aldığında oluşan yırtılmaları önler.
Performansla alakası yok ki hocam. Çalışıyorsa görüntü düzgündür. Çalışmıyorsa görüntü bölünüktür.
Yani farzı misal FreeSync'li olan Samsung bir monitörde G-Sync açınca G-Sync'li olan bir monitördeki gibi randıman sağlar mı? Ayrıca Hz değerlerinde düşmeye sebep olur mu sanki bir yerde öyle duydum yani 144Hz olan FreeSync'li bir monitörde G-Sync açınca Max 100Hz alınabilirmiş gibisinden hatırlıyorum da.
Hiç öyle bir şey görmedim hocam. Technopat YouTube kanalındaki videoyu dikkatlice izleyin belki bunun hakkında bir şey diyorlardır.
Teşekkür ederim.Sync üzerinden G-Sync açmak komplike olarak kullanmak demek oluyor.
GPU üzerinden monitöre bağlı olan FreeSync. Aslında adı bu.
Üzerinde çip bulunan G-Sync etkisi yaşamazsın. Performans olarak ne artı ne de eksisi vardır.
Görevini yapar o kadar. FPS'yi Hz ile eşitler ve yırtılma önlenir. Bu kadar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.