FreeSync Monitörlerin Hepsi ile G-Sync Kullanılabilir mi?

Scienitive

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ben yeni bir monitör almaya karar verdim ve uzunca düşündükten sonra benim için en iyi monitörün ViewSonic VX2458-C-mhd 24" olacağına karar verdim. Fakat benim ekran kartım Nvidea bir ekran kartı ve bu monitör AMD FreeSync destekliyormuş. FreeSync teknolojisini kullanan monitörlerin G-Sync de kullanabildiği ile ilgili bir başlık gördüm Technopat'ta. Fakat biraz daha araştırdıktan sonra Nvidea'nın sadece belli monitörlere bu desteği verdiğini gördüm ama bazı yerlerde ise bütün FreeSync monitörlerin G-Sync teknolojisini kullanabildiğini söyleyen yazılar gördüm. Asıl sorum, yukarıda belirttiğim monitörü alsam G-Sync teknolojisinden faydalanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Link'teki Monitör hem Free-Sync Hem de G-Sync destekliyor, Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Belirttiğim linkte FreeSync/G-Sync diye belirtmişler fakat diğer sitelerde sadece FreeSync yazıyor mesela ViewSonic VX2458-C-mhd 24" bu linkte sadece FreeSync olduğu belirtilmiş. Bence Hepsiburada'daki satıcı artık bütün FreeSync monitörlerin G-Sync desteklediği ile ilgili makaleyi okuyup ona göre yazmış. Fakat siz eminseniz orası ayrı tabii.

FreeSync bir monitörde G-SYNC açabilirsiniz, lakin aslında doğrusu NVIDIA ekran kartında FreeSync özelliğini kullanabilirsiniz olmalı. Çünkü G-SYNC donanımsal, FreeSync ise yazılımsal bir teknolojidir.

Technopattaki detaylı videoda Nvidia'nın uyumluluk listesi dışındaki monitörlerde de açılıp açılmayacağını deneyerek ancak test ederek anlaşılabileceği söylenmişti.

Yani her Freesync monitör açacak diye bir kaide yok gibi anladım.

Tam olarak Nvidia kartlarda Freesync özelliği açılıyor demek mi doğru yoksa G-sync uyumlu olarak bu özellik açılabiliyor mu demek lazım. Yani sonuçta biri Amd diğeri Nvidia nın çıkartığı bir özellik.

Belirttiğim linkte FreeSync/G-Sync diye belirtmişler fakat diğer sitelerde sadece FreeSync yazıyor mesela ViewSonic VX2458-C-mhd 24" bu linkte sadece FreeSync olduğu belirtilmiş. Bence Hepsiburada'daki satıcı artık bütün FreeSync monitörlerin G-Sync desteklediği ile ilgili makaleyi okuyup ona göre yazmış. Fakat siz eminseniz orası ayrı tabii.

Şahsi düşüncem desteklemese o şekilde başlık yazmazlardı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı