FreeSync önemli mi?

FreeSync yokken sabit 144 FPS aldığını farz et. Oyun muhteşem bir şekilde akıyor değil mi? FreeSync açınca yağ gibi oluyor. Ben önemsiyorum bu yüzden.

Rtss programını kullanabilirsin input lag eklemeden screen Tearing'i farkedilmeyecek kadar aza getirebilirsin FPS'in yine monitörün tazeleme hızınıa eşitlenir ama neredeyse hiç input lag eklemez.

Freesync olayı bana sorunlu geliyor. Samsung Curved 72 herz Freesyncli bir monitörüm var. Fressynci açmazsam 60 herz olarak çalışıyor açarsam anca 72 herz çalışıyor. Lakin nvidia ayarlarından freesynci açarsam bu sefer yine 60 herz çalışıyor. Monitörden freesynci açarak ayarlardan açmayarak 72 herz kullanıyorum geri kalan her şey için v sync yetiyor. Fressync yoksa direk 75 herzse böyle ikilemlere girmene gerek kalmaz daha rahat edersin.
Freesync olayı bana sorunlu geliyor. Samsung Curved 72 herz Freesyncli bir monitörüm var. Fressynci açmazsam 60 herz olarak çalışıyor açarsam anca 72 herz çalışıyor. Lakin nvidia ayarlarından freesynci açarsam bu sefer yine 60 herz çalışıyor. Monitörden freesynci açarak ayarlardan açmayarak 72 herz kullanıyorum geri kalan her şey için v sync yetiyor. Fressync yoksa direk 75 herzse böyle ikilemlere girmene gerek kalmaz daha rahat edersin.
Rtss programını kullanabilirsin input lag eklemeden screen Tearing'i farkedilmeyecek kadar aza getirebilirsin FPS'in yine monitörün tazeleme hızınıa eşitlenir ama neredeyse hiç input lag eklemez.
Bu söylediğinizi tvlerde yapmak mümkün mü input lag yüzüne küçücük monitörlerde oyun oynamak zoruna kalıyoruz. Yoksa tvde her şekilde input lag yer miyiz.

FreeSync önemlidir. Ama 75hz bir monitör olduğu için fazla hissedeceğini sanmam oyunlarda V Sync aç monitörü ve FPS i 60 a sabitler bi nevi FreeSync işlevi görür. 120hz monitörden aşşağısında FreeSync fazla önem arz etmez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videodan FreeSync önemini anlayabilirsin.

Son düzenleme:

V-Sync büyük biktarda innput lag ekler. Dereceli oyunlarca tavsiye etmiyorum rtss kullanmak çok daha mantıklı.

75 Hz için free-sync teknolojisine ihtiyaç yoktur. (Zira sisteminiz 75 FPS bile alamazsa o halde sorun yaşatabilir belki)

Monitör ayarlarında Freesync ayarı mı yok? Benim kullandığım monitörde de öyle ancak Freesync özelliği var.

Yoksa tümden monitör özelliklerinde mi yok?
AMD'nin sürücüsüne girince FreeSync desteklenmiyor diye gösteriyor ve monitörün kutusunda da olmadığı gözüküyor.
Rekabetçi oyunlar oynuyor musun?
Evet oynuyorum.
AMD kullandığım için sordum hatta.
Teşekkürler önemini anlamış oldum.

Son düzenleme:

Ekran kartınıza bağlı bir şey eğer ekran kartınız AMD ise bu teknoloji çalışacaktır ama NVIDIA ise zaten NVIDIA ekran kartları FreeSync özelliği kullanmıyor. Benim de monitörde FreeSync var ama kullanmıyorum çünkü ekran kartım NVIDIA. Eger sizin ekran kartınız AMD ise FreeSync olsa biraz faydası olurdu. Amd değilse zaten Nvidia da çalışmıyor o teknoloji.Amd ise ekran kartınız ve bu teknoloji yoksa yine fazla bir sorun teşkil etmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…