FreeSync Özelliği Ne işe Yarar?

Monitör ve işlemci arasındaki bağlantı sorunlarını çözümleyen ve ekranda oluşabilecek görsel dağılmaların, dalgalanmaların önüne geçerek daha pürüzsüz bir oyun performansı sağlamaya yarayan geliştirme.

Bu video kafandaki çoğu soruyu cevaplayacaktır;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu makalede detaylı bilgi mevcut: AMD FreeSync Nedir ? - Technopat

Özetle: Ekran kartı ile monitör iletişim halinde olur. Böylece ekran kartının gönderdiği kareler, monitör tarafından eşzamanlı çizilir. Bir kare çizilirken gelen diğer kareye geçilmez. Bu da ekranda olabilecek yırtılmaların önüne geçer.

Bu işlem aynı zamanda monitörün gerçek zamanlı tazeleme hızını değiştirmesini de sağladığından kare hızı düştüğünde aynı kareler gösterilmez. Takılmalar da bu sayede engellenir.

Değer tabii.

Yalnız Free Sync monitörlere ek maliyet oluşturmuyor diye biliyorum. 200-300 TL fark başka özelliklerden kaynaklanıyordur.
O özellik en az 600 TL ve uzeri modellerde var diyebiliyorum. Fiyatlar değişmediyle tabi. 1 ay once aldim bende monitörü 200 TL fark var diye almadım. Keşke alsaymışım.

O özellik en az 600 TL ve uzeri modellerde var diyebiliyorum. Fiyatlar değişmediyle tabi. 1 ay once aldim bende monitörü 200 TL fark var diye almadım. Keşke alsaymışım.
Üst segmentte sunması normal ve mantıklı. Zaten iyi olmayan monitör free Sync desteklese ne olur. Misal Nvidia tarafında G-Sync teknolojisi var ve bu özelliğin sunulduğu monitörler çok kaliteli.

Monitör bütçesi optimum bir şekilde ayarlanmalı. Full HD oyun oynanacaksa 2K, 4K çözünürlük faydadan çok zarar oluyor. Monitörün tazeleme hızı, tepki süresi, kontrast vs.'den sonra free Sync de olursa tadından yenmez oluyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı