FreeSync ve G-Sync farkı nedir?

Merhabalar,
Bir monitör alacağım, FreeSync ve G-Sync teknolojilerinden hangisini tercih etmeliyim?

Ekran kartına bağlı, AMD ekran kartın var ise FreeSync; NVIDIA var ise G-Sync.
İşlemcinin sunduğu harici grafik kartını kullanmaktayım.

O zaman bilemiyorum açıkçası, V-Sync kullanmanız gerekebilir. Ama eğer AMD'nin APU işlemcilerinden kullanıyorsanız FreeSync destekleyecektir.

İkisi de aynı sorunu çözen farklı mühendislikler. FreeSync AMD için, G-Sync NVIDIA için.
Ekran kartına bağlı, AMD ekran kartın var ise FreeSync; NVIDIA var ise G-Sync.

O zaman bilemiyorum açıkçası, V-Sync kullanmanız gerekebilir. Ama eğer AMD'nin APU işlemcilerinden kullanıyorsanız FreeSync destekleyecektir.
Benim Ekran kartım 3060ti işlemcim Ryzen 5 5600x Freesync özelliği olan monitörün Freesync desteğini alamıyor muyum?

Benim Ekran kartım 3060 Ti işlemcim Ryzen 5 5600X FreeSync özelliği olan monitörün FreeSync desteğini alamıyor muyum?

Artık FreeSync destekli bazı monitörlerde de G-Sync açılabiliyor. Fakat her monitörde iyi sonuç veremiyor en bariz örnek Dell S2422HG modeli. İşlemci belirtmenize bu durumlarda gerek yok işlemcinin içinde grafik birimi olmadığından (Ryzen 5 5600X özelinde) onluk bir durum yok. İsterseniz monitörünüzde G-Sync açmayı deneyin başarılı olmazsa V-Sync denersiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı