Fren Yerine Gaza Basan Kadın Sürücü

O an panikleyip gaza daha çok basmış olabilir. Tabii ki isteyerek yapmadı ama araç kullanan kişilerin daha bilinçli olması gerek. Cezasını çekecek, mahkemeye yanlışlıkla oldu affedin de diyemez. Yazık.

Arkadaşlar ortada bir can var. Korkuymuş, baskıymış bunlar bir bahane değil. Hiçbir şey de o giden canı geri getirmeyecek. 21. yüzyıldayız. Oturduğum yerde saat gece 2'ye kadar bütün toplu taşımalar vb. çalışıyor. Bilmiyorsan, emin değilsen oturmayacaksın, sürmeyeceksin. Gidip kaldırıma vurdu, aynayı çizdi falan değil bu, ortada giden bir can var, babasız kalan çocuklar var. Kolay değil...

Bu benim fikrim, acemilik ile ilgisi yok bence. Öyle olsaydı hataları acemi erkeklerden de çokca görürdük.
Dediğim gibi, bu erkek-kadın fark etmez. Madem sıkıntılı bir durumda panik yapacağını biliyorsun, o zaman hiç araba kullanmayacaksın. Veya trafiğe çıkmadan önce, ''ben acaba şöyle bir durumda nasıl davranırım'' diye düşüneceksin.

Bence cinsiyetçilik olmaz. Genel olarak daha kötü olduklarını reddederlerse onlarda problem vardır. Ve bence ehliyet sınavlarında soğuk kanlılık adına sınavlar yapılabilir, varsa da (ehliyet sınavına yaşım yetmiyor) arttırılmalı. Hızdan dolayı olan kazaları bile azaltabilir. Örneğin babam 20 yıllık şoför, geçen yaz aynı arabada gidiyorken karşıdan aşırı hızlı ve 2 teker üstünde gelen bir arabayı görünce soğuk kanlılıkla sol tarafa geçip engelledi. Bence buna önem verilirse kazalarda inanılmaz düşüşler olur.

Hemen kadınların yaptığı hataları görmek, çok cinsiyetçi, sorunun kaynağı da burada zaten diyorum. Bu gün bayramda yapılan sözde usta erkeklerin yaptıkları kazaları bir derleyeyim mi istersen, kaç can gitmiş!

Konu başında dedim. Cinsiyetçilik yapmıyorum. Erkek olarak da trafikte çok öküz var. Herkes biliyor. Fakat özellikle bayanların bu durumdan üstün olması yönüyle açtım konuyu. Bu işin cinsiyeti olmaz zaten. Hepimiz insanız, hata yapabiliriz. Ama bu yapılan hata büyük oranda DİKKATSİZLİK içeriyor.

En başından da diyorum, bunun cinsiyetle zerre kadar alakası yok. Arabayı kullanmayı bilmiyorsan trafiğe çıkmazsın. Acemi sürücüysen bayramda uzun yola gitmezsin.

En başından da diyorum, bunun cinsiyetle zerre kadar alakası yok. Arabayı kullanmayı bilmiyorsan trafiğe çıkmazsın. Acemi sürücüysen bayramda uzun yola gitmezsin.
Sorun acemilik değil diyorum, hepsi kaç yıllık "şöfer" belki de. Bunlar size göre dikkatsizlik değil mi?
En azından yavaş gidiyorlar onlarca cana mal olmuyorlar, hemen saçma hatalar batıyor ama göze diyorum. Ayrıca trafikte, esas engellenmesi gereken konular, ceza yazılması gereken sürücüler varken, onca canlar giderken, bu hatalarda hemen kadınlara yüklenmek yanlış. Ayrıca neden kadınların da bu kadar basit hatalar yaptıklarını kendimce açıkladım. Katılmamak sizin tercihiniz tabiki de.
Bayramda acı haberler art arda geliyor! Trafik kazalarında ölen ve yaralananlar...

Kadınlar erkeklerle aynı seviyede araba kullanır demek erkekler kadınlarla aynı seviyede kazak örer demek kadar abes bir kelimedir. Haberdeki facia yolda yürüyen herkesin başına gelebilecek kadar talihsiz bir durum; ne yazık ki trafikte bunun gibi trafik teröristlerinden bolca var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…