Fren Yerine Gaza Basan Kadın Sürücü

Ben anlamıyorum ya, bende ehliyet kursuna gittim orada kadınlara da aynı şeyi öğrettiler bize de nerede büyük bir hata yapan şoför görsem neden kadın çıkmaz zorundaki yani.
Bu arada ben cerrahi teknikerim doktorlara ameliyatlarda yardım ediyorum bu güne kadar hangi ameliyat sorunlu geçtiyse doktor hep kadındı,durduk yere koca ana toplar damar olan ven i kesti 2 saatlik ameliyat 9 saat sürdü daha bunun gibi çok örnek var.Demek istediğim kadınlar ezberde çok iyi ama pratikte el becerileri yok,beceri isteyen işlerde kadınlardan uzak durun, pastasını böreğini yiyin dahada bir şey yaptırmayın kadınlara belli ki bu işler için fıtratları uygun değil.

Ben anlamıyorum ya, bende ehliyet kursuna gittim orada kadınlara da aynı şeyi öğrettiler bize de nerede büyük bir hata yapan şoför görsem neden kadın çıkmaz zorundaki yani.
Bu arada ben cerrahi teknikerim doktorlara ameliyatlarda yardım ediyorum bu güne kadar hangi ameliyat sorunlu geçtiyse doktor hep kadındı,durduk yere koca ana toplar damar olan ven i kesti 2 saatlik ameliyat 9 saat sürdü daha bunun gibi çok örnek var.Demek istediğim kadınlar ezberde çok iyi ama pratikte el becerileri yok,beceri isteyen işlerde kadınlardan uzak durun, pastasını böreğini yiyin dahada bir şey yaptırmayın kadınlara belli ki bu işler için fıtratları uygun değil.

Ayrımcılık gibi falan olmasın ama belki de haklısın dostum. Ben ehliyet sınavına girdiğim gün ben sınava girmeden yaklaşık 1 saat önce sınav yerindeydim. Benden önce benim arkadaşım sınava giriyordu onu beklemek için onun sınav saatine uygun olarak gelmiştim. Ben geldiğimde bir sınav yeni bitiyordu.

Sürücü kurusu arabası yanaştı, şoför koltuğunda usta öğretici vardı yani kursiyer arkada oturuyordu. Sınavdan kaldığını anladım. Halk eğitim merkezinin önündeydik bahçede gelip diğer öğretmenlerle oturup durumu konuşuyordu bu bayan. Nasıl sınavdan kaldığının şokundaydı. Ben de ister istemez yakın olduğum için ve benim usta öğreticimle konuştuğu için konuşmalara tanık oldum. Bu bayan Psikolojik Rehber'miş. Sınavdan heyecan yaptığı, sakin kalamadığı için kalmış. Aslında kendisi Psikolojik Rehber ve insanlara sakin kalmayı, heyecan ve stres yapmaması gerektiğini öğreten ve bu öğretim dönemlerinde insanlara rehber olan birisiymiş.

Ne kadar garip dimi. İnsanlara "sakin ol, heyecan yapma, stresli olma" demesi kolayken kendini nasıl sakinleştirebileceğini bilmiyor. Tuhaf :)

Piyasada; araba kullanmasını bilmeyen ancak ehliyet sahibi olan binlerce kadın şoför var.
Bunun alttan alınacak hiçbir tarafı yok, bilmiyorsan oturmayacaksın o koltuğa. Önüne arkana bakmayı beceremiyorsan binmeyeceksin o koltuğa. Frene basmayı öğrenemediysen basmayacaksın o gaz pedalına.

Ben anneme durmayı öğretemediğim için eğitim vermeyi yarıda kestim, bozuştuk hatta :) Bir insana önce durmayı öğreteceksin.
Çok güzel söylemişsiniz.

Kesinlikle haklısın böyle onlarca örnek verebilir ben aynı zamanda paramediğim. Ambulanslarda staj gördüğüm dönemlerde 2 tane sağlık görevlisi vardı ikisi de kadındı ikisini de aynı ambulansa atamışlardı hastayı sadece şöför ve ben taşıyorduk, en yüksek maaşı aldıkları halde bir elimi süreyim bir yardım edeyim demiyorlardı. Asgari ücretli şoför ve beleşçi stajyer ben taşıyorduk hastayı, e senin işin ne o zaman bu meslekte neden boşuna yer kaplıyorsun devlet neden sana para ödüyor ki? Hasta ağırsa şoför ile benim de gücüm yetmezse hasta yakınlarına bize erkek bulun diyorlardı. E madem bu iş erkek işi ne diye buradasın yani. Devletin kuralları da bir garip 1.65 kalıplı erkeği bu mesleğe almıyorlar 155 cılız kadınları alıyorlar. 155 cılız kadın 165 kalıplı erkekten daha mı iyi hasta taşıyabiliyor yani? Ben pozitif ayrımcılık denen saçmalığa da karşı bir insanım. Kanunlar önünde yaşlılar çocuklar ve kadınlara ayrıcalık tanınıyor, geriye bir tek kimler kaldı? Sadece Erkekler. Yaşlılar çocuklar tamam acizlikleri bulunan kimseler peki Kadınlar nedir? Kadın cinsiyetinden olmak aciz olmak mıdır? Bir kadın iki tetiğe basamayacak kadar aciz olduğu için mi askere gidip vatanını savunamaz? Peki savunamayacak kadar sözde aciz olduğu halde savunamadığı bir ülkeyi yönetme hakkı nasıl bulunabiliyor? Bizim üniversitenin asansöründe bile yaşlılar ve bayanlara yer verin yazısı asılıydı sen düşün. Ya eşitiz eşit yaftalarını bir kenara bırakıp kadının aciz bir varlık olduğunu kabul etsinler ki ben ortada eşitlik göremiyorum bariz her konuda. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılıyor, ya da bu tarz ayrımcılıkları toptan yok etsinler ben gerçek eşitlik istiyorum.

Çok yanlış sözler değil mi bunlar ? Anneniz de böyle bir hataya düşebilir hatta belki daha kötüsü olabilirdi 20 senelik sürücülük hayatında.
Ben sözlerimden taviz veren biri değilim. Aynı şeyi en yakınımdaki bir kişi dahi yapsa tepkim aynı olurdu. Dediğim gibi, hepimiz insanız. Hatalar yapabiliriz. Ama ben ihmalkar, göz göre göre gelen kazalara karşı müsamaha gösteremiyorum.

Ben sözlerimden taviz veren biri değilim. Aynı şeyi en yakınımdaki bir kişi dahi yapsa tepkim aynı olurdu. Dediğim gibi, hepimiz insanız. Hatalar yapabiliriz. Ama ben ihmalkar, göz göre göre gelen kazalara karşı müsamaha gösteremiyorum.
Öyle olmalı herkes zaten.
Mesela bazı polis memurlarının akrabalarına tanıdıklarına bazı kanunlar işlemiyor.
Geçen duydum kavga olmuş bıçaklı bıçaklayanı hastaneye gizlice almışlar polisler olaya girmesin diye. Haberi olan polisler olmuş. Merak etme onlar zaten akraba.
Benim yaşım bunu duyduğum yerin ortalamasına göre epey düşük. Tepki gösterdim sen çocuksun ne anlarsın dediler.
Sözde kendileri akıllılar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı