Fren Yerine Gaza Basan Kadın Sürücü

Geçen gün bir konu vardı, ehliyetsiz araba kullananlar hakkında ne düşünüyorsunuz gibi bir içeriği vardı konunun, anladım ki önemli olan ehliyet değilmiş..

Bu kazayı bir erkek yapmış olsa gaz ile freni karıştırdıktan sonra hala gaza basmaya o kadar devam etmez bence. Ama maalesef kadınlar daha panik olduğundan herhalde gaza basmaya devam etmiş. Biraz tecrübe kazanmadan trafiğe çıkılmamalı. Bunları yazarken de amacım kadınları küçümsemek değil.

Kesinlikle bayan sürücülerin arabayı iyi kullanması bence cesaretlerine bağlı. Birebir tecrübeliyim.
Annem çok cesaretli bir insan değil ve 20-25 yaşlarında ehliyet almış. 15-20 sene sonra yani bir kaç sene önce araba almak istedi ve aldı. En başta hiç bir şekilde cesaretli davranmadığı için sürekli hatalar yapıyordu. Fakat kendini sürekli rahatlattı ve cesaretlendirdi, kendi başına sürekli bir yerlere gitti.
Cesarette iş bitiyor.

Park etmesi için yardımcı olan adamı altına alan acemi bir bayan şoför. Tamam karıştırdın, 2-3 metre sürükledin de bari biraz beynini kullanarak şu ayağını gazdan çekip frene bas... Tabii ki o haldeki psikoloji başkadır. Bunun farkındayım. Ama 10 metre sürükleyip, bir de arkadaki duvara giren birinden bahsediyoruz.

Burada kesinlikle bayan şoförleri kötülemiyorum. Cinsiyet ayrımcılığı yapmıyorum. Benim kız arkadaşım da araba kullanıyor annem de. Annem de 20 yıllık şofördür. Ama madem trafiğe çıkıyorsun, biraz dikkat edin be. Hemen her gün karşılaşıyoruz bunlarla. Sol şeritte 30 ile giden mi dersin, ayna kullanmayı bilmeyen mi dersin, sinyal vermeyen mi dersin dolu var.

4 çocuk babası olan şahıs, bu talihsiz kaza ile dünyaya gözlerini kapadı. Kim bilirdi böyle boş ve saçma bir durumla hayatını kaybedeceğini? Yazık cidden...

Fren yerine gaza basınca üzerinden geçti
Çoğu kişi istisnalar hariç düzgün araba kullanan yok. Kırmızı ışıkta korna çalanı, makas atanı, trafikte tehlikeli hareketler yapanlar, ambulans geldiği zaman yol vermeyenler her türlü tip var. Kasaptan ehliyet alir gibi ehliyet verilince böyle kötü sonuçlar oluyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı