Frisby 650W 80 Plus PSU patlar mı?

uNyttt

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, ben tam 1 yıl önce bir PC topladım. Fakat bilmemezliğimden ötürü kasanın PSU ve fanlarını Frisby aldım. Sonradan araştırdım ki Frisby PSU ve fanlar konusunda çok kötü bir markaymış. Almamın üzerinden bir yıl geçti. Sistemim patlar mı? Veya sistemdeki diğer bileşenlere zarar verir mi bu PSU?

Yani şimdi şöyle diyeyim bütün PSU'ların patlama riski var. O riski en aza indirmek için kaliteli parçalar kullanman gerekir sonuçta. Bu Frisby markasıda 3 yukarı 5 aşagı biliyoruz ne kalitede şeyler yaptığını. Ona göre hesap et. Diğer PSU'lara göre daha olası bozulması.

PSU'lar isimsiz üretim ürünler değilse ki onlarda bile çok zor, kolay kolay patlamaz. En fazla olacak şey seni yarı yolda bırakabilir ve bırakırken yanında bazı donanımlarını götürebilir. 80+ sertifikasının doğrulunu araştırmanı tavsiye ederim. Güç kaynağının sınırlarını zorlayacak seviyede bir sisteme de sahip değilsen çok yüksek ihtimal bir zarar da gelmez. Ama bu demek değil ki Frisby markasını tavsiye ediyorum, imkanın varsa kısa-orta vadede değiştirmeni öneririm donanımlarını da göz önüne alarak.

Öncelikle merhaba, ben tam 1 yıl önce bir PC topladım. Fakat bilmemezliğimden ötürü kasanın PSU ve fanlarını Frisby aldım. Sonradan araştırdım ki Frisby PSU ve fanlar konusunda çok kötü bir markaymış. Almamın üzerinden bir yıl geçti. Sistemim patlar mı? Veya sistemdeki diğer bileşenlere zarar verir mi bu PSU?
Kaliteli guc kaynaklarinda elektrik kesintileri, dalgalanmalari vb gibi olaylara karsi koruma sistemleri oluyor. Oturdugun yerde elektrik sebekesi guzel ise aldigin modelde belli korumalar olmasa bile sorun olmaz. 650 watt sistemin icin yeterliyse cok dert etme... Guc kaynagi durduk yere patlamaz.

Sisteminizi yazarsanız ona göre bir PSU önerebiliriz ben ve konudaki arkadaşlar.

PSU'lar isimsiz üretim ürünler değilse ki onlarda bile çok zor, kolay kolay patlamaz. En fazla olacak şey seni yarı yolda bırakabilir ve bırakırken yanında bazı donanımlarını götürebilir. 80+ sertifikasının doğrulunu araştırmanı tavsiye ederim. Güç kaynağının sınırlarını zorlayacak seviyede bir sisteme de sahip değilsen çok yüksek ihtimal bir zarar da gelmez. Ama bu demek değil ki Frisby markasını tavsiye ediyorum, imkanın varsa kısa-orta vadede değiştirmeni öneririm donanımlarını da göz önüne alarak.

Sistemim:
16 GB RAM.
MSI GTX 1650
Intel i5 10500 3.10Hz
ASUS Prime anakart fakat modelini bilmiyorum bilgisayarımı açmayada korkuyorum.

Sistemim:
16 GB RAM.
MSI GTX 1650
Intel i5 10500 3.10Hz

Kullan gitsin, o donanımlar için son endişeleneceğin şey PSU olsun. Paranı en azından daha düzgün bir GPU için biriktirebilirsin.

Frisby bomba dediysek de öyle kafasına havaya uçup evi yakacak değil. Bozulsa bile %99 ihtimalle yalnızca kendisine zarar vererek sessizce ölür. %1 için de panik yapmaya gerek yok.

Kaliteli guc kaynaklarinda elektrik kesintileri, dalgalanmalari vb gibi olaylara karsi koruma sistemleri oluyor. Oturdugun yerde elektrik sebekesi guzel ise aldığın modelde belli korumalar olmasa bile sorun olmaz. 650 watt sistemin icin yeterliyse cok dert etme... Guc kaynagi durduk yere patlamaz.

Elektrik kesintisi olmuyor. Fakat sistemimin yetip yetmediğini bilmiyorum. Sistemimi yazdım, bilgilendirirseniz sevinirim.

Sistemim:
16 GB RAM.
MSI GTX 1650
Intel i5 10500 3.10Hz

Hocam bu kadar korkulacak bir durum yok. Bilgisayarın normal kullanımından da PSU patlamaz. Ayrıca çok PSU zorlayacak bir sistem de değil.

Yine de almak isterseniz

Alın ve keyfinize bakın.

Hocam bu kadar korkulacak bir durum yok. Bilgisayarın normal kullanımından da PSU patlamaz. Ayrıca çok PSU zorlayacak bir sistem de değil.

Yine de almak isterseniz

Alın ve keyfinize bakın.
O sistem için bu psu çok fazla. 1300 - 1400tl lik 550w bir psu da yeterli olur. PK550D ve FSP 550w gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı