Captain Rick

Femtopat
Katılım
8 Ocak 2021
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, forumda yeniyim hatalarım olursa kusura bakmayın :) .
Öncelikle şöyle anlatayım, 1 GB 128 Bit bir ekran kartı kullanıyordum ekran kartımı yükseltmeye karar verdim ve R7 260X OC 2 GB GDDR5 aldım.
Ekran kartını başka sistemlere taktım sıkıntısız çalışıyor. Kendi sistemime takınca ekrana görüntü alamadım. Ekran kartı takılı iken onboard görüntü vermiyor, her şey olması gerektiği gibi fakat enteresan bir şekilde görüntü alamıyorum. Şunu da belirteyim anakartıma GDDR5 beslemeli kartları falan takıp denedim görüntü alıyorum, kendi anakartım ve aldığım ekran kartı arasında bir sıkıntı var. (BIOS pili çıkarıp beklettim fakat aynı şekilde görüntü alamadım)

Edit: Kendim çözemediğim için tamirciye götürdüm. Sıkıntıyı çözmeye zamanımız yetmedi, kendim çözemezsem pazartesi günü tekrar götüreceğim.

Sistemim;
PSU: Frisby FOEM 450W.
Anakart: MSI H61M-P21 (MS-7680) 3.0.
CPU: Intel Pentium g620.
RAM: 4 GB 1333 MHz DDR3 tek slot RAM.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum PSU'larda 80+ demek güç tasarrufu demektir. Atıyorum +12V kanalından 500W tüketen bir sistem için 80+ sertifikalı yani %80 verimli bir güç kaynağı prizden 600 güç çekecektir. Fakat %50 verimli bir güç kaynağı prizden 750 güç çekecektir. 80+ sertifikası olan güç kaynağında elektrik faturası daha az gelecektir. 80+ sertifikasının can güvenliğiyle bir alakası yok. Frisby ve Gametech gibi markaların güç kaynaklarında da 80+ sertifikası var. Ama güvenilirler mi? Hayır tabii ki de.
Sağ olun hocam sizin sayenizde aydınlandım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı