Front-End'in geleceği ne olacak?

Peki kullanılan teknolojiler hakkında ne düşünüyorsunuz. Her ilan da farklı teknolojiler ve özellikler aranıyor. Benim Front-End'de kendimden emin olmam için 7-8 ay okul harici çalışmam gerekti. Şimdi herkes Web'e yöneldiği için ortada kaldım sanki.

Front-End işine girdikten sonra da Back-End alanına yönelmek istiyordum. Node JS > Next JS > mango > MySQL falan vardı aklımda ama şu an çok işe ihtiyacım var.
Full-Stack developer olmanı önermem. İhtiyaç doğuyor ama beklentiler de yüksek oluyor. Çünkü senin her iki işi de doğru düzgün yaptığını varsayarak işe alıyorlar. Durum öyle olmuyor. Verilecek efor ile yaptığın işin de aynı efor olmasını bekliyorlar. Bana kalırsa full-stack tamamen saçmalık. İki farklı yapıyı tek kişiden beklersen işler çok sarpa sarar. Sen front alanında kendini geliştirip daha sonradan UI geliştirmeye yönelebilirsin. Mobil üzerinde tasarımlara da bakabilirsin.
Not: Az önce dediğim gibi şirkette biz de hazır template kullanıyoruz ama tamamen bir template'i öylece kullanamıyorsun. Örnek vermek gerekirse istatistikleri (grafikleri) çok iyi olan bir template buldun, sana da istatistik lazım. Bunu sana frontend developer 15 iş gününde yapıyorsa, ona vereceğin para ile template'i alıp, frontend developera farklı iş veriyorsun, menü tasarlatıyorsun ve elinde daha ucuza hem istatistik sayfaların hem de farklı menülerin oluyor. Bu sayede firmalar kar elde ediyor.

Full-Stack developer olmanı önermem. İhtiyaç doğuyor ama beklentiler de yüksek oluyor. Çünkü senin her iki işi de doğru düzgün yaptığını varsayarak işe alıyorlar. Durum öyle olmuyor. Verilecek efor ile yaptığın işin de aynı efor olmasını bekliyorlar. Bana kalırsa full-stack tamamen saçmalık. İki farklı yapıyı tek kişiden beklersen işler çok sarpa sarar. Sen front alanında kendini geliştirip daha sonradan UI geliştirmeye yönelebilirsin. Mobil üzerinde tasarımlara da bakabilirsin.
Not: Az önce dediğim gibi şirkette biz de hazır template kullanıyoruz ama tamamen bir template'i öylece kullanamıyorsun. Örnek vermek gerekirse istatistikleri (grafikleri) çok iyi olan bir template buldun, sana da istatistik lazım. Bunu sana frontend developer 15 iş gününde yapıyorsa, ona vereceğin para ile template'i alıp, frontend developera farklı iş veriyorsun, menü tasarlatıyorsun ve elinde daha ucuza hem istatistik sayfaların hem de farklı menülerin oluyor. Bu sayede firmalar kar elde ediyor.
Daha çok component'i hazır kullanmış oluyorsun aslına template'i değil de, benim kastettiğim admin paneli olarak AdminLTE'yi alıp düzenlemek gibi.

Daha çok component'i hazır kullanmış oluyorsun aslına template'i değil de, benim kastettiğim admin paneli olarak AdminLTE'yi alıp düzenlemek gibi.
Haklısınız, bizim genel olarak kullandığımız yöntemi söyledim. Bana kalırsa frontend developerlar yeterince önemsenmiyor. Firmalar dediğiniz gibi frontend developer almak yerine birazcık front bilen personellerine template aldırıp üzerinde düzenleme yaptırtıyor.

Lütfen tavsiyeler verin, ilanlara baktığım da başvurmaya bile gözüm korkuyor. Typescript istiyorlar başka şeyler istiyorlar. 2 yıl deneyim istiyorlar. Şu an da ne yapacağımı bilmiyorum umudumu yitirdim. 1 yılı geçkindir işsiz şekilde takılıyorum. Artık aileme de sorun olmaya başladı saçma sapan yerlerde iş aramaya başladılar.

Daha vakit var diğer alanlara ilerleyebilirsiniz.
hocam bunları öğrenmeye 6 ayı geçkin süre verdim. Tekrar başka alana yönelemem zaman kaybetmeden işe girmek istiyorum. Yeter ki kendimi geliştireceğim iş olsun asgari ücrete falan da razıyım. Abuk subuk sevmediğim işleri yapmaktansa kendimi geliştiririm bu sektörde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bahsettiğiniz "template"lerle işe başlayan birkaç örnek sunar mısınız biz cahiller de öğrenelim?

Estağfurullah hocam mesajınızı düzelttiğiniz için önceki 2 3 web siteyi atmam saçma olur ama bazı insanlar Wix gibi siteleri kullanarak sonrasında domain satın alarak ihtiyacını görebilirler gibi düşünüyorum (tabii o kadar ileri dönük bir şey yapamazlar ama restoran tanıtımı gibi bir şeyi rahatlıkla yapabilirler) siz niye bu kadar üstünüze alındınız?

Estağfurullah hocam mesajınızı düzelttiğiniz için önceki 2 3 web siteyi atmam saçma olur ama bazı insanlar Wix gibi siteleri kullanarak sonrasında domain satın alarak ihtiyacını görebilirler gibi düşünüyorum (tabii o kadar ileri dönük bir şey yapamazlar ama restoran tanıtımı gibi bir şeyi rahatlıkla yapabilirler) siz niye bu kadar üstünüze alındınız?
Hocam ben iş boyutunda konuşuyorum, tabii ki isteyen Wix ile de yapar yapacağını ona sözüm yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı