Xoenna
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- BT Takım Lideri - Gömülü Sistem Mühendisi - Yazılım Mühendisi
Full-Stack developer olmanı önermem. İhtiyaç doğuyor ama beklentiler de yüksek oluyor. Çünkü senin her iki işi de doğru düzgün yaptığını varsayarak işe alıyorlar. Durum öyle olmuyor. Verilecek efor ile yaptığın işin de aynı efor olmasını bekliyorlar. Bana kalırsa full-stack tamamen saçmalık. İki farklı yapıyı tek kişiden beklersen işler çok sarpa sarar. Sen front alanında kendini geliştirip daha sonradan UI geliştirmeye yönelebilirsin. Mobil üzerinde tasarımlara da bakabilirsin.Peki kullanılan teknolojiler hakkında ne düşünüyorsunuz. Her ilan da farklı teknolojiler ve özellikler aranıyor. Benim Front-End'de kendimden emin olmam için 7-8 ay okul harici çalışmam gerekti. Şimdi herkes Web'e yöneldiği için ortada kaldım sanki.
Front-End işine girdikten sonra da Back-End alanına yönelmek istiyordum. Node JS > Next JS > mango > MySQL falan vardı aklımda ama şu an çok işe ihtiyacım var.
Not: Az önce dediğim gibi şirkette biz de hazır template kullanıyoruz ama tamamen bir template'i öylece kullanamıyorsun. Örnek vermek gerekirse istatistikleri (grafikleri) çok iyi olan bir template buldun, sana da istatistik lazım. Bunu sana frontend developer 15 iş gününde yapıyorsa, ona vereceğin para ile template'i alıp, frontend developera farklı iş veriyorsun, menü tasarlatıyorsun ve elinde daha ucuza hem istatistik sayfaların hem de farklı menülerin oluyor. Bu sayede firmalar kar elde ediyor.