FSP 550W PSU, RX 7700 XT ekran kartına yeterli olur mu?

C4lsh

Hectopat
Merhaba, yakın zamanda ekran kartımı değiştireceğim. Güncel RX 570 var 7700XT almayı planlıyorum. Bendeki PSU FSP 550W 80+ bronz modeli. Bu PSU yeterli olur mu bu ekran kartına?

Merhaba, yakın zamanda ekran kartımı değiştireceğim. Güncel RX 570 var 7700XT almayı planlıyorum. Bendeki PSU FSP 550W 80+ bronz modeli. Bu PSU yeterli olur mu bu ekran kartına?
Ekran kartı için minimum önerilen değer 700W. Ayrıca ekran kartı 240W TDP'ye sahip yanlış hatırlamıyorsam, yani PSU değiştirmeni öneririm. İşlemcin ne bu arada?

İşlemciniz nedir?
R5 3500x

Ekran kartı için minimum önerilen değer 700W. Ayrıca ekran kartı 240W TDP'ye sahip yanlış hatırlamıyorsam, yani PSU değiştirmeni öneririm. İşlemcin ne bu arada?

Haklısınız ama benı 1 2 ay idare etse PSU değiştireceğim yenı yıla girmeden ekran kartı alsam iyi olacak.
Bunun yerine 4070 alsam nasıl olur
Amacım su yenı yıla girmeden ekran kartını alıp devamında da ddr5 geçmek

R5 3500x

Haklısınız ama benı 1 2 ay idare etse PSU değiştireceğim yenı yıla girmeden ekran kartı alsam iyi olacak.
Bunun yerine 4070 alsam nasıl olur
Amacım su yenı yıla girmeden ekran kartını alıp devamında da ddr5 geçmek
Ddr5 geçeceksen bir süre darboğaz olsa da bişe olmaz. Ancak bu PSU ekran kartına yetmez, yük altında kapanır sistem muhtemelen.

PSU bu sistem için yeterli. Darboğaz olacağını biliyorsunuz diye düşünüyorum.

Ddr5 geçeceksen bir süre darboğaz olsa da bişe olmaz. Ancak bu PSU ekran kartına yetmez, yük altında kapanır sistem muhtemelen.
Maksimum senaryoda bile yetiyor.

PSU bu sistem için yeterli. Darboğaz olacağını biliyorsunuz diye düşünüyorum.

Maksimum senaryoda bile yetiyor.

Sistemin diğer elemanları maksımum 200W kullansa.
Bu ekran kartı maksımum 340W falan kullanıyor yeterli olacağını düşünüyorum.
Darboğaz konusunda da R5 3500X çok bariz darboğaz yapacak.
DDR5 geçmesem bile işlemcimi R5 5600 ile değiştirsem yeterli olur mu?

5600 de zorlanabilir bu ekran kartına. 5700X veya 5700X3D daha iyi olur bunun için. Ayrıca PSU değiştir, yetmez ekran kartına.

Bence AM4'ü bırakırken bir PSU değişimi de yapın. Ben mevcut PSU günü kurtarır demeye çalışıyorum. Zorlamanın anlamı yok. AM4'ten devam edecekseniz 5700X3D'i hedefleyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı