FSP Hyper 80+ Pro H3-650 650W vs Corsair CX650 650W 80+

Bütçe
2500

Proerdo

Picopat
Daha fazla  
RAM
8g ddr4
İşlemci
i5 6500
Merhaba, sistemime GPU almak istiyorum ancak bunun için PSU yükseltmem lazım? i5-6500 APU var RX 580 alacağım 2. ekran kartı takıp mining yaparsam diye biraz üstten almak istiyorum. Hangisi daha iyi fiyat farkı yaklaşık 200 TL ile Corsair daha pahalı değer mi yoksa FSP de iyi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sistemime GPU almak istiyorum ancak bunun için PSU yükseltmem lazım? i5-6500 APU var RX 580 alacağım 2. ekran kartı takıp mining yaparsam diye biraz üstten almak istiyorum. Hangisi daha iyi fiyat farkı yaklaşık 200 TL ile Corsair daha pahalı değer mi yoksa FSP de iyi mi?

Tam bütçe nedir bir de mining artık para kazandırmaz zarar bile edebilirsin.

İki ekran kartı ile harcayacağı elektrik parasını çıkaramazsınız, size söyleyeyim. Ciddi bir sermaye lazım aksi durumda zarar olarak yazar komple.

Sorunuza gelirse: Yakın fiyatta bu tarz 750W'lar var, bir bakın.

Bütçen azsa FSP Hyper al ama Corsair CX650 daha uzun ömürlü ve genelde miningciler kullanıyor.

Az ama 200TL pek bir şey değil gerçekten fark ediyorsa verilebilir.

İki ekran kartı ile harcayacağı elektrik parasını çıkaramazsınız, size söyleyeyim. Ciddi bir sermaye lazım aksi durumda zarar olarak yazar komple.

Sorunuza gelirse: Yakın fiyatta bu tarz 750W'lar var, bir bakın.

Bir arkadaşımda öyle dedi deneme amaçlı olurda kazanırsam iyi olur muhtemelen ancak muhtemelen olmaz.

Tam saydıklarınız ne oluyor pek iyi bilmiyorum genel olarak PSU'ları.
UVP - Under Voltage Protection. Voltajın azalması durumunda parçaları koruyor. Yani PSU hiç bir şekilde belirnen asgari voltaj seviyesinin altına düşmüyor.
OVP - Over Voltage Protection. Ani voltaj artışları (spike) durumunda yine parçaları korur.
OTP - Over Temperature Protection. PSU yüksek sıcaklığa ulaştığında güç kesilir, böylece yanma durumundan kaçınılır.
FFP - PSU fanı arızalandığında size bildiren bir sistemdir. Genellikle ses veya ışık aracılığıyla bildirilir.

Az ama 200TL pek bir şey değil gerçekten fark ediyorsa verilebilir.

Bir arkadaşımda öyle dedi deneme amaçlı olurda kazanırsam iyi olur muhtemelen ancak muhtemelen olmaz.
Yani hocam kolay gelsin ama bariz söylüyorum, RX 580'ler çok ciddi elektrik harcıyor. Faturayı bile çıkarmaz büyük ihtimalle. Tam olarak kaç tane lazım bilmiyorum ama sayısı arttıkça fatura kabarıyor oyüzden ciddi sayıda toplamanız lazım.

Watt kullanımı ölçen bir priz alın, 1 hafta deneyin isterseniz. Ona göre matematik yaparsınız, enazından fahiş fiyat elektrik ödemezsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı