FSR 3 modları çoğalıyor!

Beyler selamlar. Nfs unbound için amd fg modu varmış ya da çıkmış. Kendim nviada kartı kullanyorum. Bu modu nereden indirebilirim ? Genel olarak indirebileceğim bir yer var mı ve güvenilir yerler mi ?
GÜNCELLEME: Nfs unbound için amd fg modunu buldum ve kurdum fps artı ama akıcılık azaldı. Şahsen hiç böyle beklemiyordum. (Nexus moddan indirip kurdum)
Sistemim: 5600H 16 gb ram ve 3050M 95W

İlk fotoğraf yüksek ayarlarda ve native görüntü hiçbir şey açık değil.
Ekran görüntüsü 2023-12-25 123301.png

İkinci görüntüde yine yüksek ayarlarda ancak dlss kalitede.
Ekran görüntüsü 2023-12-25 123335.png

Son olarak üçüncü resimde de ayarlar yüksekde ve hem dlss kalitede hem de fg açık..
Ekran görüntüsü 2023-12-25 123430.png

Genel olarak toparlamam gerekirse oyunda dlss bile 10 fps farkettirmedi hatta 5 fps bile oynamadı ve akıcılık normal 30 fps akıcılığı. Ancak:
Amd nin modunu kurduktan sonra açtığım frame gen modu fps miktarını 30 lardan 55 60 fps çekti ama inanılmaz gelebilir şahsen akıcılık 30 fps akıcılığıydı.
Ayarları oyunda orta ayarlara çektim ve fg açık dlss açık şekilde tekrar denedim ve fps 70 80 leri gördü ama yine akıcılık şahsi göürşüm 30 fps akıcılığı idi. Bunu videodan pek anlayamazsın ama şahsen ben 60 fps akıcılığını alamadım.. Amd modundan sonra akıcılık aynı diyenler siz ne düşünüyorsunuz ?

GÜNCELLEME: NFS Unbound için AMD fg modunu buldum ve kurdum FPS artı ama akıcılık azaldı. Şahsen hiç böyle beklemiyordum. (Nexus moddan indirip kurdum)

Eki Görüntüle 2064221

İkinci görüntüde yine yüksek ayarlarda ancak DLSS kalitede.
Eki Görüntüle 2064222

Son olarak üçüncü resimde de ayarlar yüksekde ve hem DLSS kalitede hem de fg açık.
Eki Görüntüle 2064223

Genel olarak toparlamam gerekirse oyunda DLSS bile 10 FPS fark ettirmedi hatta 5 FPS bile oynamadı ve akıcılık normal 30 FPS akıcılığı. Ancak:
AMD'nin modunu kurduktan sonra açtığım frame gen modu FPS miktarını 30'lardan 55 60 FPS çekti ama inanılmaz gelebilir şahsen akıcılık 30 FPS akıcılığıydı.
Ayarları oyunda orta ayarlara çektim ve fg açık DLSS açık şekilde tekrar denedim ve FPS 70 80leri gördü ama yine akıcılık şahsi göürşüm 30 FPS akıcılığı idi. Bunu videodan pek anlayamazsın ama şahsen ben 60 FPS akıcılığını alamadım. AMD modundan sonra akıcılık aynı diyenler siz ne düşünüyorsunuz?

Hocam, AMD modunu nereden buldunuz? Tabloda bu oyun çalışmıyor olarak gözüküyor çünkü. Sadece NVIDIA kartlarda çalışıyor. (Nukem modu)

güncelleme: NFS Unbound için AMD fg modunu buldum ve kurdum FPS artı ama akıcılık azaldı. Şahsen hiç böyle beklemiyordum. (nexus moddan indirip kurdum)

Eki Görüntüle 2064221

İkinci görüntüde yine yüksek ayarlarda ancak DLSS kalitede.
Eki Görüntüle 2064222

Son olarak üçüncü resimde de ayarlar yüksekde ve hem DLSS kalitede hem de fg açık.
Eki Görüntüle 2064223

genel olarak toparlamam gerekirse oyunda DLSS bile 10 FPS fark ettirmedi hatta 5 FPS bile oynamadı ve akıcılık normal 30 FPS akıcılığı. Ancak:
AMD'nin modunu kurduktan sonra açtığım frame gen modu FPS miktarını 30'lardan 55 60 FPS çekti ama inanılmaz gelebilir şahsen akıcılık 30 FPS akıcılığıydı.
Ayarları oyunda orta ayarlara çektim ve fg açık DLSS açık şekilde tekrar denedim ve FPS 70 80leri gördü ama yine akıcılık şahsi göürşüm 30 FPS akıcılığı idi. Bunu videodan pek anlayamazsın ama şahsen ben 60 FPS akıcılığını alamadım. AMD modundan sonra akıcılık aynı diyenler siz ne düşünüyorsunuz?

FreeSync/G-Sync kullanıyorsanız kapatın. Akıcılık dğzelecektir.

0.80 sürümü mü kurulu?

Ayrıca, oyunda eğer DLSS ve FG açtıktan sonra başka bir FSR veya XeSS seçmeniz durumunda mod arka planda kapanıyor.
Evet build 0.80 kurulu. Yazımda da belirttiğim gibi ilk dlssi açtım ve sonra fg yi açtım. Son resim dlss+fg

HAGS Açık mı ?
[/QUOTE]

Size genel olarak ayarları mı söyleyeyim.

Grafikler yüksek de,
Motion blur kapalı,
Nviada reflex kapalı,
Vsync kapalı,
Full scren mod açık,
ve son olarak dlss ve fg birlikte testettim.

Ekran kartınız güçsüz ise bunlar olabilir hocam. Onun haricinde neden olduğunu pek kestiremedim.
Ekran kartım giriş orta seviye bir kart ki zaten hem dlss hem fg açık şekilde 60 80 fpsleri gördüm. Oyun normal oynanıyor bir sorun da yok. Anlatmaya çalıştığım 70 fps de bile oyun 60 70 fps akıcılığı yok. Sanki fg açmadan önceki 30 40 fps akıcılığı var. İkinci monitörümde de denedim ve bu 60 hz bir monitör. Onda bile oyun 60 fps çalışsa bile akıcı bir oynanış yok. Araba oyunlarını oynayan bilir akıcılığı arabayı sağa sola döndürürken çok hissederiz ve belli olur.

Ekran kartım giriş orta seviye bir kart ki zaten hem dlss hem fg açık şekilde 60 80 fpsleri gördüm. Oyun normal oynanıyor bir sorun da yok. Anlatmaya çalıştığım 70 fps de bile oyun 60 70 fps akıcılığı yok. Sanki fg açmadan önceki 30 40 fps akıcılığı var. İkinci monitörümde de denedim ve bu 60 hz bir monitör. Onda bile oyun 60 fps çalışsa bile akıcı bir oynanış yok. Araba oyunlarını oynayan bilir akıcılığı arabayı sağa sola döndürürken çok hissederiz ve belli olur.
Oyuna sahip olan ya da yüklü olan denerse ve paylaşım yaparsa fikir alışverişi de yapabiliriz. Şahsen ben akıcılık anlamında böyle hayal etmemiştim.

Oyuna sahip olan ya da yüklü olan denerse ve paylaşım yaparsa fikir alışverişi de yapabiliriz. Şahsen ben akıcılık anlamında böyle hayal etmemiştim.
Gün içinde video çekip yt de de paylaşacağım. Sizlere de atarım. Daha iyi anlaşılabilir.

Ekran kartım giriş orta seviye bir kart ki zaten hem DLSS hem fg açık şekilde 60 80 FPS'leri gördüm. Oyun normal oynanıyor bir sorun da yok. Anlatmaya çalıştığım 70 FPS de bile oyun 60 70 FPS akıcılığı yok. Sanki fg açmadan önceki 30 40 FPS akıcılığı var. İkinci monitörümde de denedim ve bu 60 Hz bir monitör. Onda bile oyun 60 FPS çalışsa bile akıcı bir oynanış yok. Araba oyunlarını oynayan bilir akıcılığı arabayı sağa sola döndürürken çok hissederiz ve belli olur.

Hocam, modu yaptıktan sonra DLSS ve Fg ayarını açtınız. Sonra oyunda iken tekrar FSR ayarı seçmediğinize emin misiniz?

Yani düşük ekran kartı olanlarda akıcılık veya genel anlamda sorunlar olabilir. Bunun zaten bir sistem gereksinimi vardı.

Yani eğer tabloda olmayan veya desteklenmeyen bir kartınız varsa düşük performans almanız normal. Ben AMD'nin vermiş olduğu tabloya ve yazıya göre yorum yapıyorum tabii.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı