FSR 3 modları çoğalıyor!

AMD'nin biraz durulup RX 8000 serisine iddialı girmek için ciddi çalışmalara başlaması lazım milleti 50 tane özellikle boğup beta-testera çevirmek yerine.

İşin kötü yanı RX 7000 serisi kartları da ahım şahım değil. En basiti bir 7700 XT çıkarmışlar verimlilik yerlerde sürünüyor. O nasıl güç tüketi midir arkadaş, VRAM desen 6700 XT ile aynı. Kimin yerini aldı kime rakip oldu belli değil. RX 7600'ü de gariban gibi çıkardılar yüzüne bakan yok.

Özellikleri sızsın o zaman daha belli eder kendini 8000 serisi.
Yani bende AMD kullanıyorum biliyorsun. Gerçekten iyi yani güzel atılım yapsa deriz yapıyor ama yok yani.
Nasıl işlemci konusunda coğu insan AMD tarafında çok laf yapmıyorsa. Aynı şeyi ekran kartında görebilmek için atılım lazım.
 
Evet. Oyun güncelleme alana kadar dilediğin gibi kullanıyorsun orijinalse. Ama diyelim sen bugün Patreon'dan abone oldun indirdin 2 ay sonra oyuna güncelleme geldi erişim için tekrar abonelik lazım.

Tabii ben korsan oynadığım için sürüm güncellense bile tam gaz devam ediyordum. Oyun dosyaları da mod dosyaları da elinde bir kere.

İyi oldu ya öğrendiğim.
Zaten çok hızlı ilerliyor baksana. 1 haftaya kadar 15-20 oyuna gelecek gibi duruyor.

FSR 2 destekli dosyaları FSR 3 ile değiştirince mod çalışıyormuş. Yani FSR 2'yi açınca, otomatik FG'de açılıyor.

DLSS 2'de çalışmıyor ama. Sadece upscale kısmı çalışıyor ya da tam verim sağlamıyor.
 
AMD'nin biraz durulup RX 8000 serisine iddialı girmek için ciddi çalışmalara başlaması lazım milleti 50 tane özellikle boğup beta-testera çevirmek yerine.

İşin kötü yanı RX 7000 serisi kartları da ahım şahım değil. En basiti bir 7700 XT çıkarmışlar verimlilik yerlerde sürünüyor. O nasıl güç tüketimidir arkadaş, VRAM desen 6700 XT ile aynı. Kimin yerini aldı kime rakip oldu belli değil. RX 7600'ü de gariban gibi çıkardılar yüzüne bakan yok.
8000 serisi sadece giriş ve orta seviye olacakmış, şirket olarak AI tarafına yoğunlaşmak istiyorlar muhtemelen.
 
8000 serisi sadece giriş ve orta seviye olacakmış, şirket olarak AI tarafına yoğunlaşmak istiyorlar muhtemelen.

Yapabilirler. RX 400 serisiyle de oraya kapı açmışlardı. Miningden sebep o seri son kullanıcılara çok ulaşamasa da ertesi sene biraz cilalayıp çıkardıkları RX 500 serisi en popüler AMD serisi olmuştu, ki neredeyse hala öyle.

High-end kart alacak adamların çoğu NVIDIA seçiyor zaten. AMD'ye çok bir katkıları yok.
 
Bir yandan bu kadar laf söylerken bir gün "vay be zamanında bunları bunları dedik ama ne oldu" deriz inşallah. Sonuçta geleceği göremiyoruz. Her gün yeni olay yeni bir şey oluyor.

O yüzden her zaman bir şans ve ihtimal (potansiyel) vardır.
Güzel bakış açısı, umutlandım sanırım :D
High-end kart alacak adamların çoğu NVIDIA seçiyor zaten.
5-6 yıl sonra bende bu gruba dahil olacağım.
 
@kino

RX 500 harbi öyleydi ya. Ne popülerdi. RX 400 fazla satamadılar çok ama 500 coştular.

güç tüketimi, performans artışı.

RX 400 şirketin belini doğrultan seriydi aslında. Uzakdoğu'da onbinlerce satıldı öyle böyle değil. Yüzlerce RX 470, 480'den oluşan mining rigler vardı. Amerika'da millet pick-upların kasalarına doldurup götürüyordu bunları. Avrupa ve Türkiye'ye çok ulaşmadı.

RX 500 serisinin çıkışı o mining döneminin sonlarına gelince ulaşılabilir oldu ve stoklara yağdı. Kart kıtlığından çıkan oyuncular da hücum etmişti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı