FSR 3 modları çoğalıyor!

@Geralt Victarious

Benim anlamadığım şu; bu mod FSR üzerine ama AMD kartlar DLSS üzerinden FSR açtırmaya çalışıyorlar. İlk sürüm ile akıcı gelen oyunlar artık akıcı olmamaya başladı.
Büyük ihtimalle mod geliştiricileri bazı oyunlarda FSR 2 yerine FSR 3'ü koyamadığından DLSS'in yerine FSR 3'ü koymak daha kolay olduğundan öyle yapıyorlar. İkinci cümlenizi anlamadım, yeni sürüm daha az mı akıcı?

Yok DLSS.

2K monitörün olacak var ya şu an kaymak olur aslında. @Spyhis sende var mesela. Daha net görüyorsun.
Hocam bir saat sonra evdeyim, yeni sürümü indirmeyi becerirsem sonuçları atarim. Bende 1440plik monitor var, dun onceki surumu indirip kurduğumda titreme haric birazcik bulaniklik vardi onun disinda sorun yoktu.

R5 8600G de 760M varmış 1050 Ti'dan iyi gözüküyor 760M eğer FSR 3 fg ile çalışırsa ki zaten yapay zeka ile çıkcak işlemciler 1050 Ti ile şu anki performans ne ise onu sadece. İşlemciden alacaksın ekran kartsız

Yapay zekanın bunun için kullanılacağı da meçhul hocam. Belki farklı anlarda kullanmak için de olabilir.

2K da 200 FPS alacağımı hiç düşünmezdim.

O DLSS frame dokununca kendimi çok güzel hissettim. Luke artık FSR 3 yapma vakti değil mi biz bıktık FSR 2'den.
Fsr 3 ile gelirse bu mod, dlss +fsr 3 o bu şu bu özellik derken kimse kart almaz artik. Ama gercekten fsr 3 ile gelmesi lazim.

Fsr 2 acinca fsr 3 aciliyorsa. Yeni beta versiyonda dlss + fsr 3 acabiliyor muyuz yoksa dlss actigimizda yine fsr2 ile mi birlesiyor?

Büyük ihtimalle mod geliştiricileri bazı oyunlarda FSR 2 yerine FSR 3'ü koyamadığından DLSS'in yerine FSR 3'ü koymak daha kolay olduğundan öyle yapıyorlar. İkinci cümlenizi anlamadım, yeni sürüm daha az mı akıcı?

Mantıklı bir nebze. FSR 2 oyunlara FSR 3 entegre etmek kolay. DLSS 3 oyunlara FSR 3 entegre etmek kolay. Ama işte optik akış hızlandırıcılar olmadığı için veya yapay zeka AMD kartlarda değişik sonuçlar verebilir böyle DLSS üzerinden diye düşünüyorum.

Evet, oyunlar daha az akıcı gelmeye başladı. Şu AFMF var ya aynı öyle his alıyorum. İlk sürümü kurunca sorun yok ama yağ gibi akıyor. Bu arada Uncharted ile DLSS ayarlarını aktif ettim onun üstünden açtım. 2 şekilde de fark etmiyor.

image.png

Hocam bir saat sonra evdeyim, yeni sürümü indirmeyi becerirsem sonuçları atarim. Bende 1440P'lik monitor var, dun onceki surumu indirip kurduğumda titreme haric birazcik bulaniklik vardi onun disinda sorun yoktu.

Native çözünürlük ne kadar yüksek ise görüntü kalitesi o kadar iyi oluyor hocam. Sanal ile native fark ediyor biliyorsun.

Mantıklı bir nebze. FSR 2 oyunlara FSR 3 entegre etmek kolay. DLSS 3 oyunlara FSR 3 entegre etmek kolay. Ama işte optik akış hızlandırıcılar olmadığı için veya yapay zeka AMD kartlarda değişik sonuçlar verebilir böyle DLSS üzerinden diye düşünüyorum.

Evet, oyunlar daha az akıcı gelmeye başladı. Şu AFMF var ya aynı öyle his alıyorum. İlk sürümü kurunca sorun yok ama yağ gibi akıyor. Bu arada Uncharted ile DLSS ayarlarını aktif ettim onun üstünden açtım. 2 şekilde de fark etmiyor.

Eki Görüntüle 2061244

Native çözünürlük ne kadar yüksek ise görüntü kalitesi o kadar iyi oluyor hocam. Sanal ile native fark ediyor biliyorsun.
Hocam kesinlikle doğru, eve gittigimde yeni sürümü yukleyecegim. Benim kafami karistiran şey şu herkes cok farkli seyler diyor. Benim istedigim dlss + fsr3 fg ortak calisiyor mu calismiyor mu mod benim bildigim fsr2 ile dlss birlestirip fg actiriyor. Ayrica dlss acsam bile altinda gozuken dlss icin ozel ayarlar var onlari secemiyorum bu ileride duzelir mi?

Hocam kesinlikle doğru, eve gittigimde yeni sürümü yukleyecegim. Benim kafami karistiran şey şu herkes cok farkli seyler diyor. Benim istedigim DLSS + FSR3 fg ortak calisiyor mu calismiyor mu mod benim bildigim FSR2 ile DLSS birlestirip fg actiriyor. Ayrica DLSS acsam bile altinda gozuken DLSS icin ozel ayarlar var onlari secemiyorum bu ileride duzelir mi?

Hocam bence DLSS+FSR FSR+ DLSS bunlara gerek yok. Kafa karıştırıyor anlayan ya da anlamayan için. Oyundan oyuna hangi ayarı açacağını değişiyor.

Mesela Cyberpunk 2077'de FSR 3 ve Frame Generation açmak için, DLSS + Kalite seçeneğini seçmen lazım. Bu kadar. Bazı oyunlarda ise FSR seçeneğini açman lazım.

Yani oyundan oyuna değişiyor. Modcu bunu bir ortada birleştirse güzel olacak.

AMD kullanan Şimdi hali ile insanlar AMD kartlarda DLSS 3 seçeneği ve diğer seçenekleri açık görünce basıyor. Sonra oyun ya çöküyor ya ayarı kaçıyor modun.

Bana kalırsa AMD bunları açık kaynak yaparak DLSS teknolojisi değersiz kılmaya çalışıyor. Yani bakın bakın bu böyle de çalışıyor. Yeni kart almanıza gerek yok gibisinden.
AMD insan gibi is yapiyor, arkasina da yazilimlari acik kaynak yapmanin avantajini yani bedava labor aliyor. Sadece FSR degil AMD suruculeri de acik kaynak Linux uzerinde, bunun icin de bir youmun varsa alabilirim.

Hocam bence DLSS+FSR FSR+ DLSS bunlara gerek yok. Kafa karıştırıyor anlayan ya da anlamayan için. Oyundan oyuna hangi ayarı açacağını değişiyor.

Mesela Cyberpunk 2077'de FSR 3 ve Frame Generation açmak için, DLSS + Kalite seçeneğini seçmen lazım. Bu kadar. Bazı oyunlarda ise FSR seçeneğini açman lazım.

Yani oyundan oyuna değişiyor. Modcu bunu bir ortada birleştirse güzel olacak. AMD kullanan

Şimdi hali ile insanlar AMD kartlarda DLSS 3 seçeneği ve diğer seçenekleri açık görünce basıyor. Sonra oyun ya çöküyor ya ayarı kaçıyor modun.
Hocam ben cp de ultra performans dlss acikken 200 civari aliyorum kaliteye dusurdugumda 80 ustu aliyorum rt acikken di sanirim yanlis hatirlamiyorum. Rt hastasi deilim fakat benim inancim bu mod tam surume iulastiginda fps konusunda bir tik daha iyi stabil sonuclar alabiliriz. Ayrica dlss kalite yapinca altinda cikan secenekleri secemiyorum bu bir tek bende mi oluyor?

AMD insan gibi is yapiyor, arkasina da yazilimlari acik kaynak yapmanin avantajini yani bedava labor aliyor. Sadece FSR degil AMD suruculeri de acik kaynak Linux uzerinde, bunun icin de bir youmun varsa alabilirim.

Aksini söyleyen olmadı zaten hocam. Intel'de açık kaynak yapacak. Orada demek istediğim başka. Yoksa AMD çoğu zaman SDK yaptı zaten.

Hocam ben cp de ultra performans dlss acikken 200 civari aliyorum kaliteye dusurdugumda 80 ustu aliyorum rt acikken di sanirim yanlis hatirlamiyorum. Rt hastasi deilim fakat benim inancim bu mod tam surume iulastiginda fps konusunda bir tik daha iyi stabil sonuclar alabiliriz. Ayrica dlss kalite yapinca altinda cikan secenekleri secemiyorum bu bir tek bende mi oluyor?

Seçsen bile oyunu bozuyor hocam. Görüntü berbat oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı