FSR 3 modları çoğalıyor!

Konuya biraz vakıfım. Resmî olarak destek gelmedikten sonra geçmiş olsun. Milleti bir de modlar ile uğraştırıyorlar. NVIDIA gibi oyun yapımcıları ile uğraşıp getirmeleri gerek.

Resmi olarak da geliyor. 1 hafta içinde 5-6 oyuna FSR 3 desteği geldi. Modlar yapılıyor oyunlara gelmeyecek gibi bir şey söz konusu bence olamaz.

Ayrıca, modlar da sürekli gelişiyor ve işe yarayan modlar. (fake frame) olayı yok modlarda. :)

Milleti modlar ile uğraştırmak modculara kalmış. İsteseler kimse yapmayabilirdi.

Böylece sadece AAA oyunlarda ve yeni oyunlarda FSR 3 olurdu. Şimdi The Last of Us ve birçok FSR 3 gelmeyecek oyunda FPS 2X oluyor. Bu acıdan da düşünmek lazım.
 
@ZwiReK tabii ki de ama NVIDIA gibi seri hareket edip üstüne de tak tak diye oyunlara resmî olarak gelebilirdi. AMD doğru yapıyor ama hem geç yapıyor hem de oyuncuyla direkt muhatap olmuyor.

NVIDIA DLSS 3'ü çıkaralı 1 seneyi geçti. 50-60 Oyun ve uygulamada DLSS 3 desteği var. Bunları oyun olarak düşünürsek belki içinde 40 falan DLSS 3 oyunu vardır. Bunların bazıları bilindik bazıları oynanmayacak oyunlar. Yani aslında NVIDIA'da oyunlara geç getirdi. Hatta bazı oyunlara DLSS 3 denemek için beta desteği sunduktan sonra oyuna tam sürüm olarak getirdi.

Yani onlarda da zaman aldı. Tak tak diye gelmedi oyunlar.

Demem o ki, AMD'nin bu konumda en büyük ve en etkili dezavantajı FSR 3'ün geç çıkması. Zaten 1 yıllık gibi bir sürecte NVIDIA sırf bu yüzden kim bilir kaç tane kart saattı.

Yani bunu açık kaynak yapması ve modcuların da buna müdehale etmesi gayet doğal.

Modlarla uğraşıp az çok hiç Kare oluşturma gelmeycek oyunlarda FSR 3 mü oynamak, kapalı kaynak yapıp bunu sadece resmi oyunlara gelmesini mi beklemek?

Resmi gelmesini beklemek modların gelmesinden daha uzun sürer. Bu durumda modlar daha karlı ve daha geniş bir oyun kitlesine sahip.

Yani bu yazımı hem yazına cevap, hem de genel olarak yazdım.
 
@ZwiReK elinize sağlık, AMD çok geç aksiyon alıyor. Bu konuda hemfikiriz ancak AMD oyun yapımcılarıyla da geç temasta bulunuyor. Bu işi modculara dayamanın vermiş olduğu bir rahatlık da var doğal olarak.
 
RX 570 ekran kartım var, AC Mirage için deniyorum ama olmuyor 0.10.1 ve eski sürümler. Oyun hangi sürümü destekliyor belli değil yardım edebilecek var mi?
 
@ZwiReK elinize sağlık, AMD çok geç aksiyon alıyor. Bu konuda hemfikiriz ancak AMD oyun yapımcılarıyla da geç temasta bulunuyor. Bu işi modculara dayamanın vermiş olduğu bir rahatlık da var doğal olarak.

Haklısın AMD üstünde durmuyor olabilir.

Benim demek istediğim aslında bunu da açıklıyordu. 1 Yıl 2 ay gibi bir sürede 50-60 oyuna gelen bir teknoloji var. Bu süre kısa bir süre değil. AMD eğer 6-7 ay içinde bu sayıya yaklaşırsa o zaman NVIDIA'nın bu sürede getirdiği oyunları 6 ay gibi bir sürede getirecek. Böylece aslında NVIDIA'yı geçmiş olacak ama geç çıkardığı için bu gün yüzüne fazla çıkmayacak.

Tabii ki varsayım olarak diyorum.

FSR 2 oyunlarına FSR 3 getirmek kolay dediler çünkü.
 
@Hadixcanim merhaba hocam bir sorum olacaktı puredark FSR 3 modu hakkında adam sadece RTX 4000 serisi kartlarda çalışıyor yazmış bu tam olarak ne demek yani bu mod sadece RTX 4000 serisinde çalışacak mı demek?
 
Ben böyle bir şey okumadım ama genelde tüm modları silin diyorlar.

Olmaması gerekiyor.

Dosyayı telefondan yükledim. Yazıyı çevirip atıyorum anlaşılıyordur herhalde. Denemek isteyenler olur diye yükledim.

Dosya linki:


1, diğer kare oluşturma modlarından gelen tüm dosyaları oyun klasöründen silin.

2, bu moddaki tüm dosyaları oyun klasörüne koyun.

3, oyunu başlatın, ayarlara gidin V-Sync ve triple buffering kapatın, FSR2 veya DLSS (RTX için) açın, ardından gelişmiş ayarların kilidini açın ve API'yi DX12 olarak değiştirin (oyunu oynamadan önce gerekli ayarlar)

4, oynarken, mod menüsüne gitmek için "end" kısayol tuşuna basın (oynamadan önce lobide (ana oyun menüsü) hiçbir şey ayarlamayın, kare üretimini açık veya kapalı konuma getirirseniz ERR_GFX_STATE hatasına neden olabilir), FSR3 (AMD, GTX ve daha düşük) veya DLSS (RTX) ayarlayın ve Frame Generation'u tekrar kapalı ve açık konuma getirin.

5, UI HUD Fix'i etkinleştir açık veya kapalı geçişiyle tekrar kontrol edin. UI HUD Fix'i etkinleştir'i kapalı konuma getirdiğinizde kullanıcı arayüzünün titrediğini görürseniz, bu modun çalıştığı anlamına gelir.

önemlı notlar:

Başka bir ReShade efekti kullanmamalısınız, aksi takdirde HUD düzeltmesi başarısız olur.

Oyun içindeki parlaklık ayarını değiştirmeyin, 0'da tutun yoksa HUD düzeltmesini de etkiler.

Rockstar Launcher'ı yönetici olarak çalıştırın.

Az önce denedim ve hayvan gibi ghosting yapıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı