Rehber FSR 3'de oluşan Akıcılık ve donma hissini azaltma

ZwiReK

Hectopat
Katılım
11 Mayıs 2023
Mesajlar
6.579
Çözümler
21
Verdiğim siteden bu programı indirin. Guru3D RTSS Rivatuner Statistics Server Download 7.3.5 Beta 5

2. programı açınca Resim'de 1. gösterdiğim yerden FSR 3 destekli oyunun exe dosyasını seçiyorsunuz ve ekranda gördüğünüz gibi ''FORSPOKENDEMO.exe yazıyor"

3. gösterdiğim ikinci ok ile işaretlenmiş olan "frame time limit" (kare zaman sınırlaması) kısmına yazmanız gereken değeri belirlemek için oyun içinde gezinmeniz ve ortalama kaç FPS aldığınızı görmeniz lazım ve o aldığınız FPS değerini 10 düşürerek 2. kısımdaki yere yazmanız gerekiyor.(FSR VE FG açık şekilde deneyin)

4. eğer oyunda iseniz çık gir yapmanız şart.

5.oyunun FPS değerleri %1'lik değerlerde yüksek olmalı ki akıcı bir oyun deneyimi sunabilsin. Bu konudaki yüzdelik değerleri görmek için size YouTube linkini gönderiyorum. Linki açarak biraz aşağıda açtığım gibi göstergelere ulaşabilirsiniz. Aynı değerleri görebilirsiniz.

Size basit bir şekilde gereken yerleri göstermeye çalıştım. Detaylı konularla ilgilenecek olanlar vardır, ancak belirli ayarları yaparken sadece "şunu aç" ya da "bunu aç" demek karmaşık bir yazıya yol açabilir. Esasen önemli olan, FPS değerini görmek ve bunu sabit tutmaktır.

not: MSI Afterburner kullananlar'da bu program zaten mevcut. MSI Afterburner açılınca sağ altta mavi bir monitör simsegi olması gerekiyor. Yoksa verdiğim Link'den direkt indirebilirsiniz.


(Genel olarak bunları zaten biliyorsanız, doğrudan en alttaki resme bakarak ve yazdıklarıma odaklanarak sorunu çözebilirsiniz.)






(videodaki MSI Afterburner sitesi eski direk Google'a yazarak bakabilirsiniz)


1696181339465.png



Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


1696183154087.png
 
Teşekkürler, hiçbiri bana göre oyun değil ayrıca bunlar bayağı güçlü sistem istiyor. Yeni yılda satmak için 7000 seri kart ve AM5 sistem satmak için yapılmış resmen.

Bu iki oyunun optimizasyonu çok kötü zaten. 100 kişi bile oynamıyor.

Çok yararlı oldu sağ olasın.

İşe yaradıysa ne mutlu.

@Spyhis Hocam ben bunu daha önce 1-2 Oyun'da denemiştim akıclık problemi yaşadığım o şekil'de çömüştüm. Eğer sürekli konulara yazmayıp cevap vermeseydim çoK'den bulurdum ben bunu.
 
@oakin ya bende devrim oldu 60tan 140'a çıktı.

Diğer oyunlara yayılsa çok daha iyi olacak.
halen görüntü kalitesini geliştirmesi lazım. Şahsen cyberpunkta şuan çoğu yerde 60 alıyorum ama aşırı kalabalık barlarda 45 lere düşüyor. high ayarlar rtx açık ultra da böyle oynarım 60-90 fps için cyberpunkta çok bozulacaktır görüntü dlss bile yeni düzeltti 2.5 da ve 3 de pürüzlenmeler çoktu şimdi şu yeni gelen 3.5 özelliği ile yağ gibi neredeyse. Frame gen güzel bir şey ama fsr kalite konusunda geliştirmesi lazım o pürüzlenmeleri giderince 10 numara 5 yıldız.
 
Halen görüntü kalitesini geliştirmesi lazım. Şahsen Cyberpunk'ta şu an çoğu yerde 60 alıyorum ama aşırı kalabalık barlarda 45'lere düşüyor. High ayarlar RTX açık Ultra da böyle oynarım 60-90 FPS için Cyberpunk'ta çok bozulacaktır görüntü DLSS bile yeni düzeltti 2.5 da ve 3 de pürüzlenmeler çoktu şimdi şu yeni gelen 3.5 özelliği ile yağ gibi neredeyse. Frame gen güzel bir şey ama FSR kalite konusunda geliştirmesi lazım o pürüzlenmeleri giderince 10 numara 5 yıldız.

Şu an CP77'de FSR 2.1 var. Gelince en iyi yorumu yapmak olacaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı