FSR mı? Yoksa DLSS mi?

AMD de çözünürlük yükseltme var mesela 2K monitörde 1080p ayarlarda oyun oynuyorsun sonra AMD driver üzerinden 1080p to 2K yapıyorsun oyun 1080p çalışıyor ama monitöre 2K görüntü veriyor ve görüntü 2K'den farkı yok neredeyse o özellik çok iyi.
1080p ve altı kullanılamaz durumda bir teknoloji, görüntü çamur gibi oluyor.
 
Vermek istememesi en doğru tespit diyelim. Ve birçok oyunda DLSS gerçekten berbat donanımsal ayağına bayağı kandırmışlar bizi. Yazılımsal olmasına karşın FSR'de görüntü kaybı neredeyse minimum. Tek temennim bize FSR 3.0 güzelliğini yapması.
 
Gerek hem dlss in hem de fsr in ilk sürümleri yani 1.. olanları özellik 1080p için pek iyi değildi şahsimce. İyi olmamasını da verdiği performansa değil bozduğu görüntü için diyorum.
Ancak fsr ve dlss 2. ve üzeri sürümlerinde hem görüntü hem de performans olarak baya ilerlediler. Ben de dlssi daha iyi buluyorum ancak bazı oyunlarda fsr bana daha güzel görüntü sundu. Mesela forza 5 de ben dlss yerine fsr kalite de kullanıyorum 1080p de baya görüntü de cam gibi.
 
Bir AMD kart kullanıcısı olarak 2sinide kullanabiliyor olsaydım DLSS kullanırdım.
 
Dl.

FSR oyunlarda akıcı bir deneyim sunmak için detaylardan az buz kestiğini biliyoruz, DLSS kalite ve FSR kalite modunda hangisi daha iyi performans verecektir? ( DLSS 2. ya da 3.0 değil )

DLSS'in daha iyi olacağını düşünmekteyim tabii bu da oyuna göre değişkenlik gösteriyor eğer çoğumuz gibi 1080p monitör kullanıyorsanız çoğu oyunda doğru düzgün bir görüntü elde edilmez yani bu sizin oyununuzun FSR ve DLSS kalitesine göre değişir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı