FSR ve NIS açma

wyusuf58w

Hectopat
Katılım
19 Temmuz 2019
Mesajlar
146
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak. Laptopta Intel+NVIDIA ekran kartı var nıs te FSR de destekliyor fakat oyunda gözükmüyor. MUX Switch ayarını BIOS'tan kontrol edin dediler BIOS'ta bulamadım sanırım desteklemiyor. HDMI ile bağlayın çözülür dediler onu da denedim yine gözükmedi. HDMI bağladığımda NVIDIA denetim masasında PhysX bölümünde laptop monitörü ile TV aynı ekran kartına bağlı gözüküyor Windows ayarlarından baktığımda da iki ekranda da Intel HD Graphics cihazına bağlı yazıyor. Bu FSR veya nıs özelliğini açmanın bir yolu var mı yoksa bu cihazda imkansız mı?
 
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak. Laptopta Intel+NVIDIA ekran kartı var NIS te FSR de destekliyor fakat oyunda gözükmüyor. MUX Switch ayarını BIOS'tan kontrol edin dediler BIOS'ta bulamadım sanırım desteklemiyor. HDMI ile bağlayın çözülür dediler onu da denedim yine gözükmedi. HDMI bağladığımda NVIDIA denetim masasında PhysX bölümünde laptop monitörü ile TV aynı ekran kartına bağlı gözüküyor Windows ayarlarından baktığımda da iki ekranda da Intel HD Graphics cihazına bağlı yazıyor. Bu FSR veya NIS özelliğini açmanın bir yolu var mı yoksa bu cihazda imkansız mı?

NIS, NVIDIA ayarlarından açılıyor,
FSR, onu destekleyen oyunlarda var.
 
BIOS'tan açılmaz ekran kartınız modeli nedir?

Nıs yani image scaling için NVIDIA GeForce Experience'dan açılıyor.

FSR ise sadece destekli oyunlarda olur. Oyun içi ayarlarda görünür.

Görüntü ölçeklendirme olan yer oradan nıs açılıyor.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    57,9 KB · Görüntüleme: 80
Görüntü ölçeklendirme olan yer oradan nıs açılıyor.

1656150743464.png


Buradan açılması daha iyi olur, çünkü alttaki tikle nıs'in çalıştığını da görebilirsin. GeForce Experience'de bu ayar yok mesela.
 
Fsr destekli oyun oynuyorum fakat fsr gözükmüyor bende kart 920mx 2 laptopum var birinde mux switch ayarindan inteli tamamen kapattım onda geldi fsr ve nis fakat yukarıda bahsettiğim de fsr dr gözükmüyor nis de gözükmüyor ayarları iki cihazda da 920mx var. Bildiğim kadarıyla fsr için en az 1000 serisi lazım diyorlardı fakat 920mx mux switch laptopta var fsr nis de tüm kartlarda çalışıyormuş fakat nis gözükmüyor
 
Hocam FSR gelecek bir ayar değil yani bir yerden gelmiyor.

Oyun AMD ile anlaşmış adamlar yama yapıyorlar oyuna güncelleme ile geliyor dolayısı ile sizde ayarlar options da görüyorsunuz.

Fakat eğer ki orijinal oyun değil de korsan yüklediyseniz olmaması normal çünkü güncellemesi gelmediği için yoktur.

Ayrıca evet FSR NVIDIA RTX 20 ve 30 serisi bir de 1000-1600 serisi için geçerli yani daha alt seriler desteklemiyor ondan dolayı görünmemiş olabilir.

Bir de siz FSR ile FidelityFX'i karıştırıyor olabilirsiniz 2'si ayrı şeyler.

İmage scale ise NVIDIA sürücüsü ile geliyor son güncel mi sürücünüz bir kontrol edin 920MX Maxwell destekliyor. Bence sürücünüz güncel mi ona bakın.
 
Karıştırıyor olabilirim oyun orijinal diğer cihazda ayarlarda FideltyFxSR seçeneği çıkıyor 1.0 ve 2.0 sürüm olarak ayrı ayarları var onda sorunsuz açınca fps ciddi artıyor görüntü iyi oluyor bunda çıkmıyor kendim oyunun ayar dosyasına müdahele ettim oyun siyah ekran kaldı. Nvidia da ise geforce Experience yüklü driver sürümü 516.40. NIS ile ilgili bölüm experience de gözükmüyor denetim masasında ise yukarıda paylaşılan resimdeki yerde görüntü keskinleştirme var. Bir yerde bu teknolojilerin dahili monitörde çalışmadığını çünkü görüntünün intel üzerinden verildiğinden desteklemediğini okudum harici monitör takın diyordu oda denendi fakat hiçbirşey değişmedi 2 farklı markanın cihazı birinde biostan inteli kapatma var kapatınca ayarlar geliyor biosta ekran kartıyla ilgili ayarı olmayan cihazda çalışmıyor. Biosta ayarı olan ve bu özelliklerin çalıştığı cihaz lenovo. Biosta ayar olmayan özelliklerin çalışmadığı cihaz casper

Oyun Farming Simulator 22. Multiplayer oynuyoruz bir de masaüstü sistemimiz var onda 1050 Ti var onda da yukarıda bahsettiğim ayar gözüküyor 2.0 yazanı açtık en Full ayarlarda FPS düşüktü açınca görüntü netleşti ve FPS ciddi şekilde arttı oyun akıcı oldu
 
Son düzenleme:
Bu ayar 4 cihazdan oynuyoruz oyunu 1050ti de var 920mx de var bunlarda sorunsuz 920mx in birinde çalışmıyor bu cihaz benim yardım istediğim cihaz birde hd graphics 530lu sistemde oynuyoruz onda da gözüküyor fakat onda oyundan atıyor. 920mx in birinde çalıştığı için diğerininde destekliyor olması gerekiyor fsr olmasa bile en azından nis açılabilmeli fakat oda gözükmüyor

amd teknolojisini açmasa bile NIS açmanın bir yolu yokmudur çünkü kartın performansı aşırı düşük oyunda kasıyor bu özellik çalışan diğer cihazda grafik çok güzel bunda bulanık ve 19 20fps alıyor
 
Son düzenleme:
Bu ayar 4 cihazdan oynuyoruz oyunu 1050 Ti de var 920MX de var bunlarda sorunsuz 920MX in birinde çalışmıyor bu cihaz benim yardım istediğim cihaz bir de HD Graphics 530'lu sistemde oynuyoruz onda da gözüküyor fakat onda oyundan atıyor. 920MX in birinde çalıştığı için diğerininde destekliyor olması gerekiyor FSR olmasa bile en azından nıs açılabilmeli fakat oda gözükmüyor.

AMD teknolojisini açmasa bile nıs açmanın bir yolu yok mudur çünkü kartın performansı aşırı düşük oyunda kasıyor bu özellik çalışan diğer cihazda grafik çok güzel bunda bulanık ve 19 20FPS alıyor.

Vallahi hocam çözümü inanın bilmiyorum. Ya sistemsel bir sorun var ya da başka aynı ekran kartı aynı sürücü varsa birinde görüyorsanız diğerinde görmüyorsanız ya sürücü de bir sıkıntı var ya Windows da falan. Hani başka aklıma bir şey gelmiyor.
 

Geri
Yukarı