FTTB ve FTTH arasındaki farklar

suzerain

Kilopat
Arkadaşlar bu ikisi arasındaki fark nedir? Birisi bölgesel bir altyapı birisi ise apartmana, daireye kadar gelen bir altyapı. Bunun dışında tam olarak bir fark mıdır? Fiberin'de kendi arasında VDSL, VDSL2 gibi kademesi var mıdır?

FTTH evin içine kadar giren fiber.

FTTB Binanın altına kadar gelen fiber oradan ethernet ya da telefon kablosu ile çıkar.

Şu sıralar FTTB yatırımı pek yapılmıyor FTTH yapılıyor hep.
Hocam biliyorum da ikisinin arasında bir fark var mı onu merak ediyorum kalite vs olarak. Yoksa ikisi de aynı hızları veriyor ve aynı kaliteye mi sahip?

Hocam biliyorum da ikisinin arasında bir fark var mı onu merak ediyorum kalite vs olarak. Yoksa ikisi de aynı hızları veriyor ve aynı kaliteye mi sahip?
Var tabi ama iki teknoloji de bizim ülkemizde satılan (TT) en yüksek hızı rahatça kaldırabiliyor (100 mbps)

FTTH evin içine kadar giren fiber.

FTTB binanın altına kadar gelen fiber oradan Ethernet'ya da telefon kablosu ile çıkar.

Şu sıralar FTTB yatırımı pek yapılmıyor FTTH yapılıyor hep.

Bulunduğum binada fiber altyapı var 100Mbps FTTH'ya da FTTB olduğunu nasıl anlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Var tabi ama iki teknoloji de bizim ülkemizde satılan (TT) en yüksek hızı rahatça kaldırabiliyor (100 mbps
Hocam FTTH üzerinden 1000Mbps hizmet alınabiliyor en yüksek hız 100Mbps değil. FTTB üzerinden ise maksimum 100Mbps hız alınabilir. FTTH sonlandırması daire içinde yapıldığından UPS kullanırsanız yani modemin ve ONT'nin elektriği olduğu sürece internete erişebilirsiniz bölgede elektrik kesilse bile. Ama FTTB'de bina altındaki kutunun elektriği gittiği zaman sizde elektrik olsa bile erişiminiz olmaz.

Edit: @rootz hocam siz bu mesajı yazdığınızda durum böyleydi tarihe dikkat etmemiştim. Artık satıldığını eklemiş olalım.

Bulunduğum binada fiber altyapı var 100Mbps FTTH'ya da FTTB olduğunu nasıl anlarım?
Dairenize ince fiber kablo geliyorsa FTTH, direkt Cat6 kablo geliyorsa FTTB vardır.

Son düzenleme:
Hocam FTTH üzerinden 1000MBPS hizmet alınabiliyor en yüksek hız 100Mbps değil. FTTB üzerinden ise maksimum 100Mbps hız alınabilir. FTTH sonlandırması daire içinde yapıldığından UPS kullanırsanız yani modemin ve ONT'nin elektriği olduğu sürece internete erişebilirsiniz bölgede elektrik kesilse bile. Ama FTTB'de bina altındaki kutunun elektriği gittiği zaman sizde elektrik olsa bile erişiminiz olmaz.

Dairenize ince fiber kablo geliyorsa FTTH, direkt CAT6 kablo geliyorsa FTTB vardır.

Hocam ben anlamadim simdi bizim evde ONT cihazı yok 100Mbps destekli altyapı şu an olduğum yerde de 100Mbps detsekli altyapı ama ONT cihazi var bizim evde bordum katta bir cihaz var yatay uzunlamasına burada site olduğu icin fikrim yok anlam veremedim ben.

Hocam FTTH üzerinden 1000MBPS hizmet alınabiliyor en yüksek hız 100Mbps değil. FTTB üzerinden ise maksimum 100Mbps hız alınabilir. FTTH sonlandırması daire içinde yapıldığından UPS kullanırsanız yani modemin ve ONT'nin elektriği olduğu sürece internete erişebilirsiniz bölgede elektrik kesilse bile. Ama FTTB'de bina altındaki kutunun elektriği gittiği zaman sizde elektrik olsa bile erişiminiz olmaz.

Dairenize ince fiber kablo geliyorsa FTTH, direkt CAT6 kablo geliyorsa FTTB vardır.

Her FTTH olan yer 1000MBPS alır mı?

Bizim eve CAT6 kablo ile geliyor.

FTTH'da eve kadar ince fiber kablo gelir ve ONT cihazına bağlanır. Bu altyapıda 1000Mbps alabilirsiniz ama her firma satmıyor pazarlama stratejisi. Mesela TurkNet satmıyor Millenicom satıyor.

FTTB'de ise ONT cihazı binanın altındaki kutu gibi düşünebilirsiniz. Eve kadar ethernet kablosu gelir ve dairede ONT kullanılmaz. Ama bu altyapıda maksimum 100Mbps alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı