Emir Eroll
Hectopat
Daha fazla
PON ışığı sabitlendiyse ONT düzgün çalışıyor demektir. Modem dediğin şey Türk Telekom'un verdiği router mı? 5 dakika bekleyince de mi bağlanmadı İnternet'e?
Benim Mikrotik router'da yeni ONT cihazını ilk defa bağlayınca (eskisini çıkarıp yenisini bağlayınca) 5 dakika kadar İnternet'e bağlanmıyor. Sonrasında bağlanıyor.
Türk Telekom'un verdiği (kutusunun üzerinde "Fiber Modem" yazan) router'ı kullanmak yerine başka bir router ile deneme şansın var mı? Türk Telekom'un verdiği router'da ONT cihazı sabitlemesi koyabilir mi diye düşünüyorum, düşük olasılık olsa da.Doğrusu 1-2 dakika bekledim.
Durum aynı. Hangi şifreyi girersem gireyim PON ışığı sabitleniyor, ONT O5 (Operation State) durumuna geçiyor ama router IP alamıyor.Pon ışığı sabitleniyor fakat internet gelmiyor, modemde internet kırmızı yanıyor
Durum aynı. Hangi şifreyi girersem gireyim PON ışığı sabitleniyor, ONT O5 (Operation State) durumuna geçiyor ama router IP alamıyor.
Router olarak PfSense kullanıyorum.
ONT üretici kodunu HWTC'den (Huawei) ALCL'ye (Nokia) değiştirebiliyor muyuz?
ALCL olarak girildiğinde kendisi 414c434c olarak değiştiriyor zaten.
Bu sayfada anlatıldığına göre ALCL harflerinin hexadecimal ASCII karşılıkları olan 41 4c 43 4c seri numarasının başına eklemeyi dener misin?
Yani ALCL'yi sildin ya, sildiğin ALCL harflerinin yerine 414c434c yazar mısın?
Password mode kısmı ASCII string olsun bu arada.
VLAN'ı router'da oluşturman gerekiyor. Nokia ONT'de VLAN oluşturulmuş muydu?ALCL kısmını kendisi otomatik giriyor zaten.
Telnet ile cihazı biraz kurcaladım. Cihazda aktif VLAN gözükmüyor gibi. İnternete bağlanmak için Türk Telekom PPPoE ile VLAN 35'i kullanıyor. OLT ve ONT markaları farklı olduğu için config alamıyor. Config alamadığı için de VLAN oluşturamıyor gibi.
Eki Görüntüle 1225359
Eki Görüntüle 1225353
Eki Görüntüle 1225355
Eki Görüntüle 1225357
@sunshine
Routerden VLAN 35 seçili. Nokia ONT ile sorunsuz bağlanıyor. Huawei ONT ile yarım saat bıraktım yine bağlanmadı.
Eki Görüntüle 1225382
Eki Görüntüle 1225381
DEFAULT yazmıştım.Password alanına DEFAULT yazmayı da deneyebilirsin.
Huawei ONT mac klonlamaya izin veriyor mu? Arayüzde göremedim de.Aklıma gelen bir diğer çözüm ise ONT cihazının mac adresini de klonlamak.