FTTH'ın dezavantajları varsa nelerdir?
Son düzenleyen: Moderatör:
OBK değişimi için ₺120 yakın ücret ödeyebiliyorsunuz. Belki zam bile gelmiştir.Başıma böyle bir olay gelmedi hocam, kesin bir bilgi söyleyemem. Fiber kablonun sonlandırıldığı yerlerden birini kırarsanız $100 gibi bir maliyet çıktığını duymuştum. Tabii ki kesin değil, belki de ISS'ler para almıyordur.
Başıma böyle bir olay gelmedi hocam, kesin bir bilgi söyleyemem. Fiber kablonun sonlandırıldığı yerlerden birini kırarsanız 100$ gibi bir maliyet çıktığını duymuştum. Tabii ki kesin değil, belki de ISS'ler para almıyordur.Ne kadardır hocam bilginiz var mı?
OBK değişimi için ₺120 yakın ücret ödeyebiliyorsunuz. Belki zam bile gelmiştir.Başıma böyle bir olay gelmedi hocam, kesin bir bilgi söyleyemem. Fiber kablonun sonlandırıldığı yerlerden birini kırarsanız $100 gibi bir maliyet çıktığını duymuştum. Tabii ki kesin değil, belki de ISS'ler para almıyordur.
Hocam bizim 30 Nisan'da altyapı çalışmaları falan hepsi bitecekmiş fiberin. Direk hizmete girecekmiş herhalde. Doğru mudur?Elbette var. Kusursuz değil. Pasif ve çoklama üzerine kurulduğu için yüksek hızlarda garanti veremiyorsunuz. Tabii Kore, Singapur veya Japonya değilseniz.
AB menşei FTTH hizmet veren firmalarda şu kadar download şu kadar upload garantisi gibi açıklama görürsünüz. Mesela 1Gbps paket için 400 Mbps upload ve 750-900 Mbps arası download standart gibidir.
OBK değişimi için ₺120 yakın ücret ödeyebiliyorsunuz. Belki zam bile gelmiştir.
Sonlandırma noktasında bir kırılma olursa diye pay bıraktıkları oluyor. Ek kutusu zarar görmedikçe işçilik maliyetiyle günü kurutabiliyorlar.
Fiziksel olarak tamamlandıysa 2-3 hafta süren test aşaması oluyor. Ardından satışa açılıyor. Doğru mu yanlış mı bölgede bulunan ekiplerin hızına bağlı...Hocam bizim 30 Nisan'da altyapı çalışmaları falan hepsi bitecekmiş fiberin. Direk hizmete girecekmiş herhalde. Doğru mudur?
Hocam proje bitişi için öngörülen tarih 30 Nisanmış. Dolaplar gelmeye başlamış. TİP 7 dolaplar gelmiş.Fiziksel olarak tamamlandıysa 2-3 hafta süren test aşaması oluyor. Ardından satışa açılıyor. Doğru mu yanlış mı bölgede bulunan ekiplerin hızına bağlı...
Saha dolaplarının hizmete açılması uzun sürüyor. TT'nin verdiği tarihe güvenmeyin. Özür dilerim, FTTH zannettim.Hocam proje bitişi için öngörülen tarih 30 Nisanmış. Dolaplar gelmeye başlamış. TİP 7 dolaplar gelmiş.
Hocam FTTH ne benim dediğim ne? Hangisi daha iyidir? Ve benimki kısa sürede mi hizmete açılır?Saha dolaplarının hizmete açılması uzun sürüyor. TT'nin verdiği tarihe güvenmeyin. Özür dilerim, FTTH zannettim.
Sizin dediğiniz VDSL yani FTTC olarak geçiyor.Hocam FTTH ne benim dediğim ne? Hangisi daha iyidir? Ve benimki kısa sürede mi hizmete açılır?
100 MBPS alırım değil mi hocam?Sizin dediğiniz VDSL yani FTTC olarak geçiyor.
FTTH ise bu oluyor:
9 Yıllık Uğraş Sonrası Gelen Fiber
Yönetici dilekçeyi imzalasa ben götürsem kabul ederler mi? Bir de benim için fiber şart değil VDSL olsa bile memnun kalırım. İkisi için ayrı ayrı mı başvurmam gerek? Yöneticiye ait telefon numarası vs. dahil olduğu sürece gidip dilekçeyi verebilirsiniz. VDSL ve fiber için 2 ayrı dilekçe...www.technopat.net
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.