Innocenzio
Kilopat
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba,
Elime bir laptop geldi ve sorunum şu şekilde, daha önce tecrübe ettiğim bir durum değil. Tecrübeli abilerim kardeşlerim vardır belki diye sizlere danışmak istedim.
Cihazın içerisinde bulunan SSD şifre koyulmuş. Bu şifreyi kaldırmak isteyen arkadaşlar önce BIOS supervisor şifresi koymaları gerektiğini daha sonra hard disk şifresini kaldırmaları gerektiğini bilmediklerinden BIOS'a giriyorlar ve bakıyorlarki şifre değiştirme alanı pasif, dediğim gibi çünkü supervisor şifresi tanımlı değil.
Bunun üzerine YouTube how to reset BIOS password yazıp ilk videoyu açıyorlar
BIOS-pw orgdan ekrana gelen kodu yazıp BIOS'u açıyorlar fakat bu da şöyle bir sorun doğuruyor. Cihaz boot menü bomboş geliyor. Drive Config de BIOS içerisinde, cihaza takılı olan disk, flash bellek vs görüyorum fakat no bootable device uyarısından öteye gidemiyoruz. Boot menü bomboş. BIOS Update baktım sitede var mıdır diye. Windows için ve adminpack olarak paylaşmışlar. Windows zaten hakgetire, flash belleği FreeDOS yapıp ROM uzantılı dosya ile BIOS güncelleme yapmayı denedim fakat FreeDOS belleğide görmüyor bootmenü. Bunu fixlemenin bir yolu yordamı var mıdır? Bir takım ekran görüntülerini iletiyorum.
BIOS version Phoenix SecureCore Tiano v2.0
Ben sorunu az önce çözdüm, belki daha sonra başkalarıda yaşar bu sorunu diye paylaşayım.
Yabancı kaynaklardan bulduğum 3 farklı şifre kombinasyonu var. Sanırım Fujitsu Lifebook serilerinin tamamında işe yarıyor. Aşağıda iletiyor olacağım. Sırasıyla bu 3 şifreyi girdiğiniz zaman "System Disable" uyarısı geliyor ve altında numaratik bir kod çıkıyor. Bu kodu bios-pw org giriş yapıp ortadaki alana yazıyoruz, altında get code dediğiniz zaman size bir şifre veriyor. Bu şifreyi girince direk windowsu açtı cihaz, daha sonra tekrar biosa girip Supervisor şifresi oluşturdum ve hard disk şifresini kaldırdım.
İlk şifre:3hqgo3
İkinci: jqw534
Üçüncü: 0qww294e
Elime bir laptop geldi ve sorunum şu şekilde, daha önce tecrübe ettiğim bir durum değil. Tecrübeli abilerim kardeşlerim vardır belki diye sizlere danışmak istedim.
Cihazın içerisinde bulunan SSD şifre koyulmuş. Bu şifreyi kaldırmak isteyen arkadaşlar önce BIOS supervisor şifresi koymaları gerektiğini daha sonra hard disk şifresini kaldırmaları gerektiğini bilmediklerinden BIOS'a giriyorlar ve bakıyorlarki şifre değiştirme alanı pasif, dediğim gibi çünkü supervisor şifresi tanımlı değil.
Bunun üzerine YouTube how to reset BIOS password yazıp ilk videoyu açıyorlar
Arkadaşlar merhaba,
Bunun üzerine YouTube how to reset BIOS password yazıp ilk videoyu açıyorlarBIOS-pw orgdan ekrana gelen kodu yazıp BIOS'u açıyorlar fakat bu da şöyle bir sorun doğuruyor. Cihaz boot menü bomboş geliyor. Drive Config de BIOS içerisinde, cihaza takılı olan disk, flash bellek vs görüyorum fakat no bootable device uyarısından öteye gidemiyoruz. Boot menü bomboş. BIOS Update baktım sitede var mıdır diye. Windows için ve adminpack olarak paylaşmışlar. Windows zaten hakgetire, flash belleği FreeDOS yapıp ROM uzantılı dosya ile BIOS güncelleme yapmayı denedim fakat FreeDOS belleğide görmüyor bootmenü. Bunu fixlemenin bir yolu yordamı var mıdır? Bir takım ekran görüntülerini iletiyorum.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ben sorunu az önce çözdüm, belki daha sonra başkalarıda yaşar bu sorunu diye paylaşayım.
Yabancı kaynaklardan bulduğum 3 farklı şifre kombinasyonu var. Sanırım Fujitsu Lifebook serilerinin tamamında işe yarıyor. Aşağıda iletiyor olacağım. Sırasıyla bu 3 şifreyi girdiğiniz zaman "System Disable" uyarısı geliyor ve altında numaratik bir kod çıkıyor. Bu kodu bios-pw org giriş yapıp ortadaki alana yazıyoruz, altında get code dediğiniz zaman size bir şifre veriyor. Bu şifreyi girince direk windowsu açtı cihaz, daha sonra tekrar biosa girip Supervisor şifresi oluşturdum ve hard disk şifresini kaldırdım.
İlk şifre:3hqgo3
İkinci: jqw534
Üçüncü: 0qww294e
Son düzenleme: