Fullbody programı iyi mi?

Arnold.

Tamam kanka Arnold yanlış biliyor sen doğrusun seni kayde almıyacağım ciddiye alamıyorum seni.

Ne anlatıyorsun hocam? İlk ayda niye kas kazanmasın çocuk? E o zaman body antrenmanı yapmasına gerek yok, boş barın 25 kilo olmayan hiçbir insan evladını sakatlayacağını düşünmüyorum, ayrıca yapması gerekiyor. İnternetten de bal gibi form bakılır, sana birisinin gelip form göstermesiyle internetten bakmanın ne farkı var? Gerçekten çok saçma düşünüyorsunuz hocam. Bi de form da Bench formu, sanki çok komplike hareket Esne, indir kaldır, düşün. Bundan ibaret.

Arnold.

Tamam kanka Arnold yanlış biliyor sen doğrusun seni kayde almıyacağım ciddiye alamıyorum seni.
Arnold bilmiyor demedim fakat, çok ilginç oluyor bu Arnold fanları ya, yahu 30 senelik bilgi senin neyine yarasın, bilim denen bir şey var kullanın şunu ya. Arnoldun dediği doğru olmuyor, ayrıca programın sıralamasının mantıksız olduğunu hala söylüyorum, omuz ağrırsa hiçbir anlamı kalmayacak göğsün, değiştirsin mantıklı olur. Bu dediğimin de bilimle alakası yok.

Git istediğin kadar araştır ilk ay fullbody programlarına bak 1 tane bench press yazan varsa at bakalım lütfen.

İlk ay full body yapmanın tek sebebi diğer aylar yapılacak olan PPL, split antrenmanlara kasları hazırlamaktır bununla birlikte kaz kazanımı minimal derecede olur. Daha çok amaç kasları bu spora adapte edebilmektir.

E o zaman neden ilk aydan full body çalışyorlar? Direk split antrenman ile başlasınlar amaç kas kazanımı ise amaç kasları hazırlamak olduğu için bench press yazılmaz bunun yerine daha efektif olan chest press machine gibi hareketlerden başlanılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Git istediğin kadar araştır ilk ay fullbody programlarına bak 1 tane bench press yazan varsa at bakalım lütfen.

38-39 cm kolum var, 70-73 boyunda olmama rağmen 83 kiloyum şu an. Bilim kullanılmalı ki optimum gelişim sağlanabilsin. Arnold'u hala kötülemedim, saygı duyduğum sporculardan birisi fakat fanlarının senin gibi sığ olduğunu dile getirdim. Komik, daha tartışmayı bilmiyorsun.
Ayrıca 5x5 de yeni başlayanlara önerilir, en basit mantık. Sen bilirsin yine de, Arnold amcan ne derse o. En iyisini o biliyor çünkü.

Diğer aylar PPL yapılma taraftarıyım ben de fakat ne için kasları hazırlarken bench pressde veya bazı hareketlerde güç kazanılmıyor, ya da form oturtulmuyor? Sorun ne burada? Salona gleip lay lay lom mu antrenman yapılacak il ay diye?

Çünkü senin kasların çok daha erken recovery oluyor, yeni başlayanlarda böyle. Ama harbi kütleli biriysen o hasarı 1 antrenmanla da verebilirsin haftada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bench press sadece güç kazanımı için vardır ilk ay amaç güç kazınımı değil kasları ısındırmaktır 20 kere aynı şeyi tekrar etdim

70-73 boyun var he . O boya göre ve kilona göre kollar çok küçük çok kısa olduğundan dolayı kaslarını adeleni şişirmek çok kolay senin için gelişmen çok hızlı olur ona rağmen çok küçük kolların var.
Ben ve benim gibi uzun boylularda adeleyi doldurmak zordur ama ona rağmen senden büyük kollarım var .

Bench press sadece güç kazanımı için vardır ilk ay amaç güç kazınımı değil kasları ısındırmaktır 20 kere aynı şeyi tekrar etdim
Kasları ısındırmak ne demek abi saçmalamayın insanların zamanı önemli 1 ay heba mı edilecek kas ısındıracağım diye, 1 haftada hamlık atarsın zaten. Ayrıca bench pressle hipertrofi de sağlanır, sadece güç kazanmak için yoktur. Kaç kilosun ve antrenman yaşın ne kadar merak ettim doğrusu pes dedirttin bilimi reddettin.

Bilim evet kullanırsın ama ilk aydan çocuk daha hareketlerin formunu bile tutturamıycak sen bilimden bahsediyon.

Hipertrofi sadece güç kazanımı ile olmaz sana küçük bir örnek güzel kardeşim hipertrofi tükenişe gidilen hafif kilolarda bile sağlanabilir hipertrofiyi yanlış biliyorsun.

Her spora başlayan insan kasları ısındırmalı en az 2 hafta bu dönemi yapmalı aksi takdirde ilerleyen zamanlarda ilerlemesinde bile sıkıntı çıkarır.

Haha, 16 yaşındayım hocam sen ne anlatıyon ki Bence boyun kısa diyerek ağlamayı bıraksan iyi olur, çünkü biceps bağlantı noktalarım çok fazla uzun, boya göre değil de kas bağlantı noktalarıyla alakası var, ki kemiklerim iri değil, omuz çatım dar, çoğu kemiğim ince. Şuan konuyu benim kollarıma çekmesen iyi olur, çünkü konu o değil. Sabahtan beri Arnold fanlığı yaprak bilimi katlettin.

Allah Allah ya, çok sağol. Ağzımdan hipertrofi sadece güç kazanmayla oluyor gibi bir laf çıktı mı? Güç kazanılmalı dedim, ki kazanılmalı. Olay progressive overload yapmak. Ayrıca tükenişe hafif kiloyla giderseniz muhtemelen dayanıklılık çalışmış olacaksınız. İlk ay Bench yapılsa muazzam olur.
Bu arada fotoğrafım eski, şuan o kütleden sanırım 10-15 kilo arası bir miktar daha fazla kiloysa sahibim. Sen kaç kilosun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…