Fullbody sonrası split programında eksik veya hatalı nokta var mı?

mert00001

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ben 6 haftadır fullbody yapıyorum. Normalde 4 hafta planlamıştım ama bazı sorunlardan dolayı 6 haftaya uzadı. Şimdi ise 5 günlük bir split programına geçiyorum. Splitim şu şekilde:

---

🥇 1. gün – bacak + omuz.

Seated leg curl – 4x12 (son set tükeniş)

Leg extension – 4x12 (son set tükeniş)

Shoulder press (makine veya dumbbell) – 3x8–10

Lateral raise – 4x10–12

Face pull – 4x12.

---

🥈 2. gün – göğüs + triceps.

Incline dumbbell bench press – 3x8–10

Dumbbell bench press – 3x8–10

Machine fly – 2x10–12

Rope pushdown – 3x10–12

Overhead extension – 3x10–12

---

🥉 3. gün – sırt + biceps.

Lat pulldown – 3x10–12

Cable row – 3x10–12

Low row veya dumbbell row – 3x10–12

Dumbbell hammer curl – 3x8–10

Preacher curl – 3x8–10

---

🏅 4. gün – göğüs + triceps + omuz (2. omuz günü)

Incline dumbbell bench press – 3x8–10

Dumbbell bench press – 3x8–10

Machine fly – 2x10–12

Rope pushdown – 3x10–12

Lateral raise (dumbbell) – 3x8–10

Reverse machine fly (arka omuz) – 4x10–12

---

🎖 5. gün – sırt + biceps (tekrar)

Lat pulldown – 3x10–12

Cable row – 3x10–12

Dumbbell row / Low row – 3x10–12

Hammer curl – 3x8–10

Preacher curl – 3x8–10

---

Bugün 1. günü yaptım ve 3 sorum var:

1. bu program sizce nasıl? Deneyimli kişilerden yorum almak isterim.

2. Fullbody'den sonra bu split gün gün hafif geldi, bu normal mi?

3. Fullbody'de olmayan bazı hareketleri bu programda ilk defa yapıyorum ve formlar biraz bozuktu. Bu normal mi, yoksa bu program bana uygun değil mi?

Bacakta kalf yok ve sadece leg curl ile leg extension yetersiz kalır. Calf hareketi ekleyip bir de leg press/hack squat eklenirse çok daha iyi olur. Omuzda da arka omuz için face pull yerine reverse fly machine çok daha iyi olur.

Sırtta cable row eğer dar tutuş ise üst sırt hareketi yok. Low rowun geniş tutuşu yapılabilir üst sırt için.

Hafif gelmesi de önemli değil yeni başladığın için zaten antrenmandan bitmiş bir şekilde çıkmayacaksın. Kullandığın ağırlıklar henüz yüksek olmadığı için sinir sistemin kolay kolay yıpranmıyor.

Bacakta kalf yok ve sadece leg curl ile leg extension yetersiz kalır. Calf hareketi ekleyip bir de leg press/hack squat eklenirse çok daha iyi olur. Omuzda da arka omuz için face pull yerine reverse fly machine çok daha iyi olur.

Sırtta cable row eğer dar tutuş ise üst sırt hareketi yok. Low rowun geniş tutuşu yapılabilir üst sırt için.

Hafif gelmesi de önemli değil yeni başladığın için zaten antrenmandan bitmiş bir şekilde çıkmayacaksın. Kullandığın ağırlıklar henüz yüksek olmadığı için sinir sistemin kolay kolay yıpranmıyor.

Hocam yeni gördüm kusura bakmayın çok teşekkür ederim tavsiyeniz için sizi hep görüyordum spor konularında çok sağ olun tekrardan reverse machine yazmama sebebim 6 haftadır kullanıyor olmam ama ekleyebilirim tabii.

Hocam yeni gördüm kusura bakmayın çok teşekkür ederim tavsiyeniz için sizi hep görüyordum spor konularında çok sağ olun tekrardan reverse machine yazmama sebebim 6 haftadır kullanıyor olmam ama ekleyebilirim tabii.
Rica ederim ne demek.
Bir hareketin süresi yoktur aynı hareketi tüm hayatın boyunca yapabilirsin. Ne kadar ustalaşırsan o kadar iyi. Yeni bir harekete geçtiğinde ilk birkaç antrenman hızlı bir ağırlık artışı olur sebebi sinir sistemi bu harekete adaptasyon sağlar, kas hızlı geliştiği için değil. Yeni bir harekete geçtiğinde bu süreç tekrar başlar yani zaman kaybedersin denilebilir x haftada bir hareket değiştirmene gerek yok aynı hareketi artık sıkılana ya da artık ağırlık artmayana kadar yapabilirsin.

Rica ederim ne demek.
Bir hareketin süresi yoktur aynı hareketi tüm hayatın boyunca yapabilirsin. Ne kadar ustalaşırsan o kadar iyi. Yeni bir harekete geçtiğinde ilk birkaç antrenman hızlı bir ağırlık artışı olur sebebi sinir sistemi bu harekete adaptasyon sağlar, kas hızlı geliştiği için değil. Yeni bir harekete geçtiğinde bu süreç tekrar başlar yani zaman kaybedersin denilebilir X haftada bir hareket değiştirmene gerek yok aynı hareketi artık sıkılana ya da artık ağırlık artmayana kadar yapabilirsin.

Hocam rahatsız ediyorum tekrardan kusura bakmayın ama bir sorum var bu splite geçeli 2 gün oldu ama sporda verim alamıyorum gibi geliyor hakkını veremiyorum sanki yeterince yormuyor bu form eksikliğinden ya da yoğunluk değişiminden olabilir mi zamanla bu otururmu düzeltmem gereken bir şey var mı cevaplarsanız çok sevinirim hayırlı günler.

Hocam rahatsız ediyorum tekrardan kusura bakmayın ama bir sorum var bu splite geçeli 2 gün oldu ama sporda verim alamıyorum gibi geliyor hakkını veremiyorum sanki yeterince yormuyor bu form eksikliğinden ya da yoğunluk değişiminden olabilir mi zamanla bu otururmu düzeltmem gereken bir şey var mı cevaplarsanız çok sevinirim hayırlı günler.
Sıkıntı yok.
O his normal başlangıç seviyesinde olduğun için sinir sistemin kolay kolay yıpranmıyor bu yüzden salondan bitkin çıkmıyorsun, pek yorgunluk olmuyor. Formlar daha tam olmayabilir ama tükenişe/tükenişe yakın çalışıyorsan dert edilecek hiçbir şey yok. Hayırlı günler hocam.

Sıkıntı yok.
O his normal başlangıç seviyesinde olduğun için sinir sistemin kolay kolay yıpranmıyor bu yüzden salondan bitkin çıkmıyorsun, pek yorgunluk olmuyor. Formlar daha tam olmayabilir ama tükenişe/tükenişe yakın çalışıyorsan dert edilecek hiçbir şey yok. Hayırlı günler hocam.

Anladım hocam çok sağ olun tahminimce 2 3 haftaya oturur o halde hayırlı günler 🙂

Sıkıntı yok.

Hocam selamlar böyle de iyce rahatsız ediyor gibi oluyor fakat bu form dışında size ulaşmanın yolunu bilmediğim için yazıyorum kusura bakmayın hocam spor salonu hocası genelde pek yardımcı olmuyor sadece para ile ders satarsa anca gidip soru soruyorum bu programı kendisi yazmadığından geçiştiriyor ne yapmalı sözünü dinlemek mi lazım yoksa kemdim mi öğrenmeli kendisi genelde pek umursayacağını düşünmediğim birisi yani istesem internetten hazır bir program kopya yapıştır yapacak gibi ne yapayım sizce şimdiden teşekkürler iyi akşamlar.

Son düzenleme:
Yok hocam ne rahatsızlığı sorabilirsin. Spor salonu hocaları dinlenecek ya da tavsiye alınacak kişiler değil. Neredeyse tamamının antrenman bilimi hakkında bir bilgisi yok. Başlangıç seviyesi fizyoloji ve biyomekanik bilgisinden bile yoksunlar. Geçiştirmese bile vereceği program berbat olur. Form konusunda yardımcı olabilir anca onda da etmiyorsa video izleyerek ya da kendini kayda alarak öğrenebilirsin. Zaten programda formu aman aman zor bir hareket yok. Halledilir.

Yok hocam ne rahatsızlığı sorabilirsin. Spor salonu hocaları dinlenecek ya da tavsiye alınacak kişiler değil. Neredeyse tamamının antrenman bilimi hakkında bir bilgisi yok. Başlangıç seviyesi fizyoloji ve biyomekanik bilgisinden bile yoksunlar. Geçiştirmese bile vereceği program berbat olur. Form konusunda yardımcı olabilir anca onda da etmiyorsa video izleyerek ya da kendini kayda alarak öğrenebilirsin. Zaten programda formu aman aman zor bir hareket yok. Halledilir.

Anlıyorum hocam böyle zamanlarda sizin gibi insanlar paralı sözde vucut geliştirmeci tüccarlardan çok çok daha yardımcı oluyor çok sağ olun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı