FUN60 Pro incelemesi

Merhaba, bu benim ilk inceleme konum olduğundan dolayı biraz heyecanlıyım ve hata yaparsam kusura bakmayın.

Kutu içeriği

Kutu içeriği bana göre tam olması gerektiği gibi ne eksik ne fazla. Kutu tasarımı da aynı şekilde gayet hoştu içerisinden;

-Klavye
-2.4GHz dongle.
-Kablo
-Tuş ve switch çıkarma aparatı.
-Kullanım kitapçığı.
Söylediğim gibi ne eksik ne fazla sadece ihtiyaç olana şeyler yeterli.

1742033553071.png

Bağlantı seçenekleri

-Kablolu: 8K Hz desteği var fakat daha doğru düzgün kablolu bir şekilde test etme seçeneğim olmadı. Yaklaşık bir 25-30 dk kablolu bir şekilde oynamışımdır fakat size bir şeylerin değiştiğini hissettirebiliyor kablolu moda geçtiğiniz zaman.

-2.4GHz Wireless bağlantı: Klavyeyi ilk elime aldığımda direkt olarak Wireless olarak kullanmaya çalıştım fakat bir türlü bulamadım kullanım kitapçığı sadece Çince olduğundan dolayı pek bir şey yapamadım, en sonunda kurcalayıp buldum.

1742034237819.png

Arkadındaki tuşu Win kısmına çekip FN+y kombinasyonu yapmak gerekiyormuş.

-Bluetooth: Daha kullanmadım yüksek ihtimalle kullanmamda fakat kullanacak arkadaşlar için kullandığınız Bluetooth versiyonuna göre gecikmeler olacaktır.

Switch

Cihaz Akko glare manyetik switch kullanıyor. Akko'nun kendi markası olduğundan kullanıcılara sorun çıkartacağını düşünmüyorum ve sesi gayet tok ve tatmin edici.

1742034575749.png

Tasarım

Klavye %60 dizilim bir klavye yani %75 daha %100 gibi klavyelerden geçecek arkadaşlar alışma sürecinde zorlanabilirler ben bile %60 klavyeden gecmeme ragmen arada farklılık hissedip zorlanıyorum ve yanlış tuşlara basıyorum.

1742034718197.png

Klavye RGB ışılandırması biraz soluk gibi geldi bana fakat çok da bir şey beklemiyordum RGB kısmından 500Hz bir RGB ışıklandırmaya sahip tuşlar sabah ve gece gayet rahatlıkla görünebiliyor.

1742034803384.png

Driver

Driver kısmı gayet başarılı bana kalırsa. tek sorun cihazın şarjınına ne kadar kaldığını göremiyorsunuz. Driver üzerinde Rapid trigger, snap tap ve RGB özelleştirme gibi birçok işlevi gerçekleştirebiliyorsunuz.

1742035199697.png

1742035212109.png

Ve driver da diğer insanlarında yapmış olduğu hazır ayarlar, makrolar ve RGB tasarımlarını alıp kullanabiliyorsunuz.

1742035333042.png

Genel özellikler ve benim yorumlarım

Klavyenin bütün özelliklerini elimden geldiğince denemeye çalılştım ve gözüme çarpan ve sorun yaşadığım herhangi bir şey olmadı. Rapid trigger ve snap tap özelliği sorunsuz ve çok iyi çalışıyor hala alışamadım fakat mükemmel bir şekilde çalıştığını hissedebiliyorsunuz. ben Rapid triggeri 0.1 ve 0.6 arası kullandığım için fazlasıyla fark ettim. Klavyenin görünüşü sesi (ses testini maalesef atamıyorum) klavye fiyatına göre size fazlasını veriyor. Almak isteyenlere öneririm çok fazla sorun çıkarıcakmış gibi durmuyor şimdilik. İlerleyen zamanlarda sorunlar olursa onları da eklerim.

Bitiş

Arkadaşlar söylediğim gibi bu benim ilk inceleme konum. eksiklerim hatalarım ve bazı kusurları görmezden gelirseniz sevinirim.

@BaranOdncu @egemebb @Yuiis

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi bugün geldi kargo ama şehir dışında olduğumdan inceleyemedim hem mouse hem klavye hem de yeni monitör aldım umarım hepsi sorunsuz çalışır çok heyecanlıyım dokunamıyorum ama buradalar gibi 😅

Hayırlı olsun hocam, klavyede sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Çok önerdiğim bir klavye.

İncelemeyi yaptığınızdan bu güne 1 hafta daha geçti hala aynı fikirde misiniz yoksa fikrinizi değiştirecek bir şey yaşadınız mı?

Hayır hocam fikrim hala aynı klavye tam anlamıyla mükemmel, fiyatına göre sizi bayağı bayağı memnun edecek bir klavye ben hala bir sorun yaşamadım A ve D tuşlarına Rapid trigger koydum ve sorunsuz çalışıyor eski klavyemden alışkanlık oldugu için parmaklarım abu tuşların üzerinde duruyor ve milimlik bir dokunusu bile hissettiriyor aşırı güzel öneririm.

Hayır hocam fikrim hala aynı klavye tam anlamıyla mükemmel, fiyatına göre sizi bayağı bayağı memnun edecek bir klavye ben hala bir sorun yaşamadım A ve D tuşlarına Rapid trigger koydum ve sorunsuz çalışıyor eski klavyemden alışkanlık oldugu için parmaklarım abu tuşların üzerinde duruyor ve milimlik bir dokunusu bile hissettiriyor aşırı güzel öneririm.

Çok teşekkür ederim hocam saygılar...

Selamlar hocam yine ben, klavyenin yazılımında hertz ayarı yapılan biryer yok kabloyu takınca otomatik mi oluyor acaba tam emin olamadım 2.4 de iken de şu kadar hertz diye belirtmiyor birde klavyenin sarjı esc tuşundaki ışık mıydı azaldığını nasıl anlıcaz?

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim hocam saygılar...

Selamlar hocam yine ben, klavyenin yazılımında Hertz ayarı yapılan bir yer yok kabloyu takınca otomatik mi oluyor acaba tam emin olamadım 2.4 de iken de şu kadar Hertz diye belirtmiyor bir de klavyenin sarjı ESC tuşundaki ışık mıydı azaldığını nasıl anlayacağız?

Hocam kabloyla taktıktan sonra klavyenin altından USB'ye getirmeniz gerekiyor 8K Hz için ve evet hocam şarjının azaldığını hatta direkt bittiğini ESC tuşunun yanıp sönemeye başladığı zaman hızlı bir şekilde kabloyu takın yoksa klavye kapanıyor.

Hocam kabloyla taktıktan sonra klavyenin altından USB'ye getirmeniz gerekiyor 8K Hz için ve evet hocam şarjının azaldığını hatta direkt bittiğini ESC tuşunun yanıp sönemeye başladığı zaman hızlı bir şekilde kabloyu takın yoksa klavye kapanıyor.
sağolun hocam zaten kablolu kullanıyorum henüz 1 saat falan anca kablosuz kullanmışımdır o da dizi/film izlerken yanıma çekiyorum

Klavye gayet güzel ama ufak tefek eksikleri yok değil.

Kapatma düğmesi yok? 2.4 modunda kullandığımda ışıklar 300 saniye sonra sönüyor ama sanırım bence yine klavye güç çekmeye devam ediyor, sabah açtığımda şarjının azaldığını fark ettiğimden söylüyorum.
Tamamen kapatmak için büyük ihtimalle alttaki switch'i Wired'a çekmek lazım.
Şarj seviyesini Bluetooth harici bağlanmadığınız sürece göremiyorsunuz, Fn+Space yaparak rengine göre yorumlamak gerekiyor, yazılımsal kolay bir şekilde eklenebilir bence ama uğraşılmamış.
Keycapsler bence kalite olarak sınıfta kalır. Mchose'da sanırım bu şekilde yapıyor ama bazı tuşlar silik maalesef, eski Redragon klavyemde çok daha dandik olmasına rağmen böyle bir durum yoktu.

Kampanyalarla ucuza getirdiğim için ben memnunum, %60 biraz karışık bir boyut ama kısayollarla bütün tuşları istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz, örneğin ok tuşlarını FN+WASD olarak kullanıyorum.
Yazılımcıysanız veya Keypad kısmını çok kullanıyorsanız TKL bile biraz başta garip gelebiliyor.

Klavye gayet güzel ama ufak tefek eksikleri yok değil.

Kapatma düğmesi yok? 2.4 modunda kullandığımda ışıklar 300 saniye sonra sönüyor ama sanırım bence yine klavye güç çekmeye devam ediyor, sabah açtığımda şarjının azaldığını fark ettiğimden söylüyorum.
Tamamen kapatmak için büyük ihtimalle alttaki Switch'i Wired'a çekmek lazım.
Şarj seviyesini Bluetooth harici bağlanmadığınız sürece göremiyorsunuz, FN+space yaparak rengine göre yorumlamak gerekiyor, yazılımsal kolay bir şekilde eklenebilir bence ama uğraşılmamış.
Keycapsler bence kalite olarak sınıfta kalır. MCHOSE'da sanırım bu şekilde yapıyor ama bazı tuşlar silik maalesef, eski Redragon klavyemde çok daha dandik olmasına rağmen böyle bir durum yoktu.

Kampanyalarla ucuza getirdiğim için ben memnunum, %60 biraz karışık bir boyut ama kısayollarla bütün tuşları istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz, örneğin ok tuşlarını FN+wasd olarak kullanıyorum.
Yazılımcıysanız veya keypad kısmını çok kullanıyorsanız TKL bile biraz başta garip gelebiliyor.

100 klavyeden geçtiğimde çok afalladım artık elim alıştı kısayollara falan YouTube'da video izlerken yön tuşuyla 5sn atlardım hep yön tuşu olmayınca çok afallamıştım şarj konusunda haklısınız basit bir gösterge yapılabilirdi fakat zaten Pro modelinde kablo ile 8KHz alabildiğimizden klavyeyi alalı 4 5 ay olduysa 1 kere kablosuz kullandım o kadar sürekli kablosuz kullanan varsa afallayabilir haklısınız en güzel yanı ise her tuşu özelleştirebilmemiz bu sayede 100 klavyeden geçince ve alışınca yokluk çekmiyoruz bence fiyatına göre özellikleri muhteşem durumda farklı olsun falan diye tuşların üzerine yapmamışlar harfleri o saçmaydı Temu üzerinden güzel keycaps aldım tıkır tıkır çalışıyor daha iyi oldu bu klavyeyi alıyor iseniz yanında keycaps falan da almak gerekir.

Hocam bende Ultra modelini akdım da, kabloyu takınca klavyeye sağ sol yapınca kablo böyle hareket ediyor tam oturmuyor sende de öyle mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı