Çözüldü FurMark test sonuçları sizce nasıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Mère-Lachaiselongue Cemetery
Daha fazla  
Selamlar daha dün ekran kartını stres testine tabii tuttum. Tam ekran yapamadım maalesef monitör 1360X760 fakat ayarlarda 1366X768 vardı. Bende o ayarı seçip tam ekran yapamadım hata verdi bu yüzden tam ekran olmadan 8.MSAA 1366X768'da testi başlattım. Yanında da GPU Z açık bıraktım 30 dakikalık bir testten sonra testi sonlandırdım. Ve şimdi ekran görüntülerini paylaşıyorum sizce sonuçlar nasıl? Bana iyi gibi geldi sizce?

Sıcaklıklar 79-80 bandında gitti geldi çok dalgalanma olmadı. FPS ise düşüktü 8X MSAA'dan kaynaklı herhalde 15-16 arası bir FPS.

Ve son soru. Tam ekran olmadığından bir eksiklik olur mu acaba yani performans kaybı gibi?

Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 20201212_030420.jpg
    20201212_030420.jpg
    256,8 KB · Görüntüleme: 534
  • 20201212_030438.jpg
    20201212_030438.jpg
    118,6 KB · Görüntüleme: 548
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yok boştaki sıcaklık değerleri değil onlar testi kapattıktan sonraki GPU-Z görüntülerinden. Haliyle ekran kartı yeni testten çıktığı için sıcaklık o kadar fazla. Boştaki sıcaklık 25-30 arası. Benim sorum test sonrası GPU-Z görüntülerindeki grafikler iyi mi?
Test sonrasına bir şey demem yanlış olur. Neticede kart ısınıyor, eski sıcaklığına dönmeden önce de biraz sıcak çalışıyor haliyle. Boştaki değerleri iyi, yük altındaki değerleri fazla biraz. Onun için de fan ayarı yapabilirsin.
Burada 58 mi yazıyor? 80'e benzettim de. Ekran görüntüsü alsaydın daha iyi olurdu. :)
Eki Görüntüle 777456

Yok hocam orada 80 derece yazıyor ama en fazla sıcaklık 81 dereceyi gördü. Aşağıdaki grafikten kontrol edebilirsiniz. Ben GPU Z'ye baktınız sandım. Orada 58 testte ise 79-81 derece arası arası.

Sizce nasıl sonuçlar? GPU Z'deki grafikler yani?

Yok hocam orada 80 derece yazıyor ama en fazla sıcaklık 81 dereceyi gördü. Aşağıdaki grafikten kontrol edebilirsiniz. Ben GPU Z'ye baktınız sandım. Orada 58 testte ise 79-81 derece arası arası.

Sizce nasıl sonuçlar? GPU Z'deki grafikler yani?
Ortalamanın üstünde biraz. Boştaki sıcaklığı 58 dereceyse kesin bakım yapın.

Yok boştaki sıcaklık değerleri değil onlar testi kapattıktan sonraki GPU-Z görüntülerinden. Haliyle ekran kartı yeni testten çıktığı için sıcaklık o kadar fazla. Boştaki sıcaklık 25-30 arası. Benim sorum test sonrası GPU-Z görüntülerindeki grafikler iyi mi?

Test sonrasına bir şey demem yanlış olur. Neticede kart ısınıyor, eski sıcaklığına dönmeden önce de biraz sıcak çalışıyor haliyle. Boştaki değerleri iyi, yük altındaki değerleri fazla biraz. Onun için de fan ayarı yapabilirsin.

Çözüm

Teşekkürler hocam. Bazı yerlerde görmüştüm test sonrası GPU-Z'deki grafikler düz bir şekilde olması gerek diye. Yani çok tırtıklı ise ekran kartının grafikleri ekran kartında sorun vardır gibisinden. Bu testte de grafikler bayağı iyi dümdüz bir şekilde yavaşça azalıyor onu sormuştum ama cevabımı aldım sağ olun hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı