Çözüldü FurMark testi nasıl yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
20
FurMark testi karttan karta değişiklik gösteriyor mu ama gösterdiğini tahmin ederek bu konuyu açıyorum sorularım şunlar:
1-Ayarlar nasıl olmalı? (Çözünürlük, MSAA..)
2-Kaç dakika yapmalıyım?
3-Testi kapatmam gerekirse nasıl kapatacağım?
Sonuçları sizlerle paylaşırım.
Ekran kartı: RX 5600 XT.
CPU: AMD Ryzen 5 3600X.

Çözüm
Ayarları ben FHD olarak yapıyorum. 15-30 dakika yapman yeterli olur. ESC'ye basarak kapatabilirsin.
Test sırasında üstte yazması lazım anlık değerlerin.
Kaydedilmesi için: HWiNFO'yu ve Furmark'ın üzerinde yazan GPU-Z kısmını aç, sonra testi başlat. GPU-Z'den de anlık kontrol yapabilirsin, HWiNFO ile minimum, maksimum, ortalama değerleri de test sonrası öğrenebilirsin.

Kaydedilmesi için: HWiNFO'yu ve Furmark'ın üzerinde yazan GPU-Z kısmını aç, sonra testi başlat. GPU-Z'den de anlık kontrol yapabilirsin, HWiNFO ile minimum, maksimum, ortalama değerleri de test sonrası öğrenebilirsin.
Kaydedeceğini düşünmüştüm 15 dakika yaptım testi şimdi bir daha mı yapsam?

Yapalım o halde teşekkürler bu arada FunMark değil FurMarkmış şimdi öğrendim.
HWiNFO başka bir program galiba sadece GPU-Z'yi açsam sorun olur mu?
1- 1080p ve 8X MSAA kullanabilirsiniz zorlamak için.
2- 10 dakika yeterli olur.
3- Çarpıya basın veya zaman ayarlayın. Zaman ayarlayınca kendisi kapanacaktır ve bazı bilgileri gösteren bir ekran açılacaktır.

Zaman ayarlamak için sol alttan Settings kısmına gelin, Benchmark duration var. Orada standart olarak 60000 ms yani 60 dakika yazar. İstediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
60000 milisaniye 1 dakika eder diye biliyorum ama?
@Ma'at @Berrkay @Vavien. Test esnasında uygulama yanıt vermedi ve kapandı ilk test sırasında böyle bir şey olmadı bunun olmaması gerek diye biliyorum sebebini nasıl öğreneceğim?
PSU kaynaklı büyük ihtimal.

Son düzenleme:
Test esnasinda uygulama dondu mu yoksa direkt sistem mi kapandi? Sistemi yeniden baslat ve tekrar dene.

Sicaklik degerlerinin kaydedilmesini istiyorsan HWiNFO kullanmalisin. Unutma, once HWiNFO'yu sonra Furmark'i acacaksin.

Test esnasinda uygulama dondu mu yoksa direkt sistem mi kapandi? Sistemi yeniden baslat ve tekrar dene.

Sicaklik degerlerinin kaydedilmesini istiyorsan HWiNFO kullanmalisin. Unutma, once HWiNFO'yu sonra Furmark'i acacaksin.
Sistem direk olarak kapandı.
PSU ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Yeniden denemeye kalktığımda tekrar kapandı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı