FurMark testinde RTX 3060 Ti sistem kendini kapatıyor

snakecharmer

Hectopat
Herkese merhaba,

Arkadaşlar yeni bir ekran kartı aldım. FurMark testinde 30 saniye sonra sıcaklık 80 dereceyi geçip sistem kendini kapatıyor. Sonrasında bilgisayarı açamıyorum ta ki Power'ın arkasındaki swtichi kapatıp açana kadar. Şimdi burada sorun ekran kartında mı yoksa PSU'da mı çok emin olamadım. Bana PSU gibi geliyor switchi kapatıp açmam ve oyunda (CS2) tüm çözünürlüklerde hiçbir sorun yaşamamam nedeniyle. FPS gayet yerinde. Sorunun PSU'dan kaynaklı olduğunu nasıl tespit edebilirim? Bu konudaki görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Sistem şöyle:
İşlemci: Ryzen 7 5700x3D - oyunda sıcaklık Max 80 oluyor.
Ekran kartı: Zotac RTX 3060 Ti Twin Edge (2.el olarak henüz aldım, garantili. Kondisyonu çok temiz.) - oyunda sıcaklık Max 80 oluyor.
32 GB RAM. 3600 MHz.
Samsung 970 SSD.
Güç kaynağı: Xigmatek nrp MC751. sanırım 13 yıllık belki daha fazla olduğunu söyleyebilirim. 750W.

1735112905610.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba,

Arkadaşlar yeni bir ekran kartı aldım. FurMark testinde 30 saniye sonra sıcaklık 80 dereceyi geçip sistem kendini kapatıyor. Sonrasında bilgisayarı açamıyorum ta ki Power'ın arkasındaki swtichi kapatıp açana kadar. Şimdi burada sorun ekran kartında mı yoksa PSU'da mı çok emin olamadım. Bana PSU gibi geliyor switchi kapatıp açmam ve oyunda (CS2) tüm çözünürlüklerde hiçbir sorun yaşamamam nedeniyle. FPS gayet yerinde. Sorunun PSU'dan kaynaklı olduğunu nasıl tespit edebilirim? Bu konudaki görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Sistem şöyle:
İşlemci: Ryzen 7 5700x3D - oyunda sıcaklık Max 80 oluyor.
Ekran kartı: Zotac RTX 3060 Ti Twin Edge (2.el olarak henüz aldım, garantili. Kondisyonu çok temiz.) - oyunda sıcaklık Max 80 oluyor.
32 GB RAM. 3600 MHz.
Samsung 970 SSD.
Güç kaynağı: Xigmatek nrp MC751. sanırım 13 yıllık belki daha fazla olduğunu söyleyebilirim. 750W.

Eki Görüntüle 2381292
PSU gerçekten çok uzun kullanılmış artık değerlerindeki güç miktarını aktaramıyor olabilir. En iyi test etmenin yolu başka bir PSU ile denemek, o yüzden bence bilgisayarcıda başka bir PSU ile deneyin derim.

İmkanınız varsa ekran kartını farklı bilgisayarda deneyin. Sorun güç kaynağı gibi duruyor. PSU güç testleri var ama yapmanızı önermem sisteme zarar verebilir. Eski bir PSU olduğu için beslemiyor olabilir. Değiştirmekte fayda var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı