Futbol vs basketbol

Hangi yönden yararlı?
Basketbol için uzun boylu ve yeteneğin olması gerekiyor.
Ama futbolu herkes oynayabilir. Uzman olmak için de çok çalışman lazım.

1- basketbol için illaki uzun olmana gerek yok, sen forvetlerin 2 metre olduğunu falan mı zannediyorsun?

2- ayrıca, basketbol düzenli bir şekilde oynandığı takdirde kalp ve damar sağlığını koruyucu bir etkiye de sahiptir. - sürekli hareket halinde olmanız sebebiyle oldukça hızlı bir şekilde kalori yakmanıza yardımcı olur. Basketbol oynamanın stresi azaltıcı bir etkisi bulunmaktadır. Ancak futbol da böyle bir şey söz konusu değil. Evet futbol da sağlıklı bir spor dalı ama sakatlıklar fazla ve kalp sağlığını olumsuzda etkileyebilir.

3- son olarak, basketbolcu olmak için emin ol daha çok çaba sarf ediliyor ve basketbol da futbol kadar torpil söz konusu olmadığı için şartlar basketbolda daha eşit.

1- basketbol için illaki uzun olmana gerek yok, sen forvetlerin 2 metre olduğunu falan mı zannediyorsun?

2- ayrıca, basketbol düzenli bir şekilde oynandığı takdirde kalp ve damar sağlığını koruyucu bir etkiye de sahiptir. - sürekli hareket halinde olmanız sebebiyle oldukça hızlı bir şekilde kalori yakmanıza yardımcı olur. Basketbol oynamanın stresi azaltıcı bir etkisi bulunmaktadır. Ancak futbol da böyle bir şey söz konusu değil. Evet futbol da sağlıklı bir spor dalı ama sakatlıklar fazla ve kalp sağlığını olumsuzda etkileyebilir.

3- son olarak, basketbolcu olmak için emin ol daha çok çaba sarf ediliyor ve basketbol da futbol kadar torpil söz konusu olmadığı için şartlar basketbolda daha eşit.

Futbolu öyle bir anlatmışsın ki öcü gibi. En hızlı kalori yaktıran sporların başını futbol çeker(oyuncunun pozisyonuna göre değişir ama genelde 90dk içinde 8km'den aşağı gitmez çoğu), çünkü sürekli koşma söz konusudur. Sakatlıkların fazla olduğu doğru olabilir ama çok normal. Çünkü oyunun odağı yerde.

Basketbolcu olmak için daha çok çaba sarf ediliyor kısmında biraz duralım. Kime göre neye göre? Amatör ligde futbolcu olmak ve NBA oyuncusu olmayı karşılaştırıyorsan; evet basketbolcu olmak daha zor. Şimdi sen futbol kalbi daha çok yorar, sağlığını kötü etkiler diyorsun. Aynı zamanda futbolcu olmak daha kolay diyorsun. Nasıl oluyor bu iş?

Sporların hiçbiri kötü değildir. Sadece yanlışını düzeltmeye çalıştım.

Futbolu öyle bir anlatmışsın ki öcü gibi. En hızlı kalori yaktıran sporların başını futbol çeker(oyuncunun pozisyonuna göre değişir ama genelde 90dk içinde 8km'den aşağı gitmez çoğu), çünkü sürekli koşma söz konusudur. Sakatlıkların fazla olduğu doğru olabilir ama çok normal. Çünkü oyunun odağı yerde.

Basketbolcu olmak için daha çok çaba sarf ediliyor kısmında biraz duralım. Kime göre neye göre? Amatör ligde futbolcu olmak ve NBA oyuncusu olmayı karşılaştırıyorsan; evet basketbolcu olmak daha zor. Şimdi sen futbol kalbi daha çok yorar, sağlığını kötü etkiler diyorsun. Aynı zamanda futbolcu olmak daha kolay diyorsun. Nasıl oluyor bu iş?

Sporların hiçbiri kötü değildir. Sadece yanlışını düzeltmeye çalıştım.
Ben futbolcu olmak kolay mı dedim? Futbolda torpil olayı çok fazla ama basketbolda öyle bir olay yok dedim. Ayrıca basketbol ve futbolda iyi takımların antrenmanlarına bakarsak basketbolda daha sert ve ağır çalıştırıyorlar bu yüzden basketbol oynamak ve basketbolcu olmak futbola göre daha zor. Ben 1 ayda zorlanıp basketbolu bırakan bir çok kişi tanıdım. Ama futbol sever arkadaşlarıma baktığımda zorlandıklarını pek göremedim. Sağlık konusunda evet her spor dalı sağlıklı ama basketbolun futbola göre daha sağlıklı bir dal olduğu açık, en çok kalori yakılan spor diye sağlıklı olmuyor maalesef özellikle profesyonel futbolculara baktığımızda sağlık olarak futbolun onların çoğunu kötü etkilediği biliniyor zaten. Yanlış anlamayın ben de sadece sizin yanlışlarınızı düzeltmeye çalışıyorum. İyi günler.

Ben futbolcu olmak kolay mı dedim? Futbolda torpil olayı çok fazla ama basketbolda öyle bir olay yok dedim. Ayrıca basketbol ve futbolda iyi takımların antrenmanlarına bakarsak basketbolda daha sert ve ağır çalıştırıyorlar bu yüzden basketbol oynamak ve basketbolcu olmak futbola göre daha zor. Ben 1 ayda zorlanıp basketbolu bırakan bir çok kişi tanıdım. Ama futbol sever arkadaşlarıma baktığımda zorlandıklarını pek göremedim
Hem basketbol hem futbol oynamış biri olarak size sadece 1 saatlik bir antrenman tavsiye ediyorum. Hafif tempo koşu değil ama. Öyle izlemeye, arkadaşlara göre yorum olmaz.
Sağlık konusunda evet her spor dalı sağlıklı ama basketbolun futbola göre daha sağlıklı bir dal olduğu açık, en çok kalori yakılan spor diye sağlıklı olmuyor maalesef özellikle profesyonel futbolculara baktığımızda sağlık olarak futbolun onların çoğunu kötü etkilediği biliniyor zaten. Yanlış anlamayın ben de sadece sizin yanlışlarınızı düzeltmeye çalışıyorum. İyi günler.
Burada ne dediğini hiç anlamadım. Sağlıktan kastettiğin ne? Kalori yakma mı, kalp atış hızı mı? Yoksa başka bir şey mi? Sağlık deyip bir köşeye attırmışsın. Futbolun sağlığa kötü etkilediği furyası Christian Eriksen ile beraber çıktı. Yüz binlerce profesyonel arasında bir ikisinin kalbinde sorun oldu diye Futbol sağlıksız bir spor olamaz. Deneyimlemeden yorum yapmamaya davet ediyorum.

Az önce elendik:D Eski Türkiye Milli Basketbol Takımı yok...

Şom ağızlıyım ben biraz.

Az önce elendik:D Eski Türkiye Milli Basketbol Takımı yok...

Olabilir ama mesela Euroleague de üst üste 2 sene Anadolu Efes şampiyon oldu. 2017 de Fenerbahçe şampiyon oldu. Ve son 3 4 senedir finallere illa bir Türk takımı kalıyor.

1- Basketbol için illaki uzun olmana gerek yok, sen forvetlerin 2 metre olduğunu falan mı zannediyorsun?

2- Ayrıca, basketbol düzenli bir şekilde oynandığı takdirde kalp ve damar sağlığını koruyucu bir etkiye de sahiptir. - sürekli hareket halinde olmanız sebebiyle oldukça hızlı bir şekilde kalori yakmanıza yardımcı olur. Basketbol oynamanın stresi azaltıcı bir etkisi bulunmaktadır. Ancak futbol da böyle bir şey söz konusu değil. Evet futbol da sağlıklı bir spor dalı ama sakatlıklar fazla ve kalp sağlığını olumsuzda etkileyebilir.

3- Son olarak, basketbolcu olmak için emin ol daha çok çaba sarf ediliyor ve basketbol da futbol kadar torpil söz konusu olmadığı için şartlar basketbolda daha eşit.
Reis genel olarak uzun boylular ama. 1.60 basketbolcu var mı?

Futbol neden kalp sağlığını olumsuz etkilesin ki anlamadım.
Çünkü basketbol daha ağır diyorsun.

Sakatlıklar konusunda hakkısın. Öyle kariyeri bitenler var.
Ama sakatlıklara önlem için egzersizler falan var. BUnları ihmal etmemek lazım ama yine de rakip hayvan gibi girişirse sorun olabilir.

Bir de futbolda torpil çok diyorsun. Doğru. T.C'de böyle ama tüm dünyada böyle mi?
Ben şahsen İngiltere'yi baz alıyorum.
Baskette de NBA'yı kıyas alalım.

Bir de büyük harfle başlayın. Uyarı falan verirler. N'olur N'olmaz.

Ben futbolcu olmak kolay mı dedim? Futbolda torpil olayı çok fazla ama basketbolda öyle bir olay yok dedim. Ayrıca basketbol ve futbolda iyi takımların antrenmanlarına bakarsak basketbolda daha sert ve ağır çalıştırıyorlar bu yüzden basketbol oynamak ve basketbolcu olmak futbola göre daha zor. Ben 1 ayda zorlanıp basketbolu bırakan birçok kişi tanıdım. Ama futbol sever arkadaşlarıma baktığımda zorlandıklarını pek göremedim. Sağlık konusunda evet her spor dalı sağlıklı ama basketbolun futbola göre daha sağlıklı bir dal olduğu açık, en çok kalori yakılan spor diye sağlıklı olmuyor maalesef özellikle profesyonel futbolculara baktığımızda sağlık olarak futbolun onların çoğunu kötü etkilediği biliniyor zaten. Yanlış anlamayın ben de sadece sizin yanlışlarınızı düzeltmeye çalışıyorum. İyi günler.

Torpil'i sadece Türkiye'ye bakarak söylemişsiniz gibi duruyor. Antrenmanlar da futbolda emin ol çok yorucu oluyor ve sadece sahada da bitmiyor. Birçok iyi futbolcu özel antrenman yapıyor zaten. Sağlık konusunda haklısınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00