Futbolda Calim Nasil Atabilir ve Gelistirebilirim?

ÖmerAltıntas

Kilopat
Katılım
11 Haziran 2014
Mesajlar
489
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaslar, benim kaleciligim hizim sutlarim defansim iyi derecede ancak calim atamiyorum. Rakibimi topu ayagimdan aciyorum ve rakibi hiz avantajimi kullanarak geciyorum ve her zaman ise yaramiyor. Herhangi bir kulube gitmedim bu yaz gitmeyi dusunuyorum. Simdilik kendimi nasil gelistirebilirim ?

Yas: 14

Boy: 1.60

Kilo: 50
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşın kendini geliştirmek için uygun. İyi çalım atabilmek istiyorsan öncelikle bileklerini geliştirmen gerekiyor ve tabi ki hızlı olman. Duba gibi bir şeyler bulup engelleri zik zak yapacak şekilde diz, aralarından top ile birlikte hızlı hızlı geç. Süre çok önemlidir, bir arkadaşın ile beraber yaparsan birbiriniz için süre tutabilirsiniz. Her seferinde daha az sürede bitirmeye çalışmalısın. Biraz zaman geçtikten sonra ise engellerin arasında ki mesafeyi kısalt ve daha kıvrak olmaya çalış. :) Şimdilik aklıma gelenler bunlar. :)
 
Küçüklükten biraz kabiliyet gerekiyor. Bende eskiden futbol oynuyordum. Şimdi kilo aldım bayağı o yüzden gitmiyorum takıma. Ama hızlıysan her zaman 1 adım önde başlamışsın demektir. Topa ufak dokunuşlar yaparak slalom yapmaya çalış. Takımda kondisyon vb. çalışmalar yaptıracaktır antrenörün. Ama önemli olan bilek yani ufak dokunuşlarla top sürmek. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı