Futbolda takımları isimlerinin değişmesi

ysnkdrylmz

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, şu dikkatimi çekiyor. Bazı takımlar atıyorum Malatyaspor bir süre sonra Yeni Malatyaspor olarak çıkıyor, Gaziantepspor FL, Gaziantep alarak çıkıyor, ne bileyim Orduspor 1459 Orduspor oluyor. Bu isim değişikliğinin sebebi önceki isimdeki takımın borçlarından kurtulmak için takım iflas etti. Kapattık deyip borçsuz yeni bir isimli başka bir takım kurmak değil mi? Kanunun bir açığını kullanmak yani böyle olduğunu sanıyorum. Hiç araştırma yapmadım, bu doğru mu yoksa saçmaladım mı 😊

Son düzenleyen: Moderatör:
Gaziantep FK ve Yeni Orduspor takımları zaten vardı. Mesela Gazişehir oldu Gaziantep FK. Biri iflas edince diğerine yüklenelim diyorlar sanırım.

Arkadaşlar, şu dikkatimi çekiyor. Bazı takımlar atıyorum malatyaspor bir süre sonra Yeni Malatyaspor olarak çıkıyor, gaziantepspor fl, Gaziantep alarak çıkıyor, ne bileyim orduspor 1459 orduspor oluyor. Bu isim değişikliğinin sebebi önceki isimdeki takımın borçlarından kurtulmak için takım iflas etti. Kapattık deyip borçsuz yeni bir isimli başka bir takım kurmak değil mi? Kanunun bir açığını kullanmak yani böyle olduğunu sanıyorum. Hiç araştırma yapmadım, bu doğru mu yoksa saçmaladım mı 😊

Orduspor 1967 yılında kuruldu kariyeri boyunca toplam 220'ye yakın Süper Lig de oynadı hep 1. lig en kötü 2. lige düşüp yoluna devam etti. Daha sonra 2012 2013 yılında Süper Lig'e çıktı istenilen performans olmadı 12. tamamladı. Daha sonra 2013 2014 sezonunda 1. lige düştü 1. ligde 2014 2015 sezonunu 3. tamamlayıp play off da elendi ve ardıdan aralıksız 2. lig 3. lig bal ligi derken ordu 2. amatör ligine düştü ve kulup borclardan dolayı kapandı peşine yeni orduspor adında yeni bir kulüp kuruldu ama ordulular bu takımı desteklemedi ve 2019 yılında orduspor 1967 takımını kurdular o takım bal ligi ve 3. lige kadar ilerledi 3. ligde il senesini 4. tamamladı play off yarı fınalınde ıcel ıdman yurduna elendı 2. senesınde play off ceyrek fınalınde kusadaısporu yendı ve yarı fınalde karamana toplam 3 2 maglup olarak lıgı tamamladı bu sene hala 3. lıgde devam edıyor. Gelelim ordupsora 2. amatore dusen takım gecen sene yenıden Mac'lara cıkabılır hale geldı ve 1. amatore yukseldı bu sene ıse bal lıgıne yukselmeye calısıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı