FX-4100 Ekran Kartı Tavsiyesi

SBİrmak

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar benim eskilerden kalma olmasada çoğu oyunu çalıştıramayan bir ekran kartım var. Bir çok yere baktım ekran kartı ile anakartlarının uyumunu nasıl öğreneceğim diye ve sonunda sizi buldum. Şimdi soruyorum size şöyle adam akıllı 500tl fiyatı geçmeyecek (geçsede çok abartmayacak) bir ekran kartı arıyorum. GTA V , Battlefield Hardline vb. yeni çıkan oyunları full ayarlarda açmasa bile normal ayarlarda açacak birşey Asus GTX750 Ti STRIX OC ekran kartına baktım fakat anakartıma ve diğer donanımlarıma uygun mu bilemedim. Sizden yardım istiyorum çeşitli ekran kartları söylerseniz sevinirim.

Anakart : MSI 760GM-P21(FX) (MS-7641)
İşlemci : AMD FX(tm)-4100 Quad-Core Processor
Ekran Kartı : NVIDIA GeForce GT 430 2GB DDR3 128-bit
Sabit Disk : Barracuda 7200RPM 500GB
Ram : (markayı&modeli üstünde yazmıyo) 4GB DDR3
İşletim Sistemi : Microsoft Windows 10 (64-bit)
Optik Sürücü : TSSTcorp CDDVDW SH-222BB ATA Device
Güç Kaynağı : hiper atx-230w ac230v böyle bir şey galiba tam anlamadım ama 230w

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemci en fazla R9 270' i besleyebilir ve GTX 750 Tİ' de fena kart sayılmaz. Onun dışında işi garantiye almak için ileriye yönelik 550W PSU al.
Peki Asus GTX750 Ti Strix OC ekran kartını bilgisayarıma monte ederken herhangi bir bağlantı kablosu kullanmama gerek varmı ? Yoksa anakartımdaki yerine monte etmem yeterli mi ? Ekran kartını monte ettim diyelim bilgisayarı açarken BIOS işlemi vs. gerekli mi ? Ekran kartının yanında gelen cd nin haricinde bir yükleme , güncelleme yapmam gerekiyormu ve son olarak 230w'luk kaynağım bu ekran kartını çalıştırabilir mi ?

Son düzenleme:
Peki Asus GTX750 Ti Strix OC ekran kartını bilgisayarıma monte ederken herhangi bir bağlantı kablosu kullanmama gerek varmı ? Yoksa anakartımdaki yerine monte etmem yeterli mi ? Ekran kartını monte ettim diyelim bilgisayarı açarken BIOS işlemi vs. gerekli mi ? Ekran kartının yanında gelen cd nin haricinde bir yükleme , güncelleme yapmam gerekiyormu ve son olarak 230w'luk kaynağım bu ekran kartını çalıştırabilir mi ?
  • Sadece ekran kartını anakart üzerindeki PCI Express yuvasına takmanız yeterli, onun dışında ekstradan kablo ihtiyacına gerek yok.
  • Ekran kartınızı taktıktan sonra BİOS bölümüne girmenize gerek yok.
  • CD ile sürücü kurulumunu yapabilirsiniz fakat internetten güncel olanı indirmek daha mantıklı.
  • 230W' lık PSU o sisteme yetmez. Ekran kartını taksanız bile, çalıştırdığınızda sistemden yanık kokusu almaya başlarsınız.
  • 550W' lık PSU alamazsanız Corsair VS 450 veya Zalman' ın 400W PSU' su işinizi görür fakat ileriye yönelik olmaz.

• Sadece ekran kartını anakart üzerindeki PCI Express yuvasına takmanız yeterli, onun dışında ekstradan kablo ihtiyacına gerek yok.
  • Ekran kartınızı taktıktan sonra BİOS bölümüne girmenize gerek yok.
  • CD ile sürücü kurulumunu yapabilirsiniz fakat internetten güncel olanı indirmek daha mantıklı.
  • 230W' lık PSU o sisteme yetmez. Ekran kartını taksanız bile, çalıştırdığınızda sistemden yanık kokusu almaya başlarsınız.
  • 550W' lık PSU alamazsanız Corsair VS 450 veya Zalman' ın 400W PSU' su işinizi görür fakat ileriye yönelik olmaz.
PSU ve ekran kartı toplamı kaç TL olur (tahmini)
PSU ve ekran kartı örnekleri verirmisiniz yanına fiyatlarını yazarak

Peki varolan donanımlarıma Asus GeForce GTX 750 Ti STRIX OC , Corsair Builder VS550 550W 80+ Power Supply ve Aerocool DS200 4xUSB Mid Tower ATX Kasa eklesem işimi görür mü ?

Son düzenleme:
PSU ve ekran kartı toplamı kaç TL olur (tahmini)
PSU ve ekran kartı örnekleri verirmisiniz yanına fiyatlarını yazarak

Peki varolan donanımlarıma Asus GeForce GTX 750 Ti STRIX OC , Corsair Builder VS550 550W 80+ Power Supply ve Aerocool DS200 4xUSB Mid Tower ATX Kasa eklesem işimi görür mü ?
ASUS GTX 750 Tİ STRİX O.C 492 TL ve Corsair VS 550 215 TL. Toplam fiyat 707 TL tutuyor.
MSI R7 360 428 TL ve FSP Hyper 500W 156 TL. Toplam fiyat 584 TL tutuyor.
2. önerdiğimi alırsanız 123 TL cebinizde kalır.
Kasaya gelirsek fena değil işinizi görür.
MSI R7 360 2GD5 OC GDDR5 2GB 128Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
FSP HYPER 500 SERİSİ 500W GÜÇ KAYNAĞI

(Fiyat hesaplamaları Vatan PC' den baz alınarak hesaplanmıştır.)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı