FX 4100 ile 4.5 hıza ulaşmak

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar yarın Thermaltake Contac 30 işlemci soğutucusu alacağım. FX 4100 ile 4.5 değerine ulaşmak istiyorum.
Voltaj arttırmam gerekir mi ? Bios otomatik olarak da yapıyor ama 4.2'yi geçeceğini hiç sanmıyorum. En sağlıklı 4.5 nasıl yaparım ?

Cevap bekliyorum. Yarın alacağım çünkü soğutucuyu.

Daha önce de dediğim gibi 3.6 ile 4.5 arasında çok fark var. Adam tahtadan kasa yapıyor hobi diyorsunuz :D İşte bu da benim hobim. Ayıca o soğutucu ile köfte olmaz ya işlemci.
Birileri yardımcı olmazsa belki olabilir ama. Voltajı ne denli arttıracağımı falan hiç bilmiyorum.

Az sonra almaya gideceğim. Kasaya sığacak mı, onu bile bilmiyorum.

Tahtadan kasa yapmak herkesin harcı değil. Sana tuhaf gelebilir ama HWA'da ve yabancı forumlarda bunu yapan birçok insan var. İşlemci fanını takıp da sıcaklıkları kontrol etmeden 4.5 GHZ'e çık demek zor. 3.9 veya 4.2'yi bir zorla baktık iyi gidiyor bir çözüm buluruz.

3.9 GHZ'yi stok fan ile %100 yük altında 60 dereceyi geçmeden yapıyorsam, bunun ile 4.5'i çok rahat yaparım. Benzer sistemlerdeki denemeleri izledim ve hiçbir sorun yok.

Bu basit kalıyorsa ben daha ne alayım ? Kasanın içine klima sokacak halim yok ya :D
Senin 77 lirayı geçmeyen ve bundan daha iyi olduğunu düşündüğün soğutucu var mı ? Gideceğim az sonra. İnşallah yanlış bir karar vermem.

Az önce VatanComputer'den döndüm. Sadece internette indirim varmış. Yarın alacağım büyük ihtimalle. Kontrol edeceğim birazdan BIOS'da hazır ayarların olup olmadığını.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı