FX-4100 ile GTX 960 Darboğaz Yapar Mı ?

İnan bana neyi savunduğunun farkında değilsin, tek çekirdek performansı ile TİTAN'ı besliyor dediğin videoda gösterilen oyun çift çekirdek destekli.
G3258'i kötüleyen olmadı, ancak sen FX4100'ü ve treji komik bir biçimde FX8150'yi kötülüyorsun üstelik tek çekirdek desteği ile çalışan bir oyunda bir miktar darboğaz oluşturdu diye.
Ayrıca videoda da bahsedildiği üzere G3258 veya FX4100 gibi giriş seviyesi işlemciler kasıtlı olarak çift çekirdek desteği kapatılmış oyunlarda çakılabiliyor.

FX4100'e laf edip G3258'i göklere çıkartıyorsun ancak o işlemcinin daha 750TI'ı bile, GTA V oyununda taşıyamadığından habersizsin

Daha önce de söylediğim gibi tek çekirdek destekli bazı oyunlara takılıyorsun ve sanki çift çekirdek destekli tüm oyunlarda da darboğaz oluşacakmış gibi yorumlarda bulunuyorsun. Buyur bak, müthiş tek çekridekli G3258'in GTA V karşısında ne durumda?

Yukarıdaki videoda GTX TİTANI'ı çift çekirdek destekli oyunda gayet güzel uçurabilirken aşağıda GTX 750TI'ı uçuramadığını, anlık takılmalar yaşattığını görebilirsin.

Sen halen daha FX8150'nin GTX980'de darboğaz yaşattığını söylemeye devam edeceksen yukarıda anlattıklarımı anlamamışsın demektir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Belirtmekten gına geldi, FX4100 ile GTX960 özel durumlar hariç darboğaz falan yaratmaz, yok öyle bir şey. Tek çekirdek destekli oyunlarda da hiç takılma yaşamak istemiyorsanız ona göre bir işlemci tercihinde bulunun.

Son düzenleme:
Hocam bu arkadaş sanırım jaroxjameica adlı moderatörden bahsediyor. O da 8150+980 kullanıyordu ama işlemciye oc yapmamıştı. Gta 5 hariç diğer oyunlarda darboğaz yaşamıyordu. Kendi bile söyledi OC yapsa darboğaz olmayacağını.

Bahsettiğim nokta da bu, araştırmadan etmeden oradan buraya, buradan oraya yorum taşıyorlar yalnızca, yorum taşıdığı konuyu ve konuya çağırdı kişinin rehberini bile doğru düzgün incelemiyorlar. İnceleseler burada farklı şeyleri savunuyor olurlardı.

İfadeler: The
Hocam konu dışı olcak ama fx 6300 m5a78 anakarta sorun çıkarmaz değil mi? M5a97 şuan uçuk fiyatları. Sistem toplamıyorum sadece eksikleri alıyorum. Fx 6300 aldım.
@BilgisayarKurdu.

Son düzenleyen: Moderatör:
O.c yapmazsan darboğaz olabilir dikkat etmeni öneririm.

Yapmaz mı ? FX 8120 ve 8150 var öbür tarafta. 8150 ile 980 GTA 5'de %40 yapıyor. 4100 gibi bir çöpe GTX 780 taksan tıkanıp kalır bence.
Niye öyle ağır bir konuşma seklindesin ben anlayamadım. FX 4100'e çöp diyosun daha geçen seneye kadar G3258'i göklere çıkartiyodunuz. Arkadasin bütçesi o kadarmış onu almış ve de oyun da oynuyor. 4 çekirdeği ile fena bi işlemci de değil. Tabiki suan alinmaz fakat durumu hala o kadar kotu degil. Foruma atar yapıp girmeyin arkadaşım. Bu ne sinir böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam konu dışı olcak ama fx 6300 m5a78 anakarta sorun çıkarmaz değil mi? M5a97 şuan uçuk fiyatları. Sistem toplamıyorum sadece eksikleri alıyorum. Fx 6300 aldım.
@BilgisayarKurdu.
Merak etme hiçbir sorun olmaz, benim M5A97 de yakın bir zamanda rahmetli oldu, ben de mecburen 78L-MLX3 aldım.
Ancak bu kart ile hız aşırtma işlerine girişmiyorum elbette, bilinçli olmakta fayda var.

Hocam yani 4.4 ghz kullanamiyorsun artık? Zaten bu anakart 95w destekliyor, fx 6300'de 95w yani edemem. Zaten gerek yok kullandım ekran kartı ve oyunlar için, birde fx 6300+r7 240+m5a78+4gb ram 250w yeter mi? Tam 200 bile vermediğini düşünsek?

Bütçe yok malesef. Yeni güç kaynağı daha sonra belki alabilirim. Birde fx 6300 haric bu bileşenlerle athlon x4 640 kullandım sorun olmadı.

Aynen öyle, 3.6GHZ standart kullanıyorum, oyunlarla veya işlemci gereksinimi duyacak bir işle uğraşmıyorum bilgisayar başında.
78L uygun bir anakart değil bu iş için, aynen söylediğin gibi.

250W verebilen bir güç kaynağı ise fazlasıyla yeterli oluyor standart bir sistem için. Anakartın iyi olsa voltajlı hız aşırtma bile denenebilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…