FX-4100 ile GTX 960 Darboğaz Yapar Mı ?

@BigEvil Mesajını düzenlemeden önce bu konudaki en ama en büyük yanlış bilgilendirmede bulunmuştun. Mesajınızı düzenleyince sorun ortadan kalktı :) Ben konuyu açan arkadaşa çekirdek mevzusunu anlatamadım.

Peki AMD FX bu saatten sonra çöp mü sizce ?
Ben burada FX çöp veya değil mevzusunu tartışmıyorum. Sen gelmiş millete FX4100 GTX 960 veya GTX 780 ile darboğaz yapar diyorsun. FX8150 ile darboğaz yapar diyorsun.

Daha önce de dediğim gibi yaptığın yanlış bilgilendirmenin farkındasın ancak o imajı vermemek için FX çöp bahanesine sığınıp duruyorsun. Daha da senin açtığın konuya cevap yazmam zaten. Seni ikna etmek için de uğraşmıyorum, konuya dışarıdan gelecek olan ziyaretçiler doğrusunu bilsin diye uğraşıyorum.

@BigEvil Mesajını düzenlemeden önce bu konudaki en ama en büyük yanlış bilgilendirmede bulunmuştun. Mesajınızı düzenleyince sorun ortadan kalktı :) Ben konuyu açan arkadaşa çekirdek mevzusunu anlatamadım.

Ben burada FX çöp veya değil mevzusunu tartışmıyorum. Sen gelmiş millete FX4100 GTX 960 veya GTX 780 ile darboğaz yapar diyorsun. FX8150 ile darboğaz yapar diyorsun.

Daha önce de dediğim gibi yaptığın yanlış bilgilendirmenin farkındasın ancak o imajı vermemek için FX çöp bahanesine sığınıp duruyorsun. Daha da senin açtığın konuya cevap yazmam zaten. Seni ikna etmek için de uğraşmıyorum, konuya dışarıdan gelecek olan ziyaretçiler doğrusunu bilsin diye uğraşıyorum.

Aynen yazmak istediğimi yanlış ifade ettim bir an. :) Sonuç olarak FX sistem hala toplanabilir.

Arkadaşın yaptığı şey bir oyun yüzünden koca bir serinin tamamını çöpe atmaktan başka bir halt değildir. Kendi övdüğü işlemcinin aynı oyunda , orta seviye kartlarda bile sergilediği performansı gözler önüne serdim. Tamamen iyi niyetimle üşenmedim konuya netlik getirdim.

Bu keçi inadından bir an önce vazgeçsen çok iyi edersin. Hiç hoş bir şey değil :) @Namelessone1905

Al bunu Recep Baltaş dedi yalanım yok.
Hala FX alan kaldı mı yahu ? Kilit...

Yonga setinin çıkış tarihi 2011... Öldü artık uğraşmayın boşuna. Platform öldü platform!

@BigEvil FX sistem hala toplanabilir diyor hey Allah'ım sen sabır ver. Recep Baltaş'ın dediği gibi platform öldü ve DDR4 varken 3 toplanmaz !

Canım arkadaşım zaten AMD kullanıyor olsam da bu satten sonra AMD taraftarı değilimdir, dile de getiriyorum zaten bu saatten sonra AMD almayacağımı.
Ancak sen açıkça anlaşıldığı üzere haksız olduğun konu hakkında konuşmaktan çekinip 3 defa uyardığım halde hala daha konuyu FX serisine çekip kaytarmaya çalışıyorsun. Konuda yaptığın yanlış bilgilendirmenin sen de farkındasın.

Kötüleyebilirsin, bu saatten sonra alınacak bir seri değil zaten. INTEL'in düşük bütçeli sistemler için de AMD'den daha mantıklı alternatifleri var artık. Yeni bir sistem topluyor olsam AMD tarafında yalnızca uygun fiyatlı bir APU toplarım, FX toplamam. INTEL mimari açıdan zaten önde bu, gün gibi açık ve görünür bir şey.

Ancak FX serisi ile de sorunsuzca, gayet üst seviye ekran kartlarınızı kullanarak oyun oynayabiliyoruz, her işlemci her oyunda tam performans veremez.
Güçlü işlemciler de aynı güçsüz işlemciler gibi çekirdek mevzusundan müzdarip olabilirler ancak güçlü olmaları nedeniyle hissettirmezler oyun esnasında.

Burada birbirimize bir şeyler kabul ettirmeye çalışmıyorum ben, yalnızca ortaya doğru bilgiyi atıyorum. Bu yorumumda katılmadığın nokta neyse buyur söyle, medenice tartışalım :) FX bu saatten sonra alınmaz, alınmamalı da ancak hali hazırda çift çekirdek destekli oyunları gayet güzel sorunsuzca oynatabiliyor. Tek çekirdek destekli bazı oyunlarda sıkıntı yaşandığı doğrudur ancak bu yalnızca FX serisi için geçerli değildir. Kısaca anlatmak istediğim budur.

Başta yaptığın yanlış bilgilendirmeyi kabullenmekle başlasan iyi olur, aynı gidişata devam edersen zaten boş yere tartışıyoruz demektir :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı