İzlemişsen yorumunu ona göre yapacaksın, izlemişsin ancak dizi izler gibi izlemişsin.
Tek çekirdek destekli çift çekirdek destekli oyunlardan bir habersin, gelmiş burada FX serisini baştan aşağı çöp olarak niteliyorsun. Sana övmüş olduğun işlemcinin performansını da gösterdim o video ile.
Bir işlemcinin performansını test edeceksen bir oyunda aldığı skora göre etmeyeceksin. %30 performans düşüşünün nasıl kanıtlamış bunu bile arştırmamış olmalısın. Sen bir yorumu alıp başka konuya taşıyorsun,
doğrusu anlatınca gurur yapıp konuyu şimdi yaptığın gibi farklı noktalara çekiyorsun ki yanlış bilgilendirmiş imajı vermiş gibi görünmeyeyim diye.
Yorumu çektiğin konuyu adam akıllı incelersen orada da bahsediliyor neyin ne olduğundan merak etme
G3258'e çekmişsin konuyu, benim için hiç problem değil. O konuya da netlik getiririz :
G3258 düşük bütçeli adam için harika bir tercihtir, benim bugüne kadar G3258'i kötülediğimi göremezsin.
Bu konuda yaptığım yorum ise yalnızca tek çekirdek destekli bir oyunda darboğaz yapabileceğini göstermekti. Çünkü sen FX serisinin en üst seviyelerinden bir işlemciyi sırf bu yüzden kötülemiş, FX serisini çöp olarak nitelendirmiştin. FX4100'e GTX780 taksak tıkanır kalır gibi sözler sarf etmiştin, aynı oyunu G3258'le aynı şartlarda aç, G3258 de çok da farksız bir çizergede ilerlemez.
G3258 performansını tam olarak kullanabileceği oyunlarda zaten Core I5 serisinden farksız performans sunabiliyor oyun anlamında, tabi her oyunda geçerli değil bu, bazı oyunlarda geçerlidir. Aynı şekilde, oyunun yazılımsal detaylarından ötürü bazı oyunlarda da tıkanıp kalabiliyor. Bu aslında giriş - orta seviye işlemcilerin hepsi için geçerli bir durum.
Ben onu veya bunu kötülemiyorum, var olanı söylüyorum.
FX serisinden işlemci al demiyorum ancak senin gibi FX serisi işlemci almayın, tıkanıp kalırsınız deyip millete yanlış bilgi de vermiyorum.
Bu kadar üst düzey bilgiye sahip olduğunu düşünüyorsan bir daha konu açıp yardım isteme kimseden.
4 senedir FX4100 kullanıyoruz, senelerdir M5A97 kullanıyoruz, kime ne anlatıyorsun sen? FX4100 düzgün ayarlığında 1080P'de aynı G3258 gibi GTA V'i takılmadan oynatabilecek seviyede bir işlemcidir. Üst seviye kartlar için de gayet yeterli seviyededir, darboğaz yapmaz. Özel durumları genele vurmaya devam et tabi sen. O mantıkla yola çıkarak G3258'i çöp olarak nitelemeye de başlarsın sen yakında, kendinle çelişiyorsun zaten yeterince.
M5A97'nin güncel versiyonundan şaşma derim, kullandığım ve tecrübe ettiğim gayet güzel bir anakart. 970 yonga setliler arasında en al benisi olan anakart.
Güç kaynağı arkasında yazan 230W şebeke elektriğini temsil eder. Sen kasa içerisinden, PSU üzerinde yazan çıkış değerlerine bak, orada yazar net voltaj. 230W net veriyor olsa bile sorunsuz çalıştırması gerekir maksimum yük altında bire, tabi hız aşırtmasız.