FX-4100 ile GTX 960 Darboğaz Yapar Mı ?

Katılmadığım nokta FX 4100'ün işlemci sömüren oyunlarda 970 ve 980 gibi kartları o kadar kolay taşıyamayacağı. AMD Athlon X4 860K al daha iyi bence.

Tamamdır bu şekilde söylenirse zaten ortada problem kalmıyor. DX11 ve çift çekirdek destekli çoğu oyunda sorunsuz kullanabilirsiniz, DX12 çok daha rahatlayacaktır zaten işlemci. Bunu dışında işlemci kullanımına abanan veya çekirdek desteği noktasında çok da sorunsuz olmayan oyunlarda zaten yetersizliğini hissettiriyor özellikle yüksek grafik ayarları veya grafik kartı kullanımında.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA V'de tabii ki bir takım problemler yaratıcaktır ama iyi optimizasyonu olan oyunlarda bir sıkıntı olmaz.
Arkadaşlar konunun özeti budur, bilgi sahibi olmadan, tecrübe sahibi olmadan darboğaz olur demeyi kesin bir zahmet.

Arkadaşlar konunun özeti budur, bilgi sahibi olmadan, tecrübe sahibi olmadan darboğaz olur demeyi kesin bir zahmet.
Sana sormak istediğim 2 soru var.

1- İ5 4460, FX 4350'den bile kat kat daha iyi değil mi ?
2- İ5 4460 tek GPU'lu her kartı besleyebilir mi Titan X ve R9 Fury X gibi.

Son sözüm sana istinaden değildir ha bu arada Arkadaş yine GTX960'e yetiyorsa o kart o kadar rezildir falan denmiş.
G3258 optimizasyon sorunu olmayan oyunlarda TitanX 'e yetiyorsa aynı mantıkla Titan X de rezil demektir sonucuna ulaşırız, doğru mudur bu yaklaşım? Hayır.

Evet kat kat iyi bir işlemci, ancak FX4350'nin anakartı ile birlikte yeterli olduğu bir sistemi I5 ile değiştirdiğinizde aynı grafik kartı olduğu sürece pek bir FPS farkı zaten olmayacaktır.
O seviyede bir işlemci rahatlıkla besleyebilir o ekran kartlarını. Ancak anlatmaya çalıştığım üzere mesele yalnızca donanım tarafında bitmiyor, yazılımsal anlamda optimizasyon sorunları varsa problem olabilir.

Çok çok çok yoğun işlemci kullanımı gerektiren bilmediğim belki bir oyun vardır, yine aynı şekilde darboğaza düşebilir. Ancak çok kuvvetli bir işlemci, piyasadaki güncel oyunlar konusunda hiçbir problem yaratmaması gerekir, ismi geçen ekran kartlarını rahatlıkla besleyebilir.

Battlefield gibi sorunsuz serileri baz almanızı öneririm, GTA V optimizasyon açısından çok da örnek alınası bir oyun değil.
Bilmiyorum, belki de daha üst seviye işlemcilere ihtiyaç duyalım diye kasıtlı olarak yapılıyordur bazı büyük oyunlarda.

Örnek alınası değil derken ? Onun optimizasyonu son derece iyi. İlk sürümlerinde Crossfire'da veya SLI'da takılmalar oluyordu şimdi oda yok. GTA 5 PC için gerçekten mükemmel derecede optimize edilmiş dedi Recep Baltaş.

Aynı işlemci ile farklı oyunlarda alınan performansı kastetmek istedim, kelime seçimi yanlış oldu. Optimizasyon sorununa girmiyor aslında bu söylediğim.
İşlemci performansı test edilecekse de böyle oyunlarda kıyaslamamak gerekir diyorum.

GTA4'e nazaran mükemmel bir oyun GTA5.

Son iki soru. İntel Core 2 Quad Extreme QX9650 nasıl ? Ve İ5 4670K ile 4460 arasında ciddi fark var mı ?

O işlemci de I5 - I7 aralarında bir işlemci ancak tam performansı nedir ne değildir bilmiyorum, araştırmadan bir şey söyleyemiyorum. O seriye çok hakim değilim.
Diğer 2 işlemci arasında ufak bir performans farkı olsa da K ibareli 4670 hız aşırtma potansiyeli sayesinde farkı açabilir. İyi bir hız aşırtma uygulanırsa render konusunda belirgin bir fark yaratır. Ancak standart hallerinde pek bir fark gözetemezsin, oyunlar konusunda da aynı şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…