Oğuz Can Çıtak
Hectopat
- Makaleler
- 4
Sistemimi topladım ama aklıma takıldı. AMD FX 4100 GTX 770'e darboğaz yapar mı? Cevaplarsanız sevinirim.
Kesinlikle katılıyorumHiç bir şekilde yapmaz, rahat olun.
Peki yapmıyorsa mesela neden i5 işlemci ve gtx 760 öneriyorlar.Direk amd + gtx 770 önerelim ? Meraktan soruyorum.Hiç bir şekilde yapmaz, rahat olun.
Şimdi fiyata ve bütçeye göre konuşacaksak elektrik tüketimine baktığımızda 1-2 sene içerisinde aradaki fiyat farkını kapatacağını görüyoruz. Crosshair V Formula konusunda ise kişisel görüşümdür, AMD işlemci ya da anakart hiçbir zaman kullanmadım bu yüzden detaylı bir bilgim yok, Sata portuna, DDR hızına vb. şeylere bakarak (ve tabi görünüş) bu anakartı seçmiştim.Adam akıllı kart dediğiniz üst seviye bir kart. İntel'de de durum böyle. İntel'in aynı seviye anakartları biraz daha pahalı oluyor sadece. Herkeste üst seviye bir sistem toplamak zorunda değil. İhtiyaca göre sistem toplanmalıdır. Eğer zevk için sistem toplanmıyorsa kullanılmayacak performansa para ödenmemelidir. Herkes sadece işlemci ve anakarta 1000 küsür TL bayılsaydı, Türkiyede çoğu kişinin ''adam akıllı'' bilgisayarı olmazdı. Yanlış anlaşılmasın AMD'yi savunmuyorum İntel performans konusunda oldukca üstün. Sadece adam akıllı bir sistem için intel şart değil bunu belirtmek istedim.
Şimdi fiyata ve bütçeye göre konuşacaksak elektrik tüketimine baktığımızda 1-2 sene içerisinde aradaki fiyat farkını kapatacağını görüyoruz. Crosshair V Formula konusunda ise kişisel görüşümdür, AMD işlemci ya da anakart hiçbir zaman kullanmadım bu yüzden detaylı bir bilgim yok, Sata portuna, DDR hızına vb. şeylere bakarak (ve tabi görünüş) bu anakartı seçmiştim.
Ek olarak herkesde bir muhalefet olma çabası var, gözümden kaçmış değil.
Yanlış anlamışsınız ben herkes Intel alsın demiyorum, alırken bu güç tüketimi gibi farklarıda göz önünde bulundursun, örneğin PSU'yu sadece 80+ almanız yetmez onun birde Bronze, Gold, Platinum gibi seviyeleri vardır ki buda enerji verimliliğini büyük ölçüde arttıran bir etmendir. Ayda 100 lira yerine 120 lira getirecek işlemciyi almak yerine bir müddet daha beklenip daha pahalı olan ama performansı daha iyi olup ayda 100 lira getirecek olan işlemciyi almak daha mantıklıdır bence. Ek olarak blogda gördüğüm bir mesajı paylaşmak istiyorum;Herkes o anakartı alamıyor ama. Sistem toplayanların gözünde olan şeyde 2 yıldaki elektrik parası değil alırken vereceği nakit paradır. İntel işlemciyi satarken parasını 2 yıl sonra ver demiyor ama.
- - - Güncellendi - - -
Muhalefet olmakla alakası yok kardeşim. Bende bi intelciyim bütçem yetseydi bende bi intel sistem toplamak isterdim. Sen diyorsunki AMD alınmasın herkes intel alsın. Öle bi dünya yokBen sadece bu sadece intel alınsın düşüncenin yanlış olduğunu belirtmeye çalıştım. Bende intel alınmasını isterim ama olmuyor işte.
- - - Güncellendi - - -
Ek olarak herkesde bir muhalefet olma çabası var, gözümden kaçmış değil.
Muhalefet olmakla alakası yok kardeşim. Bende bi intelciyim bütçem yetseydi bende bi intel sistem toplamak isterdim. Sen diyorsunki AMD alınmasın herkes intel alsın. Öle bi dünya yokBen sadece bu sadece intel alınsın düşüncenin yanlış olduğunu belirtmeye çalıştım. Bende intel alınmasını isterim ama olmuyor işte.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.