FX 4100 ve GTX 770 Dar Boğaz Yapar mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
4
Sistemimi topladım ama aklıma takıldı. AMD FX 4100 GTX 770'e darboğaz yapar mı? Cevaplarsanız sevinirim.

Şahsen AMD'yi tavsiye etmiyorum, bütçe ne olursa olsun. Şöyle bir kaç örnek vermek istiyorum bu konuda;

Intel I7-4770k = 840 TL
AMD FX X8 8350 = 446 TL
Fiyat Farkı = 394 TL

Ortalama yıllık elektrik kullanımı
Intel = 20.24 $/yıl
AMD = 56.1 $/yıl

Performans farkları
598580100f80217450c6ee416111c5a8.png

60ed921f21d1a8ea2dd2d332353e1914.png

Ek olarak bu sabah intel yerine amd işlemci ile ona uyumlu anakart almaya kalktım bütçe hesaplaması yaptım neredeyse hiç fark olmadı çünkü AMD işlemciye adam akıllı bir anakart almaya kalktığınızda (ki bu ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z oluyor) size 557 TL'ye patlıyor.
AMD FX 8350 + ASUS = 1003 TL
MSI Z87-GD65 + Intel I7-4770k = 1338 TL

Aradaki fiyat farkı = 335 TL
Aradaki performans farkı = Paha biçilemez. Bu konuda özellikle 'benchmark' değerlerini araştırmanızı ve karşılaştırmanızı öneririm.

Kaynak

(Bu arada niye böyle bir mesaj yazma isteğinde bulundum bilmiyorum ama ileride AMD diyen arkadaşlara göstermek için iyi bir referans olabilir. :D)

Son düzenleyen: Moderatör:
Adam akıllı kart dediğiniz üst seviye bir kart. İntel'de de durum böyle. İntel'in aynı seviye anakartları biraz daha pahalı oluyor sadece. Herkeste üst seviye bir sistem toplamak zorunda değil. İhtiyaca göre sistem toplanmalıdır. Eğer zevk için sistem toplanmıyorsa kullanılmayacak performansa para ödenmemelidir. Herkes sadece işlemci ve anakarta 1000 küsür TL bayılsaydı, Türkiyede çoğu kişinin ''adam akıllı'' bilgisayarı olmazdı. Yanlış anlaşılmasın AMD'yi savunmuyorum İntel performans konusunda oldukca üstün ama her bütçe intel'e göre değil. Sadece adam akıllı bir sistem için intel şart değil bunu belirtmek istedim.

Adam akıllı kart dediğiniz üst seviye bir kart. İntel'de de durum böyle. İntel'in aynı seviye anakartları biraz daha pahalı oluyor sadece. Herkeste üst seviye bir sistem toplamak zorunda değil. İhtiyaca göre sistem toplanmalıdır. Eğer zevk için sistem toplanmıyorsa kullanılmayacak performansa para ödenmemelidir. Herkes sadece işlemci ve anakarta 1000 küsür TL bayılsaydı, Türkiyede çoğu kişinin ''adam akıllı'' bilgisayarı olmazdı. Yanlış anlaşılmasın AMD'yi savunmuyorum İntel performans konusunda oldukca üstün. Sadece adam akıllı bir sistem için intel şart değil bunu belirtmek istedim.
Şimdi fiyata ve bütçeye göre konuşacaksak elektrik tüketimine baktığımızda 1-2 sene içerisinde aradaki fiyat farkını kapatacağını görüyoruz. Crosshair V Formula konusunda ise kişisel görüşümdür, AMD işlemci ya da anakart hiçbir zaman kullanmadım bu yüzden detaylı bir bilgim yok, Sata portuna, DDR hızına vb. şeylere bakarak (ve tabi görünüş) bu anakartı seçmiştim.

Ek olarak herkesde bir muhalefet olma çabası var, gözümden kaçmış değil.

Herkes o anakartı alamıyor ama. Sistem toplayanların gözünde olan şeyde 2 yıldaki elektrik parası değil alırken vereceği nakit paradır. İntel işlemciyi satarken parasını 2 yıl sonra ver demiyor ama.

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Şimdi fiyata ve bütçeye göre konuşacaksak elektrik tüketimine baktığımızda 1-2 sene içerisinde aradaki fiyat farkını kapatacağını görüyoruz. Crosshair V Formula konusunda ise kişisel görüşümdür, AMD işlemci ya da anakart hiçbir zaman kullanmadım bu yüzden detaylı bir bilgim yok, Sata portuna, DDR hızına vb. şeylere bakarak (ve tabi görünüş) bu anakartı seçmiştim.

Muhalefet olmakla alakası yok kardeşim. Bende bi intelciyim bütçem yetseydi bende bi intel sistem toplamak isterdim. Sen diyorsunki AMD alınmasın herkes intel alsın. Öle bi dünya yok
smile.png
Ben sadece bu sadece intel alınsın düşüncenin yanlış olduğunu belirtmeye çalıştım. Bende intel alınmasını isterim ama olmuyor işte.

Herkes o anakartı alamıyor ama. Sistem toplayanların gözünde olan şeyde 2 yıldaki elektrik parası değil alırken vereceği nakit paradır. İntel işlemciyi satarken parasını 2 yıl sonra ver demiyor ama.

- - - Güncellendi - - -

Muhalefet olmakla alakası yok kardeşim. Bende bi intelciyim bütçem yetseydi bende bi intel sistem toplamak isterdim. Sen diyorsunki AMD alınmasın herkes intel alsın. Öle bi dünya yok :) Ben sadece bu sadece intel alınsın düşüncenin yanlış olduğunu belirtmeye çalıştım. Bende intel alınmasını isterim ama olmuyor işte.

- - - Güncellendi - - -

Muhalefet olmakla alakası yok kardeşim. Bende bi intelciyim bütçem yetseydi bende bi intel sistem toplamak isterdim. Sen diyorsunki AMD alınmasın herkes intel alsın. Öle bi dünya yok :) Ben sadece bu sadece intel alınsın düşüncenin yanlış olduğunu belirtmeye çalıştım. Bende intel alınmasını isterim ama olmuyor işte.
Yanlış anlamışsınız ben herkes Intel alsın demiyorum, alırken bu güç tüketimi gibi farklarıda göz önünde bulundursun, örneğin PSU'yu sadece 80+ almanız yetmez onun birde Bronze, Gold, Platinum gibi seviyeleri vardır ki buda enerji verimliliğini büyük ölçüde arttıran bir etmendir. Ayda 100 lira yerine 120 lira getirecek işlemciyi almak yerine bir müddet daha beklenip daha pahalı olan ama performansı daha iyi olup ayda 100 lira getirecek olan işlemciyi almak daha mantıklıdır bence. Ek olarak blogda gördüğüm bir mesajı paylaşmak istiyorum;

Yeni AMD ''Centurion'' Serisi İşlemciler El Yakacağa Benziyor - Bloglar - Technopat Forum

Blog yazısında AMD'nin yeni çıkacak/çıkmış olan işlemcilerinin özellikleri paylaşılmış ve bu özellikler güç tüketimi de dahil. Şimdi örnek olarak MSI GTX 770 Lightning en fazla yük altında 270 W tüketirken burada görülen işlemci 219W tüketmektedir. Şimdi alacağımız PSU'yu mu düşünelim, elektrik faturasını mı düşünelim yoksa parçaları ucuza aldığımızı mı? Ek olarak ne kadar az güç tüketimi cebimize ve doğaya o kadar az kötülük :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı